3.9.2019

Přes prsty drsně romantická komedie z beachvolejbalového prostředí

Je tomu více než 30 let, co začaly v České republice vznikat první pískové kurty a beachvolejbal začal bojovat o své místo na slunci. Během těchto let se z něho stal olympijský sport a Česká republika v tomto sportovním odvětví sbírala a stále sbírá nemalé úspěchy. Naše dvojice se pravidelně umisťují na medailových pozicích všech vrcholných světových turnajů. Je pravdou, že beachvolejbal je více individuálním než kolektivním sportem a podle toho taky píše životní příběhy. Jedním takovým beachvolejbalovým příběhem se inspiroval režisér Kolečko a před několika dny přišla do českých kin drsně romantická komedie s příznačným názvem Přes prsty.

Přes prsty není vyloženě sportovní film. Vypráví příběh dvou holek, které jsou sice profi beachvolejbalistky, ale také dospělé ženy, které by chtěly mít i nějaký soukromý život. Chtěl jsem natočit romantickou komedii o tom, že i když člověk dělá chyby, dostane od života novou šanci,“ říká ke svému prvnímu snímku Petr Kolečko.

Postavu Lindy ztvárnila Petra Hřebíčková. „Od malička jsem sportovala, tancovala, dělala karate a pořád jezdila na kole. Nicméně vše rekreačně a pro zábavu, nic vrcholově. Ale volejbal máme v rodině, mamka hrávala šestkový volejbal a sestra je srdcem volejbalistka,“ vzpomíná na své sportovní začátky Petra.

Ve filmové beachvolejbalové dvojici ji doplňuje Denisa Nesvačilová. „Třináct let jsem dělala vrcholově moderní gymnastiku, ale v dospělosti sport už tolik nevyhledávám, i když musím přiznat, že beachvolejbal mě teď chytil,“ konstatuje Denisa.

O hlavní mužskou postavu se postaral Jiří Langmajer a musím uznat, že role bývalého nadějného beachvolejbalisty a správce sportovního areálu mu sedla. „Po seriálu Lajna, kde jsem hrál hokejového trenéra, tak tady jsem sportovní výkony podávat nemusel,“ říká s úsměvem Jiří Langmajer.

Další role obsadili mimo jiné Vojtěch Dyk, Jakub Prachař, Marek Taclík, Kristína Greppelová nebo Marián Miezga. Tak, když si v hektickém začátku nového školního roku najdete chvilku času, zajděte se podívat na drsně romantickou beachvolejbalovou komedii Přes prsty.

Autor: Jiří Carba

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018