5.12.2019

Nejen Petr Šulista vyhlíží šlágr 10. kola volejbalové UNIQA extraligy mužů

10. kolo UNIQA volejbalové extraligy mužů 2019/20 zahájí páteční zápas mezi Karlovarskem a Ostravou a v sobotu bude pokračovat dalšími zápasy. Kladenští Orli přivítají lepšící se Zlín, zajímavý souboj uvidí diváci v Brně, kam míří pražští Lvi. V Odoleně Vodě budou o další body bojovat příbramští Kocouři a po delší době se dočkají vítězství buď volejbalisté Beskyd, nebo Ústí nad Labem. Šlágrem 10. kola bude na liberecké palubovce repríza loňského finále mezi Duklou a Jihostrojem. Pikantní příchuť bude mít toto utkání zejména pro českobudějovického rodáka v dresu Liberce, smečaře Petra Šulisty.

Již druhým rokem hájí barvy liberecké Dukly smečař Petr Šulista. Tento šestadvacetiletý rodák z Českých Budějovic vyměnil kladenské působiště za město pod Ještědem. Do klubu ho přivedl trenér Michal Nekola, který si svou novou posilu vyhlédl již v reprezentaci.

Na začátku svého působení se blýskl v úvodních podzimních zápasech, ale do play off už se nepodíval. „Při vstupu do play off jsem si poranil koleno a už se to táhlo. Když cítím, že jdu nahoru, tak se vždy objeví nějaké zranění. Letos jsem dokonce musel odmítnout i pozvánku do nároďáku. Ale udělám vše proto, abych se dostal zpět,“ dodává Šulista.

V letní sezoně společně s týmem absolvoval soustředění v Harrachově a Špindlerově Mlýně. „Tady v Liberci je v rámci kondiční přípravy zařazována často jízda na kole, jeli jsme tak i na soustředění do Harrachova, no není to úplně můj favorit. Ale to nejlepší asi teprve přijde. Úplně se bojím toho, až napadne sníh, snad nebudeme ladit kondici ještě na běžkách,“ usmívá se smečař.

Po Kladně se tak do doby trvání smlouvy přestěhoval do Liberce. „ Smlouvu mám na tři roky, nyní chci hlavně pomoci týmu, hrát dobře a zlepšovat se. Doufám, že budu mít někdy šanci vyzkoušet i zahraniční angažmá, lákala by mě Itálie nebo Polsko, ale to se uvidí.“

V týmu si padl do noty i se zkušenými, například s Alešem Holubcem. „Když jsem byl ještě v Ostravě, tak jsme tam byli skoro všichni stejně staří, tady je ten tým různorodý, jsou tu nejen zkušení, ale i mladí či junioři. Na jednu stranu je to dobře, člověk se může třeba od Honzy Štokra jen učit.“

V loňském roce se vypravila z Českých Budějovic na sever i Petrova rodina. Málokdo třeba ví, že na paty mu šlape i jeho mladší sourozenec nebo že je tento dvoumetrová elegán singl. „Rodina se na mě byla podívat v loňském roce, a to se mi zápas zrovna povedl. A i letos mě navštívili. Bratr také hraje volejbal, tak třeba se někdy na palubovce společně potkáme,“ uzavírá své povídání Petr Šulista.

 

Autor: Jiří Carba, Mgr. Marika Tomšová

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018