25.3.2016

VIDEO: Fantastická série nováčka z Kladna a favorita z Karlových Varů pokračuje!

Čtvrfinále připomínající svým průběhem horskou dráhu se z Karlových Varů znovu vrátilo na kladenskou palubovku. Karlovarsko dokázalo otočit sérii na 3:2 a tak mohlo udělat tečku za prvním krokem v playoff. Jenže Kladno svým urputným bojem stav série vyrovnalo a po výhře 3:1 se bude rozhodovat o postupujícím v sedmém utkání.

Kladno volejbal.cz - VK ČEZ Karlovarsko 3:1 (25:22, 25:19,17:25, 25:18) - stav série: 3:3.

Rozhodčí: Rychlík, Kořenek

Počet diváků: 750

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Trojan, van Haarlem, Bouza, Fokt, Křesťan, Cull, libero Václavík. Střídali: Nesvačil, Kozík

Hosté: Bartoš, Džavoronok, Sukuba, Kriško, Szczerbaniuk, Široký, libero Pfeffer. Střídali: Málek, Janků

Vyjádření:

Domácí

Kapitán:Borek Fokt (Kladno volejbal.cz): "Tentokrát nepomohl soupeři na servisu Džavoronok. Neměl žádnou úspěšnou sérii, nebo si jí nevybavuji. My jsme víc bojovali a před domácím publikem jsme to vyválčili a to rozhodně i ten sedmý zápas."

Trenér:  Milan Fortuník (Kladno volejbal.cz): "Překvapivě jsme v tom utkání nehráli v některých fázích dobře. Třeba jsme kazili jasné situace, nadruhou stranu soupeř přidal do tohoto utkání také časté a zbytečné chyby. Jsem moc rád za to, jak utkání dopadlo v náš prospěch."

Hosté

Kapitán: Tomáš Široký (VK ČEZ Karlovarsko): "Nešel nám servis a domácí tým zlepšil útok, to vidím jako klíčové momenty toho zápasu. V odvetě budeme muset zlepšit hlavně podání."

Trenér: Petr Brom (VK ČEZ Karlovarsko): "Rozhodil nás zkrátka první set. Potom už Kladno hrálo v eufórii a zápas vyhrálo. Musíme celkově zlepšit výkon a více se soustředit na nahrávku."

Popis utkání:

První set začal z obou stran velice opatrně a bylo vidět, že si obě mužstva jsou vědoma toho, že každé zaváhání může čtvrtfinále rozhodnout. Z toho pramenilo mnoho nevynucených chyb a pokažených podání jak ve hře Kladna, tak i Karlovarska. První výraznější vedení si udělal karlovarský tým, který vedl 9:12. Díky tomu však zlom setu nenastal - domácí volejbalisté dotáhli a začala opět vyrovnaná partie. V závěru první sady si Kladno vybojovalo především díky třem vynikajícím servisům van Haarlema první setbol, který i proměnilo - domácí se ujímají vedení 1:0.

Úvod druhého setu začal vyrovnaně. Výraznější bodový odstup si tentokrát udělal kladenský tým a tříbodové vedení se mu dařilo hlídat.  Když Kladno navýšilo náskok na 19:13, byl čas pro odechový tým hostí. Jenže i po něm pokračovalo domácí mužstvo v rozjetém tempu, díky kterému vyhrálo i druhou sadu v poměru 25:19.

Na začátku třetího setu ukázalo Karlovarsko znovu svojí sílu v těžkých částech čtvrtfinálové série. Dokázalo si vytvořit čtyřbodové vedení bylo vidět, že chce bojovat o výsledek i dále. Západočeši si pak už žádné komplikace nepřipustili a třetí sadu vyhráli 25:17.

Do čtvrtého setu vlétlo Kladno doslova po hlavě a rychle vedlo 4:1. Opatrnost z úvodu zápasu nechaly oba celky stranou a znovu se hrálo v pravém tempu vyřazovacích bojů. Vynikající atmosféra v hale vygradovala, když se domácím naskytl první matchball. Sedmset diváku sice jeho první využití nevidělo, ale to druhé se už povedlo. Kladenský tým vítězstvím 3:1 čtvrtfinále vyrovnal a rozhodne se až v sedmém utkání.

Autor: Lukáš Jůdl, foto a video: Michal Mezera

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018