2.9.2016

Naše motto zní: Smeč vyhrává, říkají po stříbru z Finska Řeháčková s Dostálovou

Výborným výsledkem se na turnaji kategorie "satelite" prezentovalo české duo Karolína Řeháčková - Magdalena Dostálová, které vybojovalo o uplynulém víkendu na turnaji ve finském Kisakaliiu stříbrné medaile! Na turnaji si Češky poradily hned se čtveřicí soupeřů - Thurin K./Thurin S. ze Švédska (2:0 na sety), Driessen/Meertens z Nizozemska (2:0), dále s Němkami Schillerwein/Tillmann (2:1) i s dalším holandským párem Driessen/Meertens (2:0). Přemožitele našly naše reprezentantky až ve finále, ve kterém nestačily na domácí nasazené jedničky s bohatými zkušenostmi ze světových turnajů - Lehtonen/Lahti, kterým podlehly ve dvou setech. I tak jsou stříbrné medaile pro Karolínu s Magdalenou obrovským úspěchem.

Z Finska jste si přivezly stříbrné medaile, co pro vaši dvojici znamenají ve společné hráčské kariéře?

"Stříbrná medaile z CEV Satellite je pro nás opravdu ohromným úspěchem, zatím naším nejcennějším. Mimo jiné i proto, že jedním z našich cílů pro sezónu 2016 byla právě medaile z Evropského poháru. Cesta za stříbrnou plackou nám hlavně přinesla i spoustu zkušeností, herní sebedůvěry a respekt u soupeřů."

Podlehly jste ve finále až silného domácímu duu Lehtonen/Lahti, jak se díváte zpětně na tento finálový zápas?

"Ve finále na nás nastoupily v domácím prostředí zkušené Lehtonen/Lahti s obrovskou formou a předvedly světový, velmi kvalitní volejbal. V prvním setu měly Finky na rozdíl od nás takticky výborně postavenou obranu. Díky tomu nám v první půlce setu hodně odskočily a náskok si udržely. Ve druhém setu jsme se ale jejich hře přizpůsobily od začátku a už jsme jim slušně konkurovaly. Jen jsme udělaly o 2-3 chyby víc, a tak Finky zaslouženě vyhrály."

Který zápas byl pro vás na turnaji nejtěžší, popřípadě klíčový?

"Shodly jsme se, že nejtěžším i klíčovým zápasem byl ten čtvrtfinálový proti Tillmann/Schillerwein. Jsou to Němky a ty jsou vždycky silný... Byl to jeden z nejnebezpečnějších týmů turnaje, zahrály jsme s nimi tiebreak, ale upřímně, převahu jsme cítily po celý zápas."

Co je pro váš pár typické? Jste třeba dvojice, která se nevzdá za žádném stavu?

"Můžeme o sobě prohlásit, že jsme bojovnice a tzv. srdcařky! Typická je u nás agresivita a spíše smečovací, čili víc chlapský styl volejbalu. Naše motto zní: Smeč vyhrává!"

Co říkáte na celkovou organizaci turnaje?

"Kisakallio je sportovní areál v nádherné přírodě u jezera, se super zázemím, výborným jídlem... Jediné, co nám bylo proti srsti, je, že nás donutili dva zápasy hrát jenom v plavkách. A přece jen ve Finsku bylo tak o 20°C míň než v tu dobu v Praze!"

Jaké plány máte pro následující týdny?

"Teď už jsme na dalším turnaji, CEV Satelitte ve Skopji, kde jsme se již úspěšně kvalifikovaly a budeme se i tady snažit o co nejlepší umístění. Dále nás čeká MČR v Brně, v listopadu MEVZA v Pelhřimově, následně odpočinek a hurá na zimní přípravu na další sezónu."

 

Autor: Mgr. Michal Mezera

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018