10.12.2016

ČZU nestačilo na Brno, ve středočeských derby vítězí Kladno a Příbram

Několik zajímavých a napínavých duelů bylo vidět na českých palubovkách v rámci 10.kola mužské UNIQA extraligy. Z vítězství se nakonec radují týmy Brna, Příbrami, Kladna, Liberce a Karlovarska.

VOLLEY TEAM ČZU PRAHA –VOLEJBAL BRNO  

Desáté kolo přineslo na palubovku pražského celku letos výsledkově nestabilní Volejbal Brno, které přijelo do Prahy urvat poslední body před koncem roku. Pražské ČZU chce odvrátit blamáž z minulého týdne, kdy pražané prohráli v Benátkách po nevydařeném výkonu 0:3. Zatímco Brno sbíralo body po prohnané koncovce v Budějovicích.

č.: 56, dne: 10.12.2016 v hod.: 18:00

Volley Team ČZU Praha –Volejbal Brno 1:3 (25:17, 20:25, 18:25, 17:25)

Rozhodčí: Fink, T., Kvarda, P.

Počet diváků: 347

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Sobek, Šulc, Hudák, Kuboš, Krajčovič, Patočka, libero: Pondělíček. Střídali: Hykš, Záveský.

Hosté: Hrazdíra, Licek, Pražák, Klapal, Goodell, Handlíř, libero: Gerža, Muroň. Střídali: Haník, Mendoza.

Vyjádření:

Domácí:

Záveský (kapitán Volley Team ČZU Praha): „Poslední domácí zápas v tomto roce nám nevyšel úplně podle představ. Byli jsme hluchý na útoku a to nás stálo body.“

Malán (trenér Volley Team ČZU Praha): „V prvním setu jsme hráli dobře, což se o zbytku zápasu říct nedá.“

Hosté:                                                       

Hrazdira (kapitán Volejbal Brno): „Jakmile jsme po prvním setu rozmrzli, tak jsme se dostali do tempa a s přehledem vyhráli.“

Marek (trenér Volejbal Brno): „Nevyšel nám vstup do zápasu, ale naštěstí ve zbytku zápasu jsme dominovali. Jsem rád, že v poslední době se nám vyplatilo trénink bloku, který se dnes ukázal jako pozitivní.“

Popis utkání:

První set vyzněl lépe pro domácí družstvo, které vyhrálo poměrem 25:17. Skvělá hra domácích na útoku a několik chyb hostů vedla ve vítězství domácích v první sadě.

Do druhého setu nastoupili hosté se dvěma změnami v sestavě. S nahrávačem Haníkem a na blok přišel hráč Mendoza. Tato změna hostujícím evidentně pomohla. Hned od začátku se dostali do vedení, které postupně ze začátku navyšovali až do stavu 3:10. Domácí tým si ale nenechal Brňany utéct, hlavně zásluhou výborného servisu Krajčoviče stáhli náskok 9:11. Přesto Brňané šli do druhého TT za stavu 16:11. I přesto, že se domácí snažili tlačit hosty servisem, tak hosté v druhém setu vítězí 25:20.

Několik nevynucených chyb a horší příjem na začátku třetího setu vyústilo ve vedení hostí 7:4, po kterém si vzal trenér Malán oddechový čas, který však potřebný klid domácím hráčům nepřinesl a hosté jdou do prvního TT za stavu 8:4. Přestože domácí ve střední části stáhli náskok hostů na pouhé dva body, tak Brňané jdou druhého TT za stavu 16:11. Po technickém oddechovém čase hosté navyšují svůj náskok o další dva body a už to vypadá v tomto setu s ČZU špatně. Domácí hráči se snažili ještě s nepříznivím vývojem něco udělat. Bohužel to na brněnské hráče v tomto setu nestačilo. Brňané vítězí 25:20.

Začátek čtvrtého setu opět vyzněl lépe pro hostující tým, který po několika chybách domácích hráčů jde do vedení 8:3. Střední část setu je tuhý boj o každý bod. Lépe ale vychází i tato část pro hostující tým. Při druhém TT vede tým Brňanů 16:11. Hosté dotáhli své vedení do vítězného konce a zaslouženě vítězí 3:1.

Autor: Mgr. Richard Dupal

AERO ODOLENA VODA – VK EURO SITEX PŘÍBRAM

V 10.kole UNIQA volejbalové extraligy mužů bylo k vidění v hale Odoleny Vody středočeské derby, když AERO přivítalo Příbram. Příbramští dokázali vyhrát 3:0 hlavně díky skvělému servisu a svému příjmu, když právě v těchto činnostech domácí převyšovalo. Nejdramatičtějším momentem byla koncovka 2.setu, kdy oba týmy zaznamenaly několik setballů, ale rozhodlo právě eso hostujícího kapitána Böhma.

č.:  59, dne: 10.12.2016 v hod.: 18:00

AERO Odolena Voda – VK EURO SITEX Příbram 0:3 (20:25, 27:29, 19:25)

Rozhodčí: Dmejchal M., Činátl R.

Počet diváků: 392

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Pajma, Bartůněk, Evandro, Prešinský, Steven, Mauler, libero: Kotek. Střídali: Hladík, Holčík.

Hosté: Böhm, Shestak, Renovica, Poikela, Mach, Palgut, libero: Juračka. Střídali: Kuchař, Mikulenka, Kupilík.

Vyjádření:

Domácí:

Richard Mauler (kapitán AERO Odolena Voda): „Celý zápas jsme se nedokázali vyrovnat se soupeřovým servisem. Na útoku jsme v rozhodujících momentech neútočili dle předpokladů.“

Jiří Vojík (trenér AERO Odolena Voda): „Rozhodl lepší servis a příjem Příbrami, to rozhodlo o celém utkání.“

Hosté:

Martin Böhm (kapitán VK EURO SITEX Příbram): „Dnes jsme soupeře přehráli hlavně kvalitním servisem a dobře jsme odpřijímali. Obávali jsme se bodových míčů Moralese a Evandra, ale i ty jsme dnes přehráli.“

Martin Kop (trenér VK EURO SITEX Příbram): „Pro nás jsou to dnes 3 důležité body. Dnes jsme hráli jako tým, na servisu, na příjmu. Celý zápas jsme hráli dobře. Rozhodla koncovka 2.setu, kterou jsme dokázali urvat pro sebe. Chci vysmeknout pochvalu celému týmu.“

Popis utkání:

Na začátku utkání začal na servisu hostující kapitán Böhm, ten šňůrou na servisu, kde zaznamenal i eso, vytvořil pro hosty hned na začátku pětibodový rozdíl. AERO sice v polovině setu stahovalo, ale hosté dobře přijímali a v útoku nechybovali. Došli si pro zisk prvního setu.

Ve druhém setu začalo lépe domácí AERO, které si vybojovalo zlepšenou obranou tříbodový náskok. O ten hned po prvním technickém oddechovém čase přišlo. Set byl dále velmi vyrovnaný. Vedení se dvakrát přelilo na obě strany, ale domácí byli po většinu blíže k ukončení setu. Mělo i dva setbally, ale blokem si hosté pomohli k setballu a následně zaznamenal hostující Böhm další eso. Příbram vedla již 2:0.

Do třetího setu vstoupili lépe hosté. Domácí hráči měli problém s přihrávkou, a i když se domácí hráči snažili oplatit tvrdým servisem, Příbramští přihrávali lépe. Skóre se navýšilo a Příbram vedla o 4 body. Právě tento rozdíl si Příbram trpělivě držela a domácí hráči již neměli na otočení stavu.

Příbram tak vyhrála v Odoleně Vodě 3:0 a odvezla si 3 body.

Autor: Tomáš Havlát

VK DUKLA LIBEREC – SK VOLEJBAL ÚSTÍ NAD LABEM

Po super výkonu v Lize Mistrů proti světovému týmu Rzeszówu z Polska čekal dnes Duklu poslední tým naší nejvyšší soutěže SKV Ústí nad Labem. Ústí sice letos neuvěřitelně posílilo, dokonce oslovilo i hráče ze zahraničí. Přesto pouze dva body před blížící se polovinou základní částí musí být pro Ústí velkým zklamáním. Dukle se podařilo navázat na čtvrteční výkon z LM a Ústí na úřadujícího mistra ČR dnes nemělo a po 105 minutách prohrálo 3:1. Přesto je třeba Ústí pochválit, protože od třetího setu podstatně zlepšilo všechny herní činnosti a bylo v těchto fázích Dukle rovnocenným soupeřem.

č.: 58 dne: 10.12.2016 v hod.: 18:00

VK Dukla Liberec – SK Volejbal Ústí nad Labem 3:1 (25:18, 25:19,24:26,25:21)

Rozhodčí: Dušan Rychlík a Petr Dušek

Počet diváků: 390

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Správka, Leikep, Kramar, Stolc, Staněk, Janouch, libero: Kopáček a Kunc. Střídali: Patucha, Galabov

Hosté: Hrdý, Nadazdin, Kohlmann, Boehm, Nesvačil, Tibitanzl, libero: Kořínek. Střídali: Ulč, Vodvárka, Šulava

Vyjádření:

Domácí:

Aleš Správka (kapitán VK Dukla Liberec): "Tři body máme doma, a to byl náš cíl. Ty jsme dnes potřebovali, takže jsme spokojeni. Více k tomu není co říci."

Michal Nekola (trenér VK Dukla Liberec): "Jak jsem říkal před utkáním, není jednoduché se zkoncentrovat po těžkém zápase na další domácí utkání. My jsme dva sety byli lepším týmem, od třetího setu nám odešel servis, dostali jsme Ústí do hry, takže jsem rád, že jsme získali tři body."

Hosté:

Jakub Ulč (kapitán SK Volejbal Ústí nad Labem): "Řekl bych, že jsme dnes bojovali velmi dobře. Odehráli jsme dobré utkání. Bylo vidět, že dnes Liberci úspěšně konkurujeme, ale v koncovkách ztrácíme. Děláme více nevynucených chyb, než soupeř, a to nás limituje. Ale viděl jsem dnes posun nahoru. Gratuluji Dukle k vítězství."

Mgr. Miroslav Přikryl (manažer SK Volejbal Ústí nad Labem): "Dva sety nás domácí válcovali, tak jak se na favorita a na účastníka Ligy mistrů sluší, to odpovídalo papírovým předpokladům. Potom Liberec trochu polevil, my jsme naopak zpřesnili příjem a zkvalitnili útok a dostali jsme se do euforie. Vhodným střídáním se jevil i zvrat v utkání, ale bohužel konec čtvrtého setu jsme opět nezvládli jak na příjmu podání, tak v útoku a vlastními chybami jsme darovali tříbodové vítězství domácím."

Popis utkání:

Nečekaně vyrovnaný byl začátek prvního setu, obě družstva se pravidelně střídala na podání a k vidění byly pěkné výměny. Až po esu Libora Leikepa se domácí dostávají do tříbodového vedení (12:9). Hosté si berou oddechový čas. Po návratu Dukla přidává další body důkladnou obranou na síti a kvalitním blokem (16:9 – bloky Staněk a útok Filip Kramar). Až po druhém TT se hostům podařilo dostat Libora Leikepa z podání. Za stavu 19:12 si bere trenér hostí Petr Brom oddechový čas a hostům se daří alespoň snížit nepříznivý vývoj první sady (19:14). První setbol utkání krásnou zalívkou získává Filip Kramar, ale v další hře se sráží se svým spoluhráčem a kvůli zranění (proražený ret) musí přepustit své místo Adrianu Patuchovi. I v celku hostí dochází ke střídání, na podání přichází kapitán Jakub Ulč.  Ústí dokáže dva setboly odvrátit, ale při třetím kazí kapitán podání a Dukla se ujímá vedení 1:0 na sety.

Přestože se v druhém setu hned na začátku hosté ujímají vedení 0:3 při kvalitním podání Jakuba Ulče, odchází k prvnímu technickému time po kvalitním podání Filipa Kramára, který se vrátil na post univerzála, odchází Dukla za příznivého stavu 8:6. Po time se nedaří hostům kvalitně přijmout nepříjemné podání Dukly a její vedení se tak navyšuje na 14:9. Po bloku Slawomira Stolze tu máme další oddechový čas trenéra hostí Petra Broma. Po time se obraz hry nemění, hosté se stále trápí na příjmu i útoku a Dukla snadno získává další body navíc (18:11). Až při podání Srdjana Nadazdina se hostům podařilo získat pár bodů a snížit na 19:15. Druhou sadu získává Dukla zkaženým podáním Jana Vodvárky.

V úvodu třetí sady se na podání daří Liboru Leikepovi a na bloku kraluje Lubomír Staněk (4:1). Až při podání Samuela Boehma hosté snižují na rozdíl jediného bodu (7:6) a když Dukla z vedlejšího kůlu míří do autu, je vyrovnáno (9:9). Hosté se po dobře postaveném trojbloku za stavu 12:13 dostávají do nepatrného vedení a trenér domácích Michal Nekola si rychle bere oddechový čas. K druhému TT odchází Dukla s dvoubodovým mankem (14:16) po další nevynucené chybě na útoku. Další bod k dobru pro hosty zaznamenává z vedlejšího kůlu Samuel Boehm (17:20). Úspěšná smeč a následné tvrdé podání Filipa Kramara, poté blok domácích a smeč Ústí do autu a je vyrovnání 20:20. Po oddechovém čase hostí se celky střídají v jednobodovém vedení až do stavu 23:23. První setbol získává Ústí dvojblokem 23:24, až druhý setbol proměňuje dobře postaveným jednoblokem (Filip Nesvačil).

Do čtvrtého setu vstoupila lépe Dukla, při podání Filipa Kramara se ujímá vedení 3:1. Dvoubodový náskok se domácím daří bezchybnou hrou udržovat až do stavu 12:10, ale i hosté po zisku třetího setu hrají velice dobře, hlavně na příjmu podání a útoku. Po bloku a útoku Martina Tibitanzla se dostává Ústí poprvé ve čtvrtém setu do vedení a máme tu oddechový čas trenéra domácích Michala Nekoly. Po odpočinku získává Dukla vedení na svoji stranu po přímém bodu z podání (Jakub Janouch). Ústí se vrací do vedení po bloku Daniela Kohlmanna (14:15) a po přímém bodu z podání (Filip Nesvačil) vede o dva body 16:18. Dvoubodové vedení si hosté pohlídali až do stavu 19:21. Až nevynucená chyba na útoku (Samuel Boehm) stav čtvrté sady vyrovnává (21:21) a hra hostů se doslova hroutí. Nepříjemné podání Jakuba Janoucha a kvalitní obrana na síti zastavuje rozjeté Ústí. Ani dva rychle za sebou jdoucí oddechové časy trenéra Petra Broma, nezastavují Duklu v bodovém újezdu, který se zastavuje až po závěrečném hvizdu hlavního rozhodčího za stavu 25:21.

Autor: Zdeněk Šolc

KLADNO VOLEJBAL CZ – VK BENÁTKY NAD JIZEROU

V dalším středočeském derby byli jasným favoritem domácí volejbalisté Kladno volejbal cz. Benátky přijeli do Kladenské sportovní haly posilněné domácím vítězstvím proti ČZU Praha a trenér Pavel Třešňák se netajil chutí odvézt z Kladna překvapivý výsledek.

č.: 57 dne: 10. 12. 2016 v hod.: 18:00     

Kladno volejbal cz – VK Benátky nad Jizerou 3:1 (21:25, 25:18, 25:20, 25:19)

Rozhodčí: Marschner R., Kořenek J.

Počet diváků: 672

Sestavy (od zóny I):

Domácí: van Haarlem, Hietanen, Trojan, Křesťan, Hýský, Zajíček, libero: Sparidans. Střídali: Syrůček, Dillien.

Hosté: Bartoš, Moník, Koláček, Sergeev, Němeček, Dittrich, libero: Ticháček. Střídali: Celerýn, Nesvačil, Malínek, Vachoušek, Sadílek.

Vyjádření:

Domácí:

Adam Zajíček (kapitán Kladno volejbal cz):  "V prvním setu jsme bojovali sami se sebou. Pak jsme začali podávat a plnit taktické pokyny a otočili jsme zápas. Jsou to důležité 3 body, přestože jsme ztratili 1 set. Děkuji fanouškům za podporu a za plyšáky, které půjdou na dobrou věc a doufám, že se dál budou bavit volejbalem jako my."

Milan Fortuník (trenér Kladno volejbal cz): "V úvodu zápasu jsme se trápili a neudrželi taktický plán. Jsem rád, že jsme od 2.setu změnili přístup a myslím, že to jsou 3 zasloužené body."

Hosté:

Adam Bartoš (kapitán VK Benátky nad Jizerou): "Dnes to byl zápas hodně o servisu. V 1.setu jsme Kladno tlačili, ale pak začali lépe servírovat a otočili zápas."

Pavel Třešňák (kapitán VK Benátky nad Jizerou): "Hrajeme vždy v každém zápase slušný volejbal, ale finální kvalita nám chybí, což je u Kladna vidět. To, že nás ořezávaj, na to už jsme od začátku sezony zvyklí a to nás nepřekvapilo."

Popis utkání:

V prvním setu po celou dobu vedli hosté z Benátek nad Jizerou. Už na začátku si vytvořili dvoubodový náskok, který Kladno dotáhlo před 2. technickým timeoutem, ale Benátky hrály odvážně a Kladno v závěru setu nevzdorovalo.

Ve druhém setu se probudil jak tým Kladna, tak fanoušci v zaplněném hledišti. Hned na začátku setu Kladno odskočilo na 5:3 a pomohl k tomu výborný výkon na bloku Adama Zajíčka. Domácí se zlepšili ve všech činnostech a předváděli bojovný výkon, na který jsme u tohoto týmu zvyklí. Poté, co kladenští odskočili na 4 bodový rozdíl si bral trenér Pavel Třešňák timeout, ale domácí nezastavilo ani střídání a 2. set vyhráli přesvědčivě 25:18.

Ve 3. setu si opět kladenští vytvořili náskok, který hosté dotáhli za stavu 12:12. Kladno ale hned zabralo a 2. technický timeout už vedlo 16:12. Před koncovkou domácí trenér Milan Fortuník prostřídal sestavu a na hřišti se objevil Martin Syrůček. V závěru setu rozjeté a vyhecované Kladno opět nezastavil ani timeout trenéra Třešňáka, ani střídání.

Poslední set mělo po celou dobu Kladno pohodlný náskok a nenechalo si vzít 3 body.

Na konci utkání fanoušci pokryli palubovku plyšáky, které domácí tým předá do ZŠ a MŠ Korálek Kladno a všem fanouškům patří velké poděkování.

Autor: Anna Earl

VK ČEZ KARLOVARSKO – VK OSTRAVA s.r.o.

V dalším domácím utkání nového ročníku UNIQA volejbalové extraligy mužů postavil proti sobě v Hale pro míčové sporty v Karlových Varech družstvo VK ČEZ Karlovarsko a VK Ostrava s.r.o.

č.: 60  dne: 10.12.2016 v hod.:18:00

VK ČEZ Karlovarsko – VK Ostrava s.r.o.  3:1 (26:24, 20:25, 25:19, 29:27)

Rozhodčí: Gal J., Kubinec J. 

Počet diváků: 780

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Treial, Končál, Hudeček, Široký, Kriško, Málek, libero: Pfeffer. Střídali: Sukuba, Mochalski.

Hosté: Janků, David, Šoltys, Šulista, Kotas, Biernat, libero: Vašina Střídali: Balon, Šmídl.

Vyjádření:

Domácí:

Ondřej Hudeček (kapitán VK ČEZ Karlovarsko): „No já bych řekl, že to dnes byla trochu pracovaná výhra, ale jsme rádi, že jsme konec 4. setu zvládli naší bojovností, výhra a jdeme dál.“

Jiří Novák (trenér VK ČEZ Karlovarsko): „Dnešní vítězství je ubojované, teď jsme v periodě, kdy nemůžeme moc trénovat, jelikož hodně hrajeme, takže se to projevuje při hře, ale pozitivní je, že i v situaci, jaké jsme a nehráli jsme dobře, jsme urvali vítězství za 3 body.“

Hosté:

Šmídl Matěj (kapitán VK Ostrava s.r.o.): „Myslím, že super utkání. Pro fanoušky paráda, vyrovnané utkání. Vary hrály výborně na útoku i obraně. Chyběly 2-3 body a mohly jsme jít do tiebreaku a mohly jsme se podělit o body. Dneska jsme to zvládli i takovou marotkou jakou máme, střídáme se na tréninku jak to jen jde, ale dobrý zápas, kluci to zvládli.“

Jan Václavík ( asistent trenéra VK Ostrava s.r.o.): „Já budu dnes chválit, že jsme se k tomu dobře postavili a že jsme dnes vážně bojovali. Bojovali s velkým B a chybělo trochu volejbalu, většinou to bývá na opak, že volejbalu chybí bojovnost, ale tohoto si vážím více.“

Popis utkání:

První set začíná vzájemným „oťukáváním“. Ostrava, jak je o ní známé v letošní sezóně, od počátku setu velmi tlačí na servis, proto se ujímá vedení 3:5. Karlovarsko skvěle hraje v poli a stav srovnává na 5:5 a navíc blokem Končála zvyšuje stav na 6:5. Následuje ale blok na karlovarského Treiala a špatný příjem Hudečka a do 1.TTO jdeme za stavu 6:8 pro Ostravu. Karlovarsko přidává na servisu a díky Kriškovi se stav srovnává na 11:11. Karlovarsko přidává další dva body 13:11. Ostrava ztrátou a esem srovnává na 13:13. Stav se opět přelévá na druhou stranu a do 2.TTO jdeme za stavu 16:14. Ostrava stav srovnává na 17:17 a od této chvíle družstva pravidelně uhrávají ztrátu. Ke konci setu Sukuba střídá Málka a Mochalski Končála k posílení obrany na síti a stejně postupuje i Ostrava, kdy přichází posílit Šmídl za Šoltyse. Za stavu 25:24 se při blokování zranil Šulista a dochází ke střídání (Balon), následuje špatný příjem Ostravy a set ukončuje středem Tomáš Široký.

Druhý set Karlovarsko zaspalo a Ostrava si připsala 3 body, kdy domácí trenér žádá o TO. Do 1.TTO jdeme za stavu 3:8 pro Ostravu. Ostrava si udržuje 5 bodový odstup až do stavu 7:12, kdy Karlovarsko přidává dva body a trenér Šmejkal si žádá TO. Za stavu 10:14 ostravský Šoltys přidává 2 body esem z podání. 2.TTO 10:16 pro Ostravu. Následuje bod z kůlu Kriška a eso stejného hráče. Stav 12:16. Družstva si drží svoji ztrátu do stavu 15:19, kdy domácí Málek špatně přijímá a nahrávači Končálovi je písknutá chyba (přesah do pole soupeře). 2 TO domácích za stavu 15:20. Následují dva body domácích 17:20. Za stavu 17:21 Ostrava posiluje obranu přichází Šmídl za Šoltyse. 18:22 přichází Balon místo Davida na servis a Ostrava zvyšuje na 18:23. Za stavu 20:24 přichází na blok domácí Mochalski, Ostrava set dohrává za stavu 20:25.

Ve 3. setu Karlovarsko získává první dva body, ale vedení ztrácí špatným příjmem a útokem Ostravy středem. Za stavu 3:3 píská špatnou nahrávku rozhodčí Ostravě. Od této doby Karlovarsko přidává dva body a ostravský trenér žádá TO za stavu 7:4. Do 1.TTO jde Karlovarsko za stavu 8:6. Kriško kazí servis a Ostrava přidává další bod 8:8. Obě družstva si drží ztrátu do stavu 14:14. Kriško přidává dva body nejprve esem a pak útokem z druhého sledu. Do 2. TTO jdeme za stavu 16:14 pro Karlovarsko. Další bod po tvrdém podání Kriška a bloku Sukuby. Karlovarsko tlačí na servis a přidává body do setbalu jdeme za stavu 24:18. Ostrava mírně koriguje jedním bodem, ale následně Ostrava kazí servis a Karlovarsko vítězí 25:19.

Čtvrtý set Karlovarsko nenechává Ostravu utéct. Obě družstva pravidelně získávají ztrátu. Za stavu 5:5 Ostrava blokuje Kriška, ale Ondra Hudeček stav okamžitě srovnává. Do 1. TTO jdeme za stavu 7:8 pro Ostravu. Ostrava získává break bod za stavu 8:10. Karlovarsko odpovídá také dvěma body 10:10. Za stavu 12:12 Ostrava opět získává dva doby a následuje další blok Ostravy 12:15. Hudeček přidává 2 body z útoku 14:15. 2. TTO 14:16 pro Ostravu. Po TTO Hudeček a Kriško stav srovnávají na 16:16. Po té dochází ke střídání u Ostravy přichází Balon za Šoltyse. Rozhodčí píská dvojí hraní Hudečkovi na nahrávce. 16:17. Obě družstva kazí servis 17:18. Špatná souhra Končál – Široký na středu a následně špatný příjem a Karlovarsko žádá TO 17:20. Koriguje Málek, ale ostravský Kotas přidává bod středem. Za stavu 19:21 přichází na posílení obrany Mochalski za Končála. Střídání se vyplácí a Karlovarsko přidává bod po nahrávce libera Pfeffera. Ostrava žádá TO 20:21. Tvrdý servis Křiška a blok Mochalskiho srovnáno 21:21. Následný servis do autu od Kriška a přichází nahrávač Štefko 21:22. Ostravský Šulista kazí servis také 22:22. Zbytečná chyba na útoku Karlovarska 22:23 a TO trenéra Nováka. Hudeček srovnává po neúplné nahrávce. Ostrava jde do prvního se ballu 23:24. Útok Mochalskiho a šťasně převalený míč na stranu soupeře 24:24. Přichází Kriško místo Štefka a Ostrava žádá TO. Útok Ostravy do autu 25:24. Přichází protesty Ostravy a žlutá karta pro Ostravu. 25:24. Setbal pro Karlovarsko, Ostrava vytlouká bloky a srovnává. Hudeček je zablokován a Ostrava vede 25:26. Máme trochu problémy s ostravským servisem od Janků, ale útok Kriška srovnává stav na 26:26 a přichází na posílení bloku Treial místo Málka, ale Ostrava přesto získává další bod. Chytrost karlovarského Málka na útoku a stav je 27:27. Blok Sukuby a Kriška 28:27. Následná chyba na síti Ostravy a Karlovarsko vyhrává 4. set a celé utkání 3:1.

Autor: Za tým Karlovarska Jan Meruna

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018