5.2.2016

Brno jednoznačně přehrálo pražské ČZU i v odvetě a je posledním postupujícím na finálový turnaj

Jednoznačné utkání bylo k vidění ve čtvrtek večer ve Sportovní hale Lužiny, kam zavítalo hráčsky nabité Brno. Jeho sílu navíc znásobil příchod ruského univerzála Andrianova, který se k moravskému týmu připojil začátkem tohoto týdne. Zhruba padesátka diváků viděla nadvládu brněnského celku během celého utkání, které nakonec zhruba za 70 minut ovládl poměrem 3:0 a postoupil tak na závěrečný turnaj mezi nejlepší osmičku. 

VOLLEY TEAM ČZU PRAHA –VOLEJBAL BRNO

ČZU Praha- Volejbal Brno 0:3 (14:25, 17:25, 21:25)

Rozhodčí: Záhorcová, Marschner

Počet diváků: 50

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Ribeiro, Záveský, Hudák, Patočka, Kuboš, Sobek libero Pondělíček Střídali: Hrdý, Lohr, Hora.

Hosté: Hrazdíra, Smrčina, Haník, Sukharev, Pražák, Adrianov, libero Castello Střídali: Goodell, Plešingr, Licek, Muroň, Zmrhal.

Vyjádření:

Domácí:

Michal Záveský (kapitán ČZU Praha): "Dnes jsme opět nezvládli hru na příjmu a to se projevilo na naší celkové hře."

Rafael Petry (trenér ČZU Praha): "Dnes jsem předvedli špatnou hru na příjmu, která reflektovala následný útok."

Hosté:

Jan Muroň (kapitán Volejbal Brno): "Již první vyhraný set nám zajistil postup do play off Českého poháru, a proto jsme se dnes přijeli. Zasloužené vítězství 3:0."

Ondřej Marek (trenér Volejbal Brno): "Do dnešního utkání jsme šli s tím, že si vyzkoušíme akce z tréninků a že budeme mít příležitost ke zlepšení sehranosti. Také jsme si samozřejmě chtěli vyzkoušet novou posilu na postu diagonálního hráče. To se nám v utkání zčásti podařilo a ještě dostali příležitost hráči, kteří v extralize moc nehrají. V Českém poháru jdeme od utkání k utkání a uvidíme, kam se nám podaří dojít. Chceme zlepšit naši hru a doufáme, že i v dalších zápasech se nám bude dařit tak jako dnes." 

Popis utkání:

Druhé utkání osmifinálového zápasu nabídlo menšímu počtu příchozích diváků volejbalovou podívanou, kdy se domácí pokoušeli o nemožné a to stáhnutí tří setového manka z předchozího utkání. Tento sen se bohužel po prohraném prvním setu 25:14 rozplynul a s ním i vidina play off Českého poháru. V zápase, v kterém domácímu týmu vpodstatě o nic nešlo, jen překvapit, se nic nevydařilo a zápas málem skončil fiaskem. Do hry nastoupili širší sestavy, které se v průběhu sezóny na hřiště moc nepodívali a zápas tomu také odpovídal.

Domácí se bohužel celou sezónu trápí na příjmu a bohužel se to potvrdilo i dnes, kdy výborně podávající tým Brňanů potrápil domácí přihrávače. Začátek prvního setu předznamenal tempo celého zápasu. Pozvolně hrající oba týmy bezchybně ztrátují, avšak hosté si zajišťují díky skvělé obraně na síti dvoubodový náskok (8:6). K výborné obraně se po prvním technickém odechovém čase přidává ještě kvalitní servis Smrčiny a náskok se rázem zvyšuje o pět bodů. Domácí hráči soupeři nekladou velký odpor a ten bez problémů jde do druhého tech.oddechového času za stavu 16:10. V druhé části setu přišlo i pár nepřesností ze strany hostujícího Brna, ale ani to nestačilo, aby se domácí alepsoň dotáhli na viditelný dohled (19:12). Konec setu je opět v režii hostí, kteří s přehledem set vyhrávají v poměru 25:14.

V druhém setu domácí vzdorovali o pouhé tři body více. Průběh setu byl velmi podobný tomu prvnímu, Hosté dominují na servisu a domácí se perou jak s přihrávkou, tak s útočnou fází. Set nezačal pro domácí nejlepé. Hosté na servisu ještě přidali a to dělalo domácím přihrávačům potíže. Hosté se ujímají vedení 6:1. Naštěstí i po pozvolném začátku domácích se hra vylepšila a do prvního tech.oddechového času se šlo za stavu 4:8. V druhém setu se domácím nedaří ani na servisu, kdy kazí jeden za druhým. V druhé části setu hosté prostřídali  základní šestku a domácí svojí hru lehce zlepšili a skóre v tu chvíli vypadalo alespoň o něco více přízněvěji (16:12). V koncovce setu zaznamenal dva po sobě jdoucí bloky letos ne moc hrající nahrávač domácích Hrdý a stav se smrštil na pouhé tři body. Bohužel chyby na útoku sražejí domací  na dno a hosté vyhravají 25:17.

Třetí set byl z pohledu skóre zajímavějším, avšak z pohledu diváka už nikoliv. V některých volejbalových situacích volejbal trpěl. Hosté si šli celou dobu za jasným cílem a to bylo vítězství jak v setu, tak i v zápase. Pouze ke konci setu dovolili hosté domácím stáhnutí svého náskoku, kdy udělali na útoku více chyb než bylo se hodilo, ale chybou na servisu domácích hráčů set i zápas končí a o postupujícím je rozhodnuto. Volejbal Brno i po čtvrté v této sezóně poráží ČZU Praha a bez jakýchkoliv problémů postupuje do play off Českho poháru.   

 

Autoři: Mgr. Richard Dupal, Mgr. Michal Mezera, Bc. Michaela Kedroňová.

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018