7.10.2017

První "pětiseťák" letošní UNIQA Extraligy vyhrálo v 2. kole ČZU Praha

Máme za sebou bez jednoho zápasu 2. kolo UNIQA Extraligy. Nejdramatičtější utkáni viděli diváci v Praze, kde domácí ČZU porazilo Benátky až v pátém setu. V dalších utkáních Zlín porazil Ostravu, České Budějovice nezaváhali s Brnem, Příbram si veze cenné vítězství z Odolené Vody a Karlovarsko potvrdilo roli favorita v Ústí nad Labem.

FATRA ZLÍN – VK OSTRAVA

Opět moravské derby, tentokrát se šťastnějším výsledkem pro domácí, čímž částečně odčinili prohru z minulého týdne s Brnem.

č.: 8  dne: 7.10.2017 v hod.:17:00

Fatra Zlín – VK Ostrava  3:1 (25:22,17:25,25:20,25:20)

Rozhodčí: Grabovský Z., Kubinec J.

Počet diváků: 400

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Barták, Vašíček, Čechmánek, Kolář, Motyčka, Navláčil,libero Bláha. Střídali: Truong, Adamec, Uchytil, Čech

Hosté: David, Biernat, Janků, Kotas, Šmídl, Vašina, libero Sobczak.  Střídali: Balon, Nugent

Vyjádření:

Domácí:

Pavel Kolář (kapitán Fatra Zlín): „Byli jsme lepší na servisu než ostravští, čímž jsme zvítězili.“

Roman Macek (trenér Fatra Zlín): „Dnešní zápas se určitě divákům musel líbit. Byli jsme výborní na servisu, i přes některé výpadky v útoku jsme získali první body v sezóně."

Hosté:

Mateusz Biernat (kapitán VK Ostrava):  „Domácí velmi dobře podávali a následně dobře bránili.“

Jan Václavík (trenér VK Ostrava): „Domácí nás překvapili na servisu a odvahou, z čehož vyplynulo jejich zasloužené vítězství."

Popis utkání:

Na začátku zápasu se domácí s hosty přetahovali o vedení, nicméně poté Ostravě mírně odskočili a do prvního technikého timeoutu šli s vedením 8:5. V následném průběhu setu se týmy střídaly ve vedení, nicméně domácí šli opět do mírného vedení 16:14, které udrželi až do konce setu a zvítězili 25:22.

Od začátku druhého setu byli ostravští ve vedení, které vytvořili zejména dobrým servisem a dobrou obranou. První timeout byl za stavu 4:8. Hosté si po celou dobu drželi vedení a neustálým tlakem na servisu dotáhli první set do vítězného konce v poměru 17:25.

Hned na začátku třetího dějství si hosté vytvořili náskok 1:5 a do prvního technického timeoutu šli ve vedení 4:8. V dalším průběhu došlo pravděpodobně ke zlomovému okamžiku utkání, kdy domácí výborným servisem a obranou ostravské přehráli a do druhého technického timeoutu šli v pohodovém vedení 16:12. V poslední fázi třetího setu domácí udrželi náskok až do konce a zvítězili v poměru 25:20.

Poslední dějství zápasu nabídlo opět mírné vedení domácích, kteří neustále vytvářeli na soupeře tlak na servisu a první technický timeout byl za stavu 8:6 pro domácí. V dalším průběhu se domácí a hosté střídali ve vedení, nicméně do druhého technického timeoutu šli opět ve vedení dvou bodů 16:14. Poslední fáze zápasu proběhla naprosto v režii domácích, kteří v poslední fázi setu odskočili o čtyři body a vítězství zakončili v poměru 25:20.

Autor:  Ivan Dostál, Jan Machačka

SK VOLEJBAL ÚSTÍ NAD LABEM – ČEZ KARLOVARSKO

Premiéra nového ročníku Uniqa extraligy na horké domácí půdě v Ústí vyšla lépe  hostům. Domácí si přáli překvapení, pramenící z dobrých výkonů v přípravě,  ale to  tvrdě podávající  a dobře bránící hosté nedovolili.  Předvedli výkon odpovídající ambicím na medaili a nenechali se zaskočit ani bouřlivou , velice početnou, domácí  diváckou kulisou.

č.: 11  dne:  07.10.2017 v hod.: 17:00 

SK Volejbal Ústí nad Labem -  ČEZ Karlovarsko   0:3 (23:25, 22:25, 16:25))

Rozhodčí:  Buchar Tomáš, Velimov Emil

Počet diváků: 696

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Tibitanzl Martin, Bartůběk Luboš, Voth Chris, Prajzler Matěj, Kramar Filip, Vanags Toms, libero Pondělíček Martin.  Střídali:  Kořínek Jiří, Bartůněk Vitězslav, Vodvárka Jan, Šulava Martin

Hosté: Široký Tomáš, Ropret Gregor, Hudeček Ondřej, Treial Henri, Rejlek Filip, Zmrhal Marek, libero Pfeffer Daniel.  Střídali:  Málek Zdeněk,  Kriško Tomáš

Vyjádření:

Domácí:

Kramár Filip (kapitán SK Volejbal Ústí nad Labem):  „Dnes jsme opět drželi krok až do koncovek prvních dvou setů, které jsme nedokázali dotáhnou do vítězného konce,  což bylo zapřičiněno vlastníma  chybama. Je to škoda, zápas by asi vypadal lépe pro nás. Každopádně musím pochválit celý tým za super výkon a také diváky, kteří vytvořili skvělou atmosféru.“

Příkryl Miroslav (asistent trenér SK Volejbal Ústí nad Labem):  „Naše přání – překvapení - se nenaplnilo. Hosté byli lepší na servisu a následně i v obraně. Koncentrovanou hrou v útoku a s menším množstvím nevynucených chyb nás přehrálo.“

Hosté:

Hudeček Ondřej (kapitán ČEZ Karlovarsko): „Ústí na začátku utkání nedělalo chyby, ale my jsme to ustáli. Pak jsme si pomohli podáním a dotáhli zápas do vítězného konce.“

Novák Jiří (trenér ČEZ Karlovarsko ):  „Velice těžký soupeř, dva sety hrálo Ústí výborný volejbal. Až ve třetím setu jsme je precizní obranou zlomili. Výborný výsledek, díky celému týmu.“

Popis utkání:

Začátek utkání byl vyrovnaný a s minimem chyb na obou stranách.  Oba celky dobře podávaly ( Voth, Rejle, Ropret), útočily (Kramár, Zmrhal)  a přetahovaly se o jednobodové vedení až do koncovky. Tu lépe zvládli hosté zásluhou kvalitního bloku (Zmrhal).

Druhý set  má velice podobný charakter jako první.  Ani jedno družstvo nedokáže získat rozhodující sérii bodů a tak opět rozhoduje koncovka. V ní mají  větší odvahu a bezchybnost na servisu hosté. Domácí střídáním chtějí posílit servis (přichází Kořínek), ale není účinné a tak hosté razantním útokem zakončí set a vedou 2:0.

Třetí set  už je patrná herní převaha hostů projevující se na razanci servisu a bezchybnosti v útoku. Rozhodující sérii zajistí kvalitním servisem pro hosty Ropret a Rejlek, kdy Vary odskakují ze stavu  8:9 na vedení 11:19 a o výsledku utkání již není pochyb. Domácí ani střídáním (postupně přicházejí Šulava, Vodvárka a  Bartůněk V.) nenašli odpověď na razantní a bezchybný výkon hostů ve zbytku setu, který jim zajistil zisk tří bodů.   

 Autor: Mgr. Přikryl Miroslav

VOLLEYTEAM ČZU PRAHA – VK BENÁTKY NAD JIZEROU

K druhému utkání v nové sezóně nastoupili na palubovku sportovní haly Lužiny VolleyTeam ČZU Praha a hosté VK Benátky nad Jizerou. ČZU Praha tradičně záhajilo první kolo s týmem Dukla Liberec. Bohužel ani letos se ČZU proti týmu ze severu nepodařilo vyhrát. V druhém zápase domácí zvítězili po velké středočeské bitvě 3:2 a získávají tak první dva body do tabulky.

č.:  7  dne:   07.10.2017  v hod.:  18:00

VolleyTeam ČZU Praha – VK Benátky nad Jizerou  3:2 (20, -24, 17, -22, 12)

Rozhodčí: Pecháček L., Bohačík R.

Počet diváků: 430

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Kuliha, Patočka, Démar, Šulc, Krajčovič, Kuboš, Kovařík, libero Kop. Střídali: Svoboda, Kočka,

Hosté:  Celerýn, Pietkiewicz, Sukuba, Nesvačil M., Vachoušek, Hudák, Němeček, libero Sadílek. Střídali: Fučík, Nesvačil F., Celerýn, Pietkiewicz

Vyjádření:

Domácí:

Demar (kapitán VolleyTeam ČZU Praha): Křečovitý a nervózní utkání, které jsme zvládli a zároveň získali potřebné body do tabulky. Jsem hrdý na náš tým.“

Malán (trenér VolleyTeam ČZU Praha): „Jsem rád, že jsme vyhráli v těžkém zápase plném emocí. Věřím, že se budeme ještě zlepšovat.“

Hosté:

Sukuba (kapitán VK Benátky nad Jizerou):  „Vyrovnaný zápas se spoustu chyb. Bohužel jsme nevyhráli.“

Třešňák (trenér VK Benátky nad Jizerou): „Vyhecovaný a pěkný zápas, který ovlivnil svým rozhodováním hlavní rozhodčí, ale na to se nechceme vymlouvat.“

Popis utkání:

Začátek zápasu lépe vychází pro hostujícím tým, který se ujímá čtyř bodového vedení (8:4). Po tvrdém servisu Kuboše se domácí dostávají zpět do hry a vyrovnávají skóre. Střední část setu je přetahovaná o každý bod, šťastnější jsou opět ale hosté (16:15). Po dalších tvrdých servisech Šulce a Krajčoviče se dostávají domácí do čtyřbodového vedení, které v koncovce setu mělo cenu zlata. Domácí vítězí v setu 25:20.

Začátek druhého setu má na chlup stejný průběh jako v setu prvním. Domácí po pár nepřesnostech prohrávají 8:4. A opět jako v předchozím setu domácí dotáhli vedení hostů, tentokrát za pomoci rozhodčího, který odpískal několikrát nečistou nahrávku hostujícímu Celerýnovi. Druhý set je 100% kopie setu prvního, hosté po přetahované ve střední části vedou 16:15. Narozdíl od setu prvního v druhém setu vítězí hosté po velké bitvě 26:24.

Třetí set domácí začali lépe než první dva a ujímají se vedení 8:5. Následuje šňůra bodů pro ČZU, kteří dobře brání na síti a nedávají šanci hostujícímu týmu na útoku. Domácí vedou o sedm bodů 16:9. Hosté stáhli náskok domácích o dva body. Domácí si ale náskok hlídají zuby nehty a tvrdým servisem opět trápí přihrávku Benátek. Domácí nakonec vedemí ještě navýšili a v setu vyhráli 25:17.

Od čtvrtého setu je to velká bitva  o každý bod. V začátku jsou šťastnější domácí, kteří vedou 8:6. Hosté přidali lehce na razanci jak v útoku, tak na servisu a srovnávají skóre. Hosté dokonce získávají čtyřbodový náskok po tvrdém servisu Vachouška (16:12). Čtyřbodový náskok si hosté přenesli i do koncovky setu a mají čtyři breakbally k získání čtvrtého setu. Hned druhý breakball hosté využívají a vyhrávají 25:22.

Následuje rozhodující set, v kterém se domácí hned ujímají vedení a při změně stran mají dokonce dvoubodové vedení 8:6. Vedení domácí záhy ztrácí po nepřesném příjmu i útoku. V koncovce setu je to o pouhý bod. Při servisu Kuboše udělali rozhodující chybu na útoku hosté a domácí vedou 14:12. Poslední bod v pvním domácím zápase dává Kuboš dělovým servisem. Domácí vyhrávají 15:12 v pátém setu a 3:2 celkově.

Autor: Mgr. Richard Dupal

AERO ODOLENA VODA – VK EURO SITEX PŘÍBRAM

č.: 10 dne:  7. 10. 2017, v hod.: 18:00 

AERO Odolena Voda – VK Euro Sitex Příbram 0:3 (23:25, 25:27, 17:25)

Rozhodčí: Call J., Peloušek J.

Počet diváků: 542

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Licek, Mikula, Russell, Hladík, Hadrava, Carabali, libero Turis. Střídali: Holčík, Bachmatiuk, Václavík.

Hosté:  Mikulenka, Živanovič, Böhm, Passier, Renovice, Pantič, libero Juračka. Střídali: Suda, Kohlmann, Kuchař.

Vyjádření:

Domácí:

Marek Mikula (kapitán domácích): V prvních dvou setech rozhodly naše jednoduché chyby jako jsou dotyky sítě. Ve třetí sadě nás soupeř více tlačil a odskakoval nám ve skóre. Už jsme to nedokázali zvrátit a prohráli 0:3.“

Jiří Vojík (trenér domácích): „První 2 sety jsme hráli dobře, bohužel jen do stavu 20 a vzhledem k jednoduchým chybám jsme oba dva sety prohráli v koncovkách. Mrzí mě, že jednoduché chyby, například v prvním setu 6x síť, ve druhém 2x chybné postavení, nás stály vítězství v setu. Dařilo se nám bránit Renovicu, nicméně koncovky jsou o jedné, či dvou chybách, Příbram je neudělala.“

Hosté:

Martin Böhm (kapitán hostů): „Z naší strany to byl nervózní výkon. Na obou stranách bylo mnoho nevynucených chyb, nicméně jsme se ve druhé polovině zápasu zlepšili a vezeme 3 důležité body.“

Martin Kop (trenér hostů): „Uhráli jsme dvě koncovky šťastně a se štěstím. Za tři body jsme rádi. Příští týden se jdeme znovu rvát.“

Popis utkání:

Do utkání lépe vstoupili domácí hráči AERA, kteří si vybojovali čtyřbodové vedení při prvním technickém oddechovém čase. Poté se začaly body připisovat na obě strany stejným poměrem. I ve druhém technickém oddechu vedli domácí, a to o 3 body. Do koncovky se však dostali s vedením hosté o jeden bod, domácí zaznamenali mnoho nevynucených chyb. Domácí nemohli složit svůj útok a hosté si vybojovali vedení 24:20. Domácí se ještě naposledy nadechli, ale zkažený servis domácích znamenal, že se do vedení 1:0 na sety dostali hosté.

I do druhého setu vstoupili domácí lépe a ti znovu vedli o 4 body při prvním technickém oddechovém čase. Hosté se drželi a stáhli náskok domácích, který se však v polovině setu vyšplhal na rozdíl 5 bodů. Do koncovky ještě vstupovalo AERO s dvoubodovým vedením. Koncovka byla bohužel pro domácí hráče nervózní. Měli dva setbally a volné míče na svou stranu, ale set nedokázali dotáhnout. Hosté si vybojovali setball a hned první také využili, když po obraně úspěšně zakončili svůj útok. Příbram vedla již 2:0.

Třetí set začal vyrovnaně a na obě strany se body připisovaly stejným poměrem. Střední část vyšla lépe hostům z Příbrami a dostali se do příjemného vedení o 5 bodů. Domácí hráli v křeči a hosté naopak bez nervů. Set se dohrál, domácí AERO prohrálo 0:3 s Příbramí.

Autor: Tomáš Havlát

VK JIHOSTROJ ČESKÉ BUDĚJOVICE – VOLEJBAL BRNO 

Ve druhém kole základní části volejbalové Uniqa extraligy přivítali jihočeští volejbalisté brněnský tým. 

č.: 9   dne: 7. 10. 2017 v hod.:18 hod

VK Jihostroj České Budějovice – Volejbal Brno 3:0 (25:16, 25:21, 25:22)

Rozhodčí: Němeček P., Marschner R.

Počet diváků: 900

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Palgut, Křesťan, Halaba, Michálek, Ondrovič, Todua, libero Kryštof. Střídali: Kraffer

Hosté: Boula, Hrazdira, Handlíř, Oksanovič, Pražák, Mendoza, libero Weber. Střídali: Klapal, Římal

Vyjádření:

Domácí:

René Dvořák (trenér Jihostroj Č. Budějovice): „V prvním setu jsme dostali Brno pod tlak servisem. Ve druhém setu jsme tlačili na soupeře hned od začátku. Zato ve třetím setu jsme malinko povolili a to se nám nevyplatilo a museli jsme dohánět velkou ztrátu. Brno by roztáhlo křídla a hrálo by to , co se od něj očekává, až se dá dokupy.“

Radek Mach (kapitán domácích): „Zápas se nám povedl hlavně v obraně, díky dobrému servisu. Jen ve třetím setu nám trochu utekli, ale zase obranou a servisem jsme se z toho dostali. Chtěl bych poděkovat divákům, že jich přišlo opravdu hodně.“

Hosté:

Ondřej Marek (trenér Brna): „Budějovice nás od začátku tlačili jak na servisu tak v obraně a my jsme se těžko proti nim prosazovali. V určité fázi jsme byli vyrovnaným soupeřem, ale potom vždy přišlo postavení, ze kterého se nám nepodařilo otočit. Domácí to ustáli na přihrávce, to bylo klíčové.“

Michal Hrazdira (kapitán Brna): „Já bych vyzdvihnul výkon polského smečaře Halaby, my jsme ani nečekali, že nastoupí. Odehrál zde životní zápas, nebyli jsme schopni ho ubránit. Ale Budějovice hrají doma vždy dobře. My musíme vyhrávat doma.  Dnes se to bohužel nepovedlo.

Popis utkání:

Přestože se v úvodu první sady hrála vyrovnaná partie, po druhém oddechovém čase už Jihostroj zařadil vyšší rychlost a stav 18:12 donutil brněnského kouče Ondřeje Marka ke střídání. Blokař Klapal  vystřídal Pražáka a vstoupit na palubovku se chystal i Červinka, který vystřídal Ondřeje Boulu za stavu 21:13.  V závěru setu chyboval Michal Hrazdira, naopak Halaba předvedl vynikající servis, jenž zakončil set. Nejvíce bodujícím hráčem prvního setu byl Křesťan.

Ve druhém dějství si Jihostroj opět vytvářel náskok ve skóre.  V koncovce se blýskl dvojblok Michálek - Todua, který připsal Jihostroji dvaadvacátý bod. V závěru ještě Brno vystřídalo, za Mendozu přišel Římal. Za stavu 23:19 přišel na servis Kraffer.  Set ukončil blokař Ondrovič rychlým útokem středem sítě. Ve druhém setu nejvíce bodoval Halaba.

Třetí set byl nejvyrovnanější partií celého utkání. V úvodu se lépe dařilo Brnu a Jihostroj srovnal až za stavu 15:15. Poté už Jihostroj zpřesnil hru a dobrým servisem a následnou obranou se ujal v koncovce vedení a set zakončil stavem 25:22. Nejvíce bodujícím hráčem zápasu byl Halaba.

Autor: Blanka Popelková

 

Zpracoval: Jiří Carba

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018