21.6.2016

Startují finále Kontinentálního poháru, na OH zamíří přímo pouze vítězové

Jeden z vrcholů beachvolejbalové sezóny – finálový turnaj Kontinentálního poháru v norském Stavangeru - startuje již tuto středu 22. června. Celkem šestnáct mužských a stejný počet ženských týmů se pokusí v následujících dnech probojovat na vytoužené Olympijské hry v Riu de Janeiru. Českou republiku budou na severu Evropy reprezentovat páry Sluková/Hermannová, Kolocová/Kvapilová, Dumek/Kubala a Perušič/Schweiner. Na OH do Ria postoupí pouze vítězové obou kategorií, týmy na druhých a třetích místech se kvalifikují na závěrečné světové finále Kontinentálního poháru, které je na programu za dva týdny v ruském Soči. Zde se pak rozhodne o posledních dvou postupujících. 

Češky čeká na úvod derby se Slovenskem

Markéta Sluková s Barborou Hermannovou i Kristýna Kolocová s Michalou Kvapilovou se v Norsku představí již ve středu, kdy na ně v prvním kole čekají soupeřky ze Slovenska, v čele s medailistkami z posledního letošního FIVB Grand Slamu v polském Olsztynu Natálií Dubovcovou a Dominikou Nestarcovou. Slovenskými „dvojkami“ pak budou Ľubica Šipošová s Ninou Herelovou. „Systém nám do prvního kola přiradil holky ze Slovenka. Slovenské jedničky Dominika s Natálie jsou velice zkušený a silný tým, to prokázaly například minulý týden na Grand Slamu v Polsku, kde získaly bronz. Slovenské dvojky jsou pak týmem poměrně novým, takže o nich mnoho nevíme. Bude to samozřejmě velký boj, navíc si myslím, že pro tým, který v prvním kole prohraje, to bude určitě neúspěch a svým způsobem i škoda. Obě země by totiž, dle mého názoru, teoreticky mohly dojít v turnaji mnohem dál, kdyby nešly hned na úvod proti sobě. Los je ale takový a určitě uděláme všichni pro výhru, co bude v danou chvíli v našich silách,“ zhodnotila pro Český volejbalový svaz Markéta Sluková.

Na turnaji se dále představí i silné týmy Ruska, Nizozemska, Finska či Rakouska. Právě výběry těchto zemí budou patřit ke spolufavoritům na celkový triumf.

Muži narazí na silné Švýcary

To mužskou část - Jana Dumka s Přemyslem Kubalou a Ondřeje PerušičeDavidem Schweinerem – čekají souboje s favorizovaným Švýcarskem. Výběr helvétského kříže bude mít v kádru zkušené dvojice - Beeler/Strasser a Gabathuler/Gerson, tedy páry, pravidelně hrající hlavní soutěže světových sérií. I tak český tým rozhodně neskládá zbraně a chce, nejen v prvním kole, uspět. Složení týmů jednotlivých zemí dělá podle mne z této akce jeden z nejvyrovnanějších turnajů, které jsem za poslední dobu absolvoval. Není tady zkrátka slabý soupeř, ale zároveň ani nikdo, kdo by svými výkony nějak extrémně vyčníval nad ostatními. I proto to bude o to více zajímavější. Už se na turnaj moc těšíme a věříme v sílu celého českého týmu,“  řekl před startem zkušený Přemysl Kubala.

K největším favoritům na celkový triumf budou patřit v mužské části výběry Německa, Ruska, Rakouska a Norska.

Finálový turnaj Kontinentálního poháru bude přenášen celkem do 42 zemí světa. V České republice ho budete moci od čtvrtka 23. června sledovat živě na programu O2 SPORT.

Formát turnaje:

Zápas č. 1: Tým1 (výše nasazený) – Tým 2 (níže nasazený)

Zápas č. 2: Tým 2 (výše nasazený) – Tým 2 (níže nasazený)

Případný (rozhodující) zápas č. 3 „Golden match“: Libovolné týmy/hráči dle výběru vlastních federací

Autor: Mgr. Michal Mezera, foto: CEV

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018