Reprezentace
9. 5. 2024
Ženy - přátelské utkání: FRA - CZE, Mulhouse
Reprezentace
10. 5. 2024
Ženy - přátelské utkání: FRA - CZE, Mulhouse
Reprezentace
16. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Teplice : CZE - AUT
Reprezentace
18. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Teplice : CZE - ROU
Reprezentace
18. 5. 2024
Muži - turnaj GEL S.Makedonie : CZE - EST
Reprezentace
19. 5. 2024
Muži - turnaj GEL S.Makedonie : CZE - MKD
Reprezentace
24. 5. 2024
Muži - turnaj GEL Lucembursko : CZE - LUX
Reprezentace
25. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Maribor : CZE - ESP
Reprezentace
25. 5. 2024
Muži - turnaj GEL Lucembursko : CZE - UKR
Reprezentace
26. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Maribor : CZE - SLO
Reprezentace
30. 5. 2024
Muži - turnaj GEL Karlovy Vary : CZE - FIN
Reprezentace
31. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Tarnow : CZE - UKR
Reprezentace
1. 6. 2024
Ženy - turnaj GEL Tarnow : CZE - BEL
Reprezentace
1. 6. 2024
Muži - turnaj GEL Karlovy Vary : CZE - ROU
ČVS
1. 6. 2024
Celostátní festival - minivolejbal - Karlovy Vary
ČVS
8. 6. 2024
Celostátní festival - minivolejbal - Praha
Reprezentace
15. 6. 2024
Ženy - Final Four GEL 2024 - Ostrava
Reprezentace
16. 6. 2024
Ženy - Final Four GEL 2024 - Ostrava
ČVS
22. 6. 2024
Celostátní festival - minivolejbal - Ostrava
Reprezentace
2. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: LAT - CZE, Riga
26.8.2023

Hermannová se Štochlovou jsou na turnaji Brno Beach Pro zatím bezchybné

Barbora Hermannová s Marií-Sárou Štochlovou na turnaji Brno Beach Pro potvrdily, že do něj nastoupily s jasným cílem – poprat se o nejcennější kov. Na svoje konto si nasazený ženský pár číslo jedna připsal v hlavní fázi soutěže dvě výhry, a zajistil si tak na Sokolském koupališti Brněnské přehrady přímý postup do čtvrtfinále. S turnajem se v domácím prostředí naopak rozloučily Markéta Nausch Sluková s Karin Žolnerčíkovou, které dnes na své soupeřky ani jednou nestačily. Mužské páry budou zápasy hlavní soutěže dohrávat až v sobotu, už teď mají ale postup do osmifinále jistý hned tři české páry.

Turnajové jedničky Hermannová / Štochlová si dopoledne výhrou 2:1 nejprve poradily s Američankami Van Gunst / Hildreth. Ještě lépe pak české hráčky zvládly své druhé utkání proti nizozemským hráčkám Soneville / Konink. V této bitvě už Bára s Máří neztratily ani jeden set. „Náš ranní zápas byl hlavně z mé strany trochu nervózní, odešla jsem v něm tak trošku na dovolenou, ale tohle se mi v Česku stává vždycky. Odpoledne už to bylo super, utkání jsme měly v rukou a soupeřky jsme hodně zatlačily servisem,“ popsala Marie-Sára Štochlová. „Čeká se od nás, že budeme vyhrávat, protože jsme nasazené jedničky. My jsme ale nohama na zemi a není to samozřejmě úplně jednoduché. Každopádně se nám hodí, že zítra pošetříme síly – tím, že jdeme rovnou do čtvrtfinále. Do play off dáme vše, tam není na co čekat – buď vyhrajeme, nebo končíme,“ zdůraznila Barbora Hermannová.

Smolná rozlučka s turnajem čekala v závěru hracího dne na Markétu Nausch Slukovou s Karin Žolnerčíkovou, které po ranní prohře s českým párem Neuschafferová / Svozilová potřebovaly k postupu do osmifinále nutně zvítězit. S ukrajinskou dvojicí Makhno / Rylova se Češky praly ve třech setech, v tie-breaku ale bohužel soupeřkám podlehly nejtěsnějším poměrem 14:16. Všechny ostatní české ženské páry si na svoje konto připsaly jedno vítězství, a tak je zítra čekají osmifinálové zápasy.

Náš vstup do turnaje byl dnes hodně povedený, protože jsme si hned v prvním zápase zajistily postup ze skupiny. Je skvělé hrát doma, je tady spousta známých, co nám fandí,“ uvedla po dopolední výhře nad českým párem Břínková / Adamčíková Daniela Resová. „V zápase jsme byly hodně nervózní, což na nás bylo vidět. Je to přece jenom něco jiného hrát doma, ale nakonec jsme se s tím popasovaly dobře,“ dodala její parťačka Miroslava Dunárová. Michaela Břínková s Kristýnou Adamčíkovou si pak chuť spravily ve svém podvečerním zápase, kdy si postup do osmifinále zajistily výhrou nad Nizozemkami van Vegten / Bröring. Posledním českým postupovým párem jsou díky výhře 2:1 nad dalšími nizozemskými hráčkami Bekhuis / Poiesz Valerie Dvorníková a Anna Pospíšilová.

V mužské části soutěže se v pátek dařilo hned třem českým párům – Jakub Šépka a Tomáš Semerád nejprve porazili své soupeře z Itálie Alfieri / Krumins 2:1 na sety. Stejným poměrem pak zvítězili nad rakouskými bratry Köstlerovými i Jan Dumek a Jiří Sedlák a později také Tadeáš Trousil a David Westphal, kteří přemohli německou dvojici Lorenz / Stadie. Všechny tyto páry už tak mají jistý postup do osmifinále Brno Beach Pro. Bitva o postup do play off naopak v sobotu čeká Václava Berčíka s Matyášem Džavoronokem, kteří si nedokázali poradit s rakouským párem Berger / Petutschnig.

Je tu skvělé zázemí a hraje se nám tu perfektně. Dnes jsme hráli proti týmu z kvalifikace, ale věděli jsme, že nás čeká hodně kvalitní soupeř. Bohužel nehrává zahraniční turnaje, takže bylo těžké si o tomto páru sehnat nějaké materiály a víc se na ně připravit. Proto jsme se především soustředili na naši hru. Máme už zajištěno play off, což nám dodává sebevědomí a pohodu do dalších zápasů,“ usmíval se po výhře Jakub Šépka. „Zápas jsme začali dobře, ale první set nám poté utekl. Jsme moc rádi, že jsme nakonec soupeře dokázali potrápit,“ dodal jeho spoluhráč Tomáš Semerád.

Průběžné výsledky ZDE

 

Autor: Barbora Mertová, foto Pavel Netolička

Krátké zprávyArchiv
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Trenérské žezlo od odcházejícího Arnauda Josseranda přebírá dosavadní asistent kladenského týmu, Slovák Tomáš Samsely.

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Příbramská mise blokaře Martina Šábrta končí, po třech letech v dresu Kocourů bude opět hájit barvy Dukly Liberec.

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Novým trenérem VK ČEZ Karlovarsko je Ital Stefano Mascia, který poslední sezóny působil jako asistent trenéra ve francouzském týmu Chaumont...

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Největší údernou sílu posledních sezón ztrácí Dukla Liberec, slovenská univerzálka Nikola Kvapilová bude nově hájit barvy VK Prostějov.

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Z Odoleny Vody odchází smečař Jan Svoboda, jehož novým chlebodárcem bude Dukla Liberec.

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Martina Demara vystřídá na lavičce volejbalistů liberecké Dukly Alessandro Lodi. Italský světoběžník, který střídavě vedl muže nebo ženy ve...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018