4.3.2017

Boj o play off: Benátky hladce prohrály s Kladnem, neuspěla ani Odolena Voda

Pěti duely 21.kola dnes pokračovala mužská UNIQA extraliga. Benátky přivítaly ve středočeském derby vedoucí Kladno, Příbram v dalším souboji nedalekou Odolenou Vodu, Ostrava změřila síly s Karlovarskem, Ústí nad Labem s Libercem a Brno s ČZU Praha. Vítězství nakonec vybojovali hráči Příbrami, Kladna, Liberce, Ostravy a Brna. Jednadvacáté kolo zakonči středeční soboj Zlína a Českých Budějovic, který bude vysílán od 19 hodin živě na programu ČT SPORT.

VK BENÁTKY NAD JIZEROU – KLADNO VOLEJBAL CZ

V předposledním kole UNIQA extraligy mužů přivítal benátecký celek vítěze základní části Kladno. Kladno již má vítězství jasné, protože vede před druhým Karlovarskem o osm bodů. To Benátky jsou na tom daleko hůř. Sice jsou na osmém místě, ale v posledních dvou kolech je čeká právě Kladno a Liberec. Chtějí-li Benátky uchovat naději na play off, musí v každém případě dnes bodovat. Toho si byli svěřenci Pavla Třešňáka vědomy, ale soupeř byl nad jejich síly, a i přes velkou snahu a bojovnost podlehli.  

č.: 123 dne: 4.3.2017 v hod.: 16:00

VK Benátky nad Jizerou - Kladno volejbal cz 0:3 (19:25, 20:25, 13:25)

Rozhodčí: René Činátl a Dušan Rychlík

Počet diváků: 331

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Bartoš, Němeček, Malínek, Nesvačil, Vachoušek, Dittrich, libero: Sadílek a Moník. Střídali: Ticháček, Sergeev, Bartoš, Celerýn.

Hosté: Lenc, Zajíček, Dillien, Hietanen, Trojan, Křesťan, libero: Sparidans. Střídali: van Haarlem, Kozak.

Vyjádření:

Domácí:

Pavel Bartoš (kapitán VK Benátky nad Jizerou): "K dnešnímu utkání nemám vlastně ani co říct. Kladno nás prostě totálně zničilo svým podáním. O ničem jiném to dnes nebylo. My jsme nemohli nic dělat a dopadlo to tak, jak to nakonec dopadlo."

Pavel Třešňák (trenér VK Benátky nad Jizerou): "Určitě to byl nejhorší výkon, který jsme letos podali, ale je to zdůvodněno i tím, že nám nakonec vypadl ze základní sestav Moník (poznámka: byl pouze na liberu – bolest zad), takže sestava je už tak zdevastovaná a prostě ten herní výsledek je potom znát."

Hosté:

Adam Zajíček (kapitán Kladno volejbal cz): "Jsme rádi za tři body, protože dnešní zápas byl po celé republice vyhlašován, že to sem jedeme prohrát prodáváme tři body. Takže jsem rád, že jsme nic neprodali a vzkazuji všem, že to byla naprostá hloupost. Hráli jsme celý zápas koncentrovaně. Musím pochválit našeho druhého nahrávače i celou lavičku, protože všichni hráli velice dobrý zápas. A na Benátkách bylo vidět, že už chtějí jít na ples."

Milan Fortuník (trenér Kladno volejbal cz): "Jsem rád, jak jsme dnes přistoupili k zápasu a že jsme utnuli přiblblý – opakuji přiblblý - opakuji přiblblý kecy o tomto utkání. Ukázali jsme, že jsme schopni hrát i se změnami v sestavě. Klukům blahopřeji k vítězství."

Popis utkání:

V úvodu utkání se domácí dostávají do vedeni 2:0, protože hosté chybují na útoku, ale potom přichází na podání Adam Zajíček a dvěma esy posílá svůj tým do vedení 2:5 – time domácích. Tříbodové vedení si hosté udržovali až do stavu 9:12. Potom ale Benátky chybují na útoku a hosté se vyznamenávají na bloku (Matti Hietanen), a když Adama Zajíček zaznamenává své další eso, je stav 9:15. Až po zkaženém podání hostů se dostává na podání Vladimír Němecek a na jednom postavení je vyrovnáno (15:15 - 2x eso a blokem Stanislav Vachoušek).  Další bodový újezd hostů nastartoval blokem Filip Křesťan (16:19). Koncovku setu zvládli hosté bez chyb a po zkaženém podání domácích získávají první setbol za stavu 19:24. První set ukončuje další eso utkání (Ondřej Lenc) a hosté se ujímají vedení 0:1 na sety z pohledu Benátek. 

I v druhém setu se domácí ujímají rychle nepatrného vedení již za stavu 3:1, protože hosté míří do autu (Ondřej Lenc). Na 6:2 zvyšuje pro domácí Marek Nesvačil (eso a útok ze zadní zóny). Ani toto vedení Benátkám nestačí. Podání Filipa Křesťana rychle otáčí vedení na stranu Kladna (2x blok – Renaud Dillien, 1x blok 17. ti-letý Adam Kozak a eso Filip Křesťan – stav 6:8). Další bod k dobru hostům přidává blokem Štěpán Trojan (10:13). A když Trojan přichází na podání zaznamenává své první eso v utkání a zvyšuje na 11:15. A máme tu time na straně domácího družstva. Před odchodem k druhému TT hosté zvyšují blokem (Adam Kozak) na 11:16. V závěru Benátky často kazí své podání a již nedokáží na náskok hostů odpovědět a za stavu 19:24 po smeči z hlavního kůlu (Adam Kozak)  hosté zaznamenají svůj první setbol. První setbol domácí odvrátili (Stanislav Vachoušek z hlavního kůlu), ale na tvrdou smeč Kladna z pipe (Matti Hietanen) obranu nenašli a prohrávají 0:2 na sety.

Ve třetím setu si domácí trenér Pavel Třešňák bere svůj oddechový čas již za stavu 0:4 po třech přímých bodech z podání (Adam Zajíček - 6x eso v utkání). Ani po time se obraz hry nemění. Ještě před prvním TT třetí sady si trenér domácích vybírá svůj druhý time (0:7). Až technický přesný útok z hlavního kůlu Marka Nesvačila dostává Adama Zajíčka z podání (0:9 => 1:9). Po získaném náskoku vítěz Českého poháru předvádí přímo exhibici a jeho náskok rychle narůstá (2:13). K druhému TT odcházejí domácí za velmi nepříznivého stavu 5:16. Propastný rozdíl se domácím již nepodařilo dotáhnout. První mečbol (13:24) hosté získali po útoku Benátek do autu. Hned první mečbol Kladno proměňuje úspěšným blokem (Adam Zajíček).

Autor: Zdeněk Šolc

VK PŘÍBRAM – AERO ODOLENA VODA

Ve 21. kole volejbalové UNIQA extraligy se utkaly týmy VK Příbram a AERO Odolena Voda. Odolena Voda začala v několika prvních výměnách lépe, ale nakonec to byl tým domácí Příbrami, který diktoval tempo hry. Ve třetím setu Odolena Voda nevyužila náskok a po vyrovnané koncovce podlehla domácím ve třech setech.

č.: 125, dne:  4. 3. 2017, v hod.: 17:00    

VK Příbram – AERO Odolena Voda 3:0 (25:15, 25:13, 25:23)

Rozhodčí: Kořenek J., Marschner R.

Počet diváků: 782

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Böhm, Shestak, Renovica, Poikela, Mikulenka, Palgut, libero: Juračka. Střídali: Kupilík, Rychecký, Suda, Kuchař.

Hosté: Kotrch, Bartůněk, Hladík, Prešinský, Knight, Mikula, libero: Kotek. Střídali: Hadrava, Holčík, Václavík.

Vyjádření:

Domácí:

Martin Böhm (kapitán domácích): Odolena Voda dnes začala špatně, až na prvních pár balonů prakticky nic nepředvedli. Ve třetím setu zlepšili servis, my jsme naopak nám trochu odešel příjem, ale naštěstí jsme vybojovali koncovku a důležité 3 body. “

Martin Kop (trenér domácích): „Dva sety až na ten začátek, jsme předvedli excelentní výkon na servisu, kde jsme soupeře přehráli jasně. Samozřejmě tak lehce to nemohlo jít celý zápas, ale ve třetím setu jsme předvedli, že koncovky hrát umíme a sehráli jsme to se sebevědomím. Jsou to pro nás důležité 3 body, také důležitá výhra pro týmovou morálku před play off a jdeme zase dále, nyní nás čekají Karlovy Vary.“

Hosté:

Radoslav Prešinský (kapitán hostů):  „Domácí vůbec nedělali chyby, tlačili nás kvalitním servisem. Ve třetím setu jsme měli šanci, ale bohužel jsme jí nevyužili.“

Jiří Vojík (trenér hostů): „První dva sety byla Příbram lepší, nedařilo se nám na příjmu ani na podání. Ve třetím setu jsme se výrazně zlepšili, ale v podstatě jedna dohraná bodovka nás stála set. Nevím, jestli by se něco výrazně změnilo, ale my jdeme set od setu a v koncovce jsme špatně vyřešili jeden bodový míč a to nás možná stálo jeden set. Nicméně Příbram byla lepší, jednoznačně na servisu a na příjmu a to rozhodlo.“

Popis utkání:

Do prvního setu naskočili lépe hosté z Odolene Vody, brzy vedli 5:1 a tým domácích si hned bral oddechový čas. Po něm se ale hráči domácí Příbrami dokázali zklidnit a začali hrát svojí hru, k tomu přidali nadstandardní výkon na servisu. V polovině setu už měla Příbram navrch a nepouštěla soupeře do žádných větších akcí. Přestože na konci setu Odolena Voda ještě získala několik bodových míčů, náskok Příbrami už byl příliš vysoký a první set skončil 25:15 pro domácí.

Ve druhém setu hráli domácí hned od samého začátku a soupeře válcovali neskutečným stylem. Však kdy naposledy vedla Příbram nad někým 18:6, to se vskutku moc často nestává. Dostali tak příležitost i náhradníci z laviček na obou stranách, neboť set už byl v jeho polovině prakticky rozhodnutý.

Do třetího setu nastoupily oba týmy velmi vyrovnaně, rozhodně ze všech tří setu nejvyrovnaněji. Příbrami se v poslední době nedařilo získat při vlastním vedení 2:0 na sety ten třetí důležitý set a vypadalo to, že se tak stane i v dnešním zápase. Soupeř zlepšil servis a také univerzál Knight přidával jeden bod za druhým, a tak Odolena Voda držela asi tříbodový náskok. Příbram však nesložila své zbraně a v koncovce dokázala skóre zvrátit ve svůj prospěch. Poslední míč ukončili rozhodčí po doteku sítě hostů, což bylo velmi spektakulární, hostům se spíše zdálo, že v síti byli hráči domácí Příbrami a cítili křivdu. Rozhodčí si však za svým verdiktem stáli a Příbram tak zvítězila 3:0 na sety.

Autor: Štěpán Chvosta

VK OSTRAVA, s.r.o. –VK ČEZ KARLOVARSKO

Dvacátéprvní kolo základní části v nejvyšší české volejbalové soutěži UNIQA extraligy, ve kterém nastoupili proti sobě domácí VK Ostrava, s.r.o. a hosté VK ČEZ Karlovarsko. Utkání plné zvratů, zajímavých momentů a vítězného konce pro domácí.

č.: 126 dne: 4.3.2017 v hod.: 17:00

VK Ostrava, s.r.o. – VK ČEZ Karlovarsko 3:2 (25:20, 16:25, 23:25, 27:25, 15:11)

Rozhodčí: GrabovskýZ., Kmoníček J., Ištvanech M., Capáková K.

Počet diváků: 550

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Biernat, Janků, David, Šmídl, Šulista, Kotas, libero: Václavík. Střídali: Bořuta, Šoltys, Balon.

Hosté: Štefko, Málek, Sukuba, Široký, Zmrhal, Treial, libero: Pfeffer. Střídali: Hudeček, Končal.

Vyjádření:

Domácí:

Matěj Šmídl (kapitán VK Ostrava, s.r.o.): „Jsem strašně rád za vítězství, bylo to těžké utkání, strašně jsme chybovali a nedokázali udržet koncentraci v důležitých momentech! “

Zdeněk Šmejkal (trenér VK Ostrava, s.r.o.): „Bylo to takové, co se týká sestav specifické utkání, ale jsem rád za dva body znamenající vítězství, kdy chceme jít do play off s pocitem vyhraných zápasů.“

Hosté:

Ondřej Hudeček (kapitán VK Karlovarsko): „V naší trochu improvizované sestavě jsme nepředvedli špatný výkon. Bohužel jsme vždy na konci udělali zbytečné chyby, které nás stály vítězství.“

Jiří Novák (trenér VK Karlovarsko): „Po pohárovém utkání jsme trošku improvizovali v sestavě, ale hráči, kteří nastoupili, odvedli dobrou práci a domácím jsme nedali nic zadarmo.“

Popis utkání:

Karlovarsko vlétlo do prvního setu jako vítr a nedalo Ostravě pomalu žádnou šanci. Domácí trenér si musel vzít time out už za stavu 1:6. Domácí se ale postupně dostali do zápasu a pomalu stahovali. Povedlo se jim jít do vedení za stavu 19:17, a to udrželi a navyšovali až do konce setu, který vyhráli 25:20.

Naopak začátek druhého setu byl jako noc a den vzhledem k prvnímu. Ostrava vedla 4:0, ale Karlovarsko tento náskok rychle stáhlo. Dokázalo stav navyšovat a druhý set byl v režii hostů až do konce.

Třetí set byl vyrovnaný celou dobu. Ostrava byla mírně ve vedení a udávala tempo hry. Karlovarsko se v závěru setu dostalo do vedení hlavně díky nevynuceným chybám Ostravy. Ostrava si set prohrála nevynucenými chybami nejtěsnějším rozdílem 23:25.

Čtvrtý set byl podobně vyrovnaný jako třetí. Ostrava vedla do poloviny setu a Karlovarsko do koncovky. Koncovka však byla velmi vyrovnaná a napínavá. Karlovarsko mělo dva mečboly, ale Ostrava nakonec využila svůj druhý setbol a vyhrála 27:25.

Pátý set se nevymyká předešlým dvěma. Je vyrovnaný a Ostrava má mírně navrch. Střídání stran je za stavu 8:6 pro domácí. Tento náskok si udržuje až do závěru setu a zvládá vyhrát rozhodující pátý set a tím i utkání 15:11 a celkově 3:2.

Autor: Ing. Tomáš Zedník

SK VOLEJBAL ÚSTÍ NAD LABEM –VK DUKLA LIBEREC

Domácí zaskočili mistra v úvodu utkání kvalitním servisem a bojovností. Laxní vstupu do utkání musela Dukla rychle přehodnotit a zapnout na vyšší stupeň kvality, než si asi představovala. Až výkon blížicí se extraligovému průměru zaručil hostům zisk vytoužených tří bodů, které potřebují pro nasazení do play-off.

č.: 124 dne: 4.3.2017 v hod.: 17:00 

SK Volejbal Ústí nad Labem - VK Dukla Liberec 1:3 (25:23, 8:25, 20:25, 19:25)

Rozhodčí: Krtička Jan, Němeček Petr,

Počet diváků: 424

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Kohlmann Daniel, Ulč Jakub, Nadazdin Serdian, Vodvárka Jan, Böehm Samuel, Nesvačil Filip, libero: Kořínek Jiří. Střídali: Tibitazl Martin, Hrdý Jan, Šulava Marek

Hosté: Patucha Adrian, Stolc Slawomir, Staněk Lubomír, Janouch Jakub, Správka Aleš, Veselý Jakub, libero: Kopáček Václav. Střídali: Galabov Jan, Piskáček Ondřej, Kriško Tomáš, Kramár Filip.

Vyjádření:

Domácí:

Ulč Jakub (kapitán SK Volejbal Ústí nad Labem): „Průběh utkání podobný ostatním našim zápasům v sezóně. První set v naši režii, zbytek utkání v režii Liberce.“

Přikryl Miroslav  (asistent trenéra SK Volejbal Ústí nad Labem): „Nadějně dobrý výkon v prvním setu jsme nedokázali udržet v dalším průběhu utkání. Stabilita  herní výkonosti  jednotlivce i týmu je nám stále cizí. Opět se to ukázalo jako limitující prvek pro lepší výsledek.“

Hosté:

Správka Aleš (kapitán  VK Dukla Liberec) „3 body doma = spokojenost.“

Nekola Michal (trenér VK Dukla Liberec:  „Přijeli jsme pro tři body a ty jsme získali, takže spokojenost.“

Popis utkání:

První set domácí zatlačili Duklu plachtícím servisem (Ulč), donutili vlažně působící hosty k chybám na přijmu a následně i v útoku. Trenér Nekola vyměnil tři hráče základní sestavy, ale domácí si již zisk setu nenechali ujít..

Do druhém setu nastoupila Dukla jako vyměněná. Kvalitní, tvrdý skákaný servis (Patucha, Janouch) nedokázali domácí přijmout a založit odpovídající útok. Dukla celkem snadno zbírala body a suvéréně vyrovnala na 1:1.

Třetí set už byla znát převaha Dukly v kvalitě útoku i obrany. Domáci vzdorovali bojovností i snahou, ale na dobře hrající hosty už to nestačilo. Dukla navyšovala vedení blokem, tvrdým servisem a šikovností v obraně.  Průběžné vedení až o šest bodů přivedla Duklu k zisku třetího setu.

Ve čtvrtém setu neponechala Dukla nic náhodě. Nepolevila v koncentraci a udržela si standard ve všech činnostech, hlavně na podání a v útoku. Chybující Ústí nedokázalo vývoj utkání otočit střídáním ani riskujícím servisem.

Autor: Zdeněk Helvich

VOLEJBAL BRNO – VOLLEY TEAM ČZU PRAHA

č.: 122 dne: 04. 03. 2017 v hod.: 18:00

Dnešní den v hale na Kounicově probíhalo utkání mezi Volejbalem Brno a Volley Team ČZU Praha, za bouřlivého povzbuzování příznivců Volejbalu Brno. Utkání bylo strategicky důležité pro umístění v tabulce obou družstev, blížících se ke čtvrtfinálovým zápasům v druhé části UNIQA Extraligy mužů. Hlediště ocenilo výkon obou družstev, při čemž Brňané získali důležité tři body ve svůj prospěch.

Volejbal Brno – Volley Team ČZU Praha 3:1 (25:17, 25:21, 28:26, 25:21)

Rozhodčí: Fink T., Záhorcová K.

Počet diváků: 320

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Licek, Mendoza, Perry, Hrazdira, Pražák, Haník, libero: Muroň. Střídali: Klapal.

Hosté: Sobek, Šulc, Krajčovič, Rybníček, Kuboš, Hudák, libero: Pondělíček Střídali: Kočka, Lohr, Patočka, Záveský, Kop.

Vyjádření:

Domácí:

Michal Hrazdira (kapitán Volejbalu Brno): „První dva sety jsme lépe podávali, ve třetím Praha začala riskovat servis a vycházel jim. Ve čtvrtém setu jsme si již vítězství pohlídali.“

Ondřej Marek (trenér Volejbalu Brno): „Dva sety jsme byli jednoznačně lepší. Ve třetím setu vyšlo ČZU několik servisů, a tak vyhráli. Ve čtvrtém setu vyšlo v závěru setu několik servisů Šulcovi, tím nám zkomplikoval cestu k výhře. Nakonec jsme to však zvládli a bereme tři body.“

Hosté:

Michal Záveský (kapitán Volley Team ČZU Praha): „Myslím si, že jsme udělali více nevynucených chyb a to asi rozhodlo.“

Miroslav Malán (trenér Volley Team ČZU Praha): „Myslím si, že rozhodoval servis. Domácí ho měli lepší, a proto nás porazili. My jsme s nimi, až na jeden set, nedokázali držet v tomto směru krok.“

Popis utkání:

 Blížící se konec základní části soutěže, avizoval velkou bitvu o každičký bod do tabulky. Hned v úvodu bylo vidět, že Praha bojuje o účast play – off. Bodový útok potvrdilo ČZU skvělým servisem. Brno však hned reagovalo skvělou hrou v poli, dobře uhranými míči a srovnalo stav (3:3). Jihomoravané i středočeši se rvou o každý míč a do technického time – outu jdou nakonec domácí s bodovým náskokem. Po něm se do hry více dostává Brno. Vychází mu servis i útoky středem. Oproti tomu Praha vytváří mnoho chyb a tak trenér Malán vybírá svůj první oddechový čas (13:10). Při servisu Mendozy se domácím daří v obraně na síti a díky dobré hře si kráčí do druhého technického timeoutu s šesti bodovým rozdílem. Ani taktické dvojstřídání jihomoravany nezaskočí a přidávají body navrch (19:12). ČZU vytváří spoustu nevynucených chyb a tak i posílá Brňany do prvního setbolu (24:16). Hned druhý domácí proměňují a vítězí tak v prvním setu poměrem 25:17.

Druhý set zahajují Brňané dvěma bodovými bloky. Na to však hosté odpovídají bodovým útokem ze středu a esem. Dále se však Brno veze na vítězné euforii z prvního setu, útočí hodně středem, pomáhá si servisem a do prvního technického timeoutu bere 4 bodový náskok. Následně oba týmy předvádí dobré útoky na ztrátu, čímž si domácí stále zajišťují bodový komfort (11:8). Při servisu domácího blokaře Mendozy se Jihomoravanům daří získat větší bodový, proto si ČZU bere oddychový čas. Praha oddychového času využila ve svůj prospěch a přiblížila se k Brnu na rozdíl dvou bodů (18:16). Následovaly klíčové body, které se podařily proměnit Volejbalu Brno. Domácí přesvědčivě ve druhém setu rozhodli koncovku ve svůj prospěch (25:21).

Ve třetím setu se hra změnila ve prospěch ČZU Praha, které začalo velmi dobře podávat, čímž zapříčinilo a ztížilo hru domácím (8:4). Brno polevilo na útoku, z kůlu i ze středu, nedařil se příjem, což mělo za následek, že středočeši třetí set vyhráli po dramatické koncovce (26:28).

Za bouřlivého povzbuzování Brněnského volejbalu v hledišti, pokračovala hra čtvrtým setem, ve kterém Brno vytvořilo na ČZU Praha tlak, který vyjádřilo v začátku setu několikabodovým rozdílem ve svůj prospěch (4:1). Praha reagovala na hru Brňanů podáním na riziko, což mělo za následek srovnání stavu (7:7). Domácím se podařilo rozhodnout klíčové balóny ve svůj prospěch a zvýšili náskok nad ČZU Praha (11:7). Do poměrně vysokého rozdílu Jihomoravanů oproti Středočechům (19:13) se hra vyvíjela ve prospěch domácích, za průběžného povzbuzování z hlediště. ČZU Praha reaguje na nepříznivý vývoj utkání oddychovým časem s cílem zastavit převahu Brna, což se do jisté míry podařilo. Přesto klíčové balóny v koncovce čtvrtého setu uplatnili Brňané ve svůj prospěch a zakončili zápas tří bodovým ziskem (25:21).

Autor: za kolektiv Volejbalu Brno Klára Kuníková

 

Autor: Mgr. Michal Mezera

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018