26.3.2016

V dalším kole play out zvítězilo pražské ČZU i AERO Odolena Voda

V sobotu se odehrálo další kolo play out mužské UNIQA extraligy. Pražské ČZU nakonec udolalo ve čtyřech setech Ostravu, Ústí pak doma podlehlo Odolene Vodě ve zkrácené hře.

VOLLEY TEAM ČZU PRAHA - VK OSTRAVA, S.R.O.

ČZU Praha- VK Ostrava 3:1 (25:23, 25:22, 30:32, 25:22)

Rozhodčí: Kmoníček, Marschner

Počet diváků: 150

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Patočka, Kuboš, Kop, Záveský, Lohr, Sobek, libero Kovařík Střídali: Hudák.

Hosté: Čechmánek, Zapletal, Fořt, Kotas, Balon, Berzins, libero Dohnal Střídali: -

Vyjádření:

Domácí:

Záveský (kapitán ČZU Praha): „Dnešní zápas byl pro nás velmi důležitý z pohledu jistoty záchrany. Výhra nám zajistila předposlední místo, které zaručuje, že nebudeme hrát baráž o extraligu.“

Petry (trenér ČZU Praha): „Čtvrteční a sobotní zápasy byly pro nás stěžejní. Dohromady jsme získali z těchto zápasů pět bodů, což nám zajistilo udržení se ve volejbalové extralize na příští sezónu.“

Hosté:

Zapletal (kapitán VK Ostrava): „ČZU mělo dnes větší vůli po vítězství a to se také na hře projevilo.“

Tomáš (trenér VK Ostrava): „Dnešní zápas nám nevyšel podle představ. Gratuluji ČZU k udržení se v soutěži.“

Popis utkání:

K druhému dvojutkání mezi Prahou a Ostravou došlo v sobotu 26.3. v 18:00 na pražských Lužinách. Pražský celek v případě výhry za tři nebo za dva body měl možnost získat jistotu, že se v elitní volejbalové soutěži udrží v případě, že by Ústí v Odolené Vodě plně nebodovalo. Výhra 3:1 a prohra Ústí nad Labem 2:3 proti Odolce, pražskému celku zajistila tři body a již zmiňovanou jistotu, že nebude muset hrát baráž, kterou si bude muset odbýt tým Ústí.

V dnešním zápase platilo to, že ten kdo půjde jako první do techn. oddechového času, tak ten získá set. V každém setu se šlo do prvního tech. oddechového času za stavu 8:6. V prvních dvouch setech to byl tým ČZU, který si jej vybojoval. Pražané první dva sety výborně přihrávali a díky tomu mohli bezchybně ztrátovat. V prvním setu měli luxusní náskok pěti bodů (18:13), který se postupně zúžoval (23:20) až ho hostující tým úplně vymazal (23:23). I přes mírně vypjatý konec pražský celek dokázal set dotáhnout do vítězného konce (25:23). Druhý set byl obdobou prvního, ikdyž střední část setu byla mnohem vyrovnanější než v setu prvním. Body se přelévali ze strany na stranu (17:17; 19:19), tentokrát v koncovce pražané udrželi nervy na úzdě a odskočili ostravskému celku o dva body (22:20), které byly rozhodující pro vítězství v druhém setu (25:22).

V třetím setu ČZU udělalo velké množství nevynucených chyb, převážně na servisu, v koncovce setu pak i na příjmu a to stálo pražský celek třetí set, který po velké bitvě prohrálo 32:30.

Vidina jistoty záchrany pražský celek do čtvrtého setu opět nakopla. Hned od začátku si pražané udělali menší náskok, který drželi po celou dobu setu a zaslouženě set i celý zápas vyhráli, a to v poměru 3:1 na sety.

Autor: Mgr. Richard Dupal

SK VOLEJBAL ÚSTÍ NAD LABEM - AERO ODOLENA VODA

Ústí navzdory očekávání  nepředvedlo výkon hodný boje o záchranu extraligy a volejbalovější Aero si odváží body do souboje o 9. místo. Začíná se stávat tradicí, že se v Ústí uděluji bonusy ve formě červených karet a vyloučení, tentokrát ale na straně domácích.

SK Volejbal Ústí nad Labem - Aero Odolena Voda 2:3 (19:25, 25:17, 17:25, 25:18, 11:15)

Rozhodčí: Velimov E., Záhorcová K., Kindermanova L., Denk M.

Počet diváků: 335

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Průcha. R., Kraus J., Mach M., Vodvárka J., Halanda T., Vodvárka M., libero: Kořínek J. Střídali: Pihera M., Šulava M.

Hosté: Pajma T., Bartůněk L., Vachoušek S., Plešinský K., Kramár F., Hladík M., libero: Kotek M. Střídali:  Václavík M., Holčík J., Bartůněk V., Kotrch T.

Vyjádření:

Domácí

Kapitán: Vodvárka M.: "Vyrovnané utkání. Odolka byla v pátém setu o něco lepší."

Trenér: Malina J.: "Chyběl nám lepší start do zápasu. Pátý set už byla loterie."

Hosté

Kapitán: Kramár F.: "Důležité vítězství. Byli jsme lepší."

Trenér: Vojík J.: "V pátém setu jsme byli lepší a zaslouženě vezeme dva body."

Popis utkání:

Obě družstva začala utkání velice vlažně, což bylo překvapivé hlavně u Ústí, které ještě mohlo teoreticky bojovat o přímé udržení v extralize. Kvalita útoku na straně Aera, ale rozhodla o celkem jednoduchém zisku setu pro hosty.

Druhý set měl podobný průběh s opačným koncem. Zasloužily se o to chyby v útoku Aera a zkvalitněný servis domácích.

Třetí set si domácí vybrali slabší chvilku v útoku, kdy nedokázali překonat dobře blokující Aero, které místy až bezstarostným a trpělivým přístupem navyšovalo náskok až k zisku setu. Již v tomto setu se začala objevovat diskuzní fóra na obou stranách hřiště. Rozhodnutí rozhodčích se nelíbilo nejen divákům, ale hlavně hráčům. Odměnou byl zatím jen žlutý žolík.

Čtvrtý set vzal do režie Jakub Kraus a nekompromisním útokem a hlavně riskantním servisem, který mu tentokrát vycházel jak ještě nikdy, vyrovnal utkání a přinutil Aero k tiebreaku.

Pátý set začalo lépe Aero. Kvalitně servírovalo, bezchybně útočilo a trpělivě bránilo. Domácím již nelze upřít snahu a bojovnost, která bohužel přešla do horlivosti, kdy Halanda neudržel nervy a komentářem nepřesného rozhodnutí rozhodčích si vykoledoval červenou a po dalším velikonočním koledování a přechodem na stranu soupeře v době přerušení hry dostal hned dvě hranatá vejce - červené a žluté jako bonus a byl za stavu 6:9 vyloučen. Domácí se již nedokázali zkoncentrovat k závěrečnému boji a set doslova odevzdali hostům.

Autor: Mgr. Miroslav Přikryl                                                                                                              

 

Autor: Mgr. Michal Mezera

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018