7.12.2023

Perušičovi se Schweinerem ani skvělý vstup do utkání k další výhře nepomohl

Ve svém třetím utkání na FIVB Beach Pro Tour Finals v katarském Dauhá měli Ondřej Perušič se Davidem Schweinerem slušně nakročeno, z vítězství se ale nakonec radovali domácí Katařané, kteří v druhé sadě zápas otočili. I přes druhou prohru v základní skupině ale šance na postup naší dvojice stále žije.

Ve čtvrtek měl Perun s Davem na programu jen jediné utkání. Jejich soupeři byli bronzoví z Tokia a v tomto turnaji zatím neporažení Katařani, Ahmed se Cherifem. Češi vstoupili do utkání jako uragán a velice rychle bylo jasné, že první sadu domácí Katařani neotočí. I v druhém setu to z naší strany vypadalo dobře, ale pak přišel obrat. Ahmed se Cherifem přestali mlátit do balonu hlava nehlava, začalo se jim dařit na bloku a minimalizovali počet chyb. Navíc je po celou druhou polovinu utkání zdobil perfektní servis, kterým našim reprezentantům stěžovali strojovou hru na ztrátu. I tak ale Perun s Davem se svými soky drželi krok až do koncovky. Tam ale byli domácí šťastnější a poslali zápas do tie breaku. V něm se české jedničky držely až do stavu 10:10, pak se jim ale několikrát nepodařilo složit, čehož Katařané beze zbytku využili a zvítězili 2:1 (11:21, 21:19, 15:11).

„Je potřeba říci, že se Katařanům první set velmi nepovedl. Udělali spoustu nevynucených chyb, my jsme měli asi trochu štěstí a z toho potom vyplynul ten velký rozdíl ve skóre. Od druhého setu Katařani začali hrát to, co umí a my jsme podle mě ten zápas prohráli na několika situacích, které jsme nevyřešili tak, jak jsme měli. Bylo tam několik taktických chyb, mnou několik zkažených servisů v důležitých momentech jak v druhém setu, tak tie breaku. Pak už se nám nedařilo Katařany bránit. Asi jsme se měli lépe přizpůsobit tomu jejich novému způsobu hry, kdy třeba přestali tolik smečovat. Obecně za nás si myslím, že tohle byl zápas, který jsme měli vyhrát a měli jsme ho vyhrát dva nula, to se ale bohužel nepovedlo,” popsal utkání Ondřej Perušič.

I přes dvě porážky je tady pro českou dvojici stále velká šance postoupit do play off. Cíl je jasný, porazit v pátek Poláky Bryla s Losiakem trochu větším rozdílem než dvou bodů v každém setu. Pak se ještě uvidí, jak budou hrát Italové s Američany. Kdyby Partain s Beneshem porazili Nicolaie s Cottafavou nějak výrazněji, teoreticky by z toho mohlo být pro Čechy i druhé místo. Proměnných je ale moc a moc a je vlastně zbytečné spekulovat. To zásadní je, v pátek ve 14 hodin pořádně držet palce a dotlačit tak kluky k postupu.

Průběžné výsledky BPT Finals ZDE

 

Autor: Martin Mach, foto FIVB

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018