23.4.2023

Karlovarsko je po přesvědčivém výkonu o krok blíž k zisku bronzové medaile

Poražení semifinalisté zahájili souboj o třetí místo v letošní UNIQA volejbalové extralize muřů 2022/23. Tato série mezi VK ČEZ Karlovarsko a Dukla Liberec se hraje pouze na dvě vítězná utkání. Opět skoro vyprodaná hala Míčových sportů v Karlových Varech viděla až na zaváhání v druhém setu přesvědčivé vítězství domácích. Liberec bez své nahrávačské jedničky dokázal vzdorovat jen v určité fázi utkání, kdy Karlovarským nešel servis.  

VK ČEZ Karlovarsko – VK Dukla Liberec 3:1 (25:17, 27:29, 25:15, 25:18)

stav série 1 :0

Rozhodčí: René Činátl, Petr Dušek

Počet diváků: 1053

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Ihnát, Zajíček, Sasak, Wiese, Weir, Keemink, libera Pfeffer, Kočka. Střídali: Kasan, Lamanec, Juhkami, Pastrňák

Hosté: Bryknar, Demar, Nikačevič, Jemeljanovs, Dias Gomez, Krajčovič, libera Maar, Pavlíček. Střídali: Lux, Staněk, Gavenda

Ohlasy po utkání:

Daniel Pfeffer (kapitán VK ČEZ Karlovarsko): „První velmi důležitý krok za námi. Druhý, obrovsky těžký nás čeká a my uděláme vše proto, abychom to v Liberci ukončili.

Jiří Novák (trenér VK ČEZ Karlovarsko): „Já jsem strašně moc rád, že jsme v sobě našli morální sílu a ten dnešní zápas zvládli. Budeme muset asi rozšířit realizační tým o psychologa, protože to, co jsme opět předvedli v koncovce druhého setu, nemá obdoby. Výsledek dobrý, jedeme dál. Teď se musíme připravit na středeční zápas.

Lukáš Ticháček (kapitán VK Dukla Liberec): „Výborný zápas z obou stran. Myslím si, že to mělo náboj a punc boje o bronzovou medaili. Bohužel Karlovarsko bylo lepší, takže gratulujeme a uvidíme se v Liberci.

Martin Demar (trenér VK Dukla Liberec): Jsme rádi, že jsme zápas přežili. Před dvěma dny jsme odehráli těžký zápas proti Jihostroji. Proto bych chtěl moc poděkovat klukům za zvládnutí dnešního zápasu.

Popis utkání:

Již od prvního podání, které zahajovala Dukla Liberec, bylo zřejmé, že se bude hrát na hranici rizika. První oddechový stav padl za stavu 4:1 pro Karlovarsko ze strany Liberce. Následuje videochallenge a druhý oddechový čas trenéra Demara. Karlovarsko je pečlivé na bloku, útočí a vytváří si kvalitní a vysoký desetibodový náskok. Dva kvalitní bloky a hosté snižují na rozdíl „pouhých osmi bodů“. Eso Sasaka dostává Karlovarsko do koncovky prvního setu, kterému udávali tempo. Dochází k přerušení hry oddechových časem trenéra Nováka, střídání a závěrečnému bodu prvního setu. Karlovarsko vyhrává první set bezkonkurenčně 25:18.

Vstup do druhého setu byl opět dravý a útočně nekompromisní k hostům z Dukly. Karlovarsko hostům odskočilo o čtyři body. Chyby v obraně domácích pomáhají Liberci snížit na 7:6. Atmosféra v hale míčových sportů je ohlušující. Fanoušci povzbuzují domácí, kteří ztrácí náskok a výhodu ve hře. Za stavu 10:10 se díky úspěšnému útoku dostává Dukla poprvé do bodového vedení. Hosté si připisují přímý bod z podání a ujímají se tak dvoubodového vedení a dochází na první oddechový čas trenéra Nováka (15:17). Domácí vyrovnávají na 18:18 a přichází oddechový čas trenéra Demara. Blíží se koncovka druhého setu, která je vyrovnaná. Oba týmy kazí na podání. Karlovarsko střídá, Kasan, Lamanec a Juhkami přichází do hry za Sasaka, Wiesseho a Ihnáta. Karlovarsko se ujímá vedení a o oddechový čas žádá trenér Dukly. Eso Dukly přichází v nejnevhodnější dobu pro domácí a připisuje tak 25. bod Libereckých. Karlovarsko ale vyrovnává a na podání jde Zajíček, který posílá míč do zámezí. Za stavu 27:27 hosté proráží bloky domácích a připisují si 28. bod. Neúspěšný útok na síti domácího týmu a Dukla těsně vyhrává druhý set (27:29) a srovnává na sety 1:1.

Třetí set byl od prvního míče plně pod taktovkou Karlovarska. Perfektní obrana, kvalitní útok a spolupráce celého týmu, který si vytvořil dvanáctibodový náskok, se kterým se dostává do koncovky třetího setu. Dochází ke střídání na straně Liberce, do hry přichází Staněk za Krajčoviče (21:10). Do hry zasahuje i karlovarský mladíček Pastrňák, který střídá Wiesseho a je posilou jak v obraně, tak na útoku. Nikačevič kazí podání a Karlovarsko jednoznačně vyhrává třetí set 25:15 a vede 2:1 na sety.

Do čtvrtého setu vstoupily oba týmy s bojovným duchem a odhodláním pokořit soupeře a přiblížit se tak pomyslnému stupínku k bronzové medaili. První oddechový čas padl ze strany Dukly Liberec za stavu 11:9 pro Karlovarsko. Ani střídání libereckého Jemeljanovse za Gavendu a následný oddechový čas trenéra Demara nepomohlo zabránit Karlovarsku zvýšit náskok na 15:10. Koncovka čtvrtého setu dává možnost zasáhnout do hry Kočkovi s Pastrňákem. Domácí prostředí a podpora fanoušků nalévá týmu Karlovarska energii. Vítězné odražené bloky znamenají 25. bod pro Karlovarsko, které vyhrává 25:18 a 3:1 na sety. První zápas je tak úspěšný pro domácí tým VK ČEZ Karlovarsko a série se přesouvá do Liberce, kde se odehraje druhý zápas.

Autor: Lenka Horáková

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018