30.11.2015

Výsledky 8. kola UNIQA Extraliga mužů 2015-16

č.: 045 dne: 28.11.2015 v hod.: 18:30

Domácí: VK Benátky nad Jizerou - Hosté: VO EURO Sitex Příbram

Výsledek: 2:3 (21,-21,-9,25,-14)

Rozhodčí: Alexander Nedbálek a Karin Záhorcová

Počet diváků: 258

Sestavy (od zóny I):

Domácí:  Milan Moník, Michal Koláček, Jaroslav Škach, Filip Nesvačil, Jakub Veselý, Radek Motys, libero: Martin Ticháček. Střídali: Aleš Dittrich, Vladimír Němeček, Dominik Grus, Jonáš Celerýn.

Hosté: Petr Šulista, Lucas Van Berkel, Jakub Ulč, Martin Böhm, Daniel Kohlmann, Nikola Renovica, libero: David Juračka. Střídali: Tomáš Anděl, Adam Rychecký, Filip Kupilík.

Vyjádření:

Domácí

Kapitán Jaroslav Škach: Zaslouženě jsme prohráli, protože tolik chyb, co jsme nasekali za celý zápas, je prostě něco neskutečného. Doufám, že jsme si to dnes vybrali na delší dobu a že se každý tady z toho kruhu chytne za nos a začne dělat svoji práci, jak má a abychom se tady z toho ponaučili. 

Trenér Miroslav Malán:  Je pravda, že jsme se vyhrabali hrobařovi z lopaty ve čtvrtém setu. Pátý víceméně celý vedeme, ale pak ho nedohrajeme. Ale buďme soudní, asi to bylo nakonec spravedlivé, to vítězství Příbrami.  

Hosté

Kapitán Martin Böhm: V podstatě jsme nehráli dobře, zase jako standardně. Dělali jsme technické chyby v poli. Koncovky jsme dnes prostě ubojovali. Měli jsme i docela štěstí, takže zaplať Pánbůh za to.

Trenér René Dvořák:  Bylo to utkání jako na houpačce s tím, že nejdříve jsme měli získat tři body, úplně bez problémů. Pak ale asi vlastní bázeň z vítězství způsobila, že to s námi vypadalo již bledě, že nezískáme ani dva body. Nakonec pravděpodobně bojovností a taky asi štěstím jsme získali v koncovce ty dva body. když jsme celý pátý set prohrávali. Byl to takový zápas noc a den, každou chvíli něco jiného.

Popis utkání: Domácí volejbalisté podlehli ve středočeském derby, když nedokázali navázat na kvalitní výkony s posledních dvou domácích utkání se Zlínem a s Ostravou. Naprosto propastný rozdíl mezi oběma družstvy byl ve třetím setu, kdy domácí získali pouhých devět bodů. Čtvrtý set byl velmi vyrovnaný a rozhodující tiebreak byl po celou dobu pod kontrolou domácích, ale v koncovce zbytečné chyby povolily hostům otočit nepříznivý stav a odvést si z Benátek dva body a domácím zůstal pouhý jeden.

Začátek zápasu začal dvěma útoky domácích do sítě a esem hostů (Petr Šulista). Výsledkem bylo snadné vedení hostů o tři body (0:3). Přesto za stavu 4:4 bylo vyrovnáno, to zase hosté mířili do autu (Nikola Renovica). V polovině setu se hostům daří při podání svého nahrávače (Jakub Ulč) získat tříbodové vedení na svoji stranu zpět (11:14), ale ani to na zisk první sady nestačilo. Parádní podání benáteckého univerzála (Radek Motys – 2x eso) srovnává stav první sady a začíná se nanovo až do stavu 20:20. Blokem (Jakub Veselý) se daří domácím po dlouhé době dostat do nepatrného vedení (21:20) a když domácí nahrávač (Jaroslav Škach) oslovuje svými nahrávkami svého univerzála, máme tu během pár výměn první setbol utkání (24:20). První setbol hosté odvracejí, ale na chytrý úder Milana Moníka již odpovědět nedokázali a Benátky se ujímají vedení 1:0 na sety.

Druhý set byl velmi vyrovnaný a obě družstva se při bezchybné hře pravidelně střídala v nepatrném vedení až do stavu 17:20. Zde nešetrně do utkání zasáhla druhá rozhodčí slečna Karin, která špatně posoudila situaci. Domácí univerzál smečuje do příbramského bloku, od kterého se míč odráží do anténky, ale rozhodnutí zní, že míč šel přímo do antény. Od tohoto míče měli hosté jasně navrch a darovaným náskokem nepohrdli. Za stavu 20:24 tu máme i pro hosty první setbol (Nikola Renovica o blok). První setbol Benátky odvrátily, ale druhý již patřil hostům a bylo vyrovnáno.

Přímo katastrofický scénář měl pro domácí úvod prvního setu. Jako by někdo na domácí hráče hodil deku a ty se nedokázali vůbec potkat s míčem a kazili jeden příjem za druhým a výsledkem bylo rychlé vedení Příbrami (1:7, 4:12, 6:15). Za stavu 7:17 již hosté vedli o deset bodů a velmi snadno kráčeli do vítězné koncovky. Za stavu 9:24 Benátky útočí středem do autu a máme tu první setbol třetí sady, který hned přímým bodem z podání hosté proměňují (Daniel Kohlmann) a dostávají se do vedení 1:2 na sety.

I ve čtvrtém dějství měli malinko více ze hry hosté a ještě při druhém TT si udržovali tříbodové vedení (13:16). Při podání Milana Moníka se ale podařilo domácím celkem snadno vyrovnat (18:18) a až do koncovky bylo na co koukat. Velmi pěkné výměny, kdy míč přelétával z jedné strany sítě na druhou a obě družstva se překonávala v obětavosti v poli. Přesto první setbol, vlastně mečbol měli hosté po zkaženém podání Benátek (23:24). Domácím se daří první mečbol odvrátit (Vladimír Němeček) a když jsou hosté při obraně v síti, získávají Benátky první setbol čtvrté sady za stavu 25:24. Ten již Benátky proměňují. Vladimír Němeček vytlouká blok hostů a máme tu zkrácenou hru.

Tiebreak začali velice dobře domácí hráči. Plachtivé podání domácího nahrávače (Jaroslav Škach – eso) dělá hostům značné problémy a výsledkem je dílčí vedení 2:0 a time hostí. Za stavu 5:1 tu máme další time hostí a velmi slušné vedení Benátek. Ale ani to nestačilo. V samotné koncovce při podání příbramského kapitána (Martin Böhm) je za stavu 12:12 vyrovnáno (eso a blok Petr Šulista). Za stavu 13:14 míří benátecký hráč po signálu středem do těsného autu a hosté se radují již z druhého mečbolu v utkání. Až třetí mečbol utkání se jim se štěstím podařilo proměnit, když v delší výměně se ze zadní zóny vyznamenává příbramský univerzál (Nikola Renovica).  

Zdeněk Šolc

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

č.: 47 dne: 28.11. 2015 v hod.: 18:00                     

Domácí: Volley Team ČZU Praha - Hosté: VK Ostrava

Výsledek: 2:3  (16, -22, -22, 22, -6 )

Rozhodčí: Fink T./Kvarda P./Štefánik A./Kohlmann T./Baumruk F.

Počet diváků: 250

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Lohr, Sobek, Záveský, Pavelka, Kuboš, Patočka,libero Pondělíček. Střídali: Hrdý, Hudák, Kučka, Ribeiro.

Hosté: Čechmánek, Kotas, Záhorský, Čermák, Berezins, Zapletal, libero Dohnal. Střídali: Fořt, David.

Vyjádření:

Domácí: ČZU Praha                                        

Kapitán (Záveský) : Chtěli jsme vyhrát za tři body, abychom stáhli bodovou ztrátu na osmé místo zajíšťující play off, bohužel se nám to nepovedlo dle našich představ.

Trenér (Petry): Velmi důležitý bod pro nás, který nás odtrhnul od poslední příčky. Chtěli jsme všechny body z tohoto zápasu, bohužel si musíme ještě počkat.

Hosté: VK Ostrava

Kapitán (Čechmánek):Velmi vyrovnaný zápas se šťastným koncem pro nás. Jsme rádi za vítězství.

Trenér (Tomáš): Vyrovnaný zápas od začátku až po dokonce. V pátem jsme zvítězili díky více kolektivnímu pojetí hry.

Popis utkání:

S možnou první výhrou v této sezóně šli odhodláni domácí do tohoto zápasu. Hned první výměny v prvním setu naznačovali, že zápas bude velmi vyrovnaný. Do prvního tech. oddechového času tomu tak také bylo. Poté se však domácí do hostí „zakousli“ a vyhráli set s přehledem 25:16.

Druhý set domácí byli stále ve vedení, koncovka setu patřila však hostím, kteří k nevoli domácího publika vyhráli druhý set 25:22.  

Třetí set začal červenou kartou pro Kuboše, který si neodpustil řeči k rozhodčímu na konci druhého setu. Tím byli domácí vyvedeni lehce z míry a set pro ně začal několika bodovou ztrátou, kterou se snažili celý set dotáhnout, bohužel se tak nepovedlo, ikdyž domácí dotáhli Ostravu na pouhý bod. To však Ostravu nezastavilo a ta si připsala vítězství v setu a tím i vedení 2:1 v zápase.

Stav 2:1 na sety si domácí před začátkem zápasu rozhodně přáli mít na své straně. Karty osudu hráli bohužel proti nim, a tak se šlo do čtvrtého setu za stavu 2:1 pro hosty. Čtvrtý set byl nejvíce vyrovnaným setem ze všech doposud odehraných. Vedení se přeleválo z jedné strany na stranu a až do samotného závěru nebylo jisté, kdo v čtvrtém setu zvítězí. Při podání Lohra se tato situace rozřešila, kdy domácí dokázali ubránit hostí a v těsné koncovce vyhráli 25:22.

Pátý rozhodující set se domácím absolutně nevydařil, a tak hosté získali vítězství v tomto setu i v celkovém zápase. 

Richard Dupal

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

č.: 46 (8. kolo) dne: 28. 11. 2015 v hod.: 18:00

Domácí: Kladno volejbal.cz - Hosté: VK Dukla Liberec

Výsledek: 1:3 (20:25, 15:25, 25:19, 24:26)

Rozhodčí: Rychlík, Činátl

Počet diváků: 180

Sestavy (od zóny I):

Domácí: van Haarlem, Trojan, Cull, Kullo, Křesťan, Fokt, libero Sadílek. Střídali: Nesvačil, Bouza, Seifert, Kozík.

Hosté: Staněk, Patucha, Kriško, Leikep, Janouch, Správka libero Kopáček. Střídali: Fučík

Vyjádření:

Domácí

Kapitán:  Borek Fokt (Kladno volejbal.cz): „Znovu jsme hráli kvalitní volejbal, ale odcházíme znovu bez bodu. Nastoupili jsme proti soupeři, který je na tom lépe psychicky a pomáhá si servisem. Bohužel jsme dnes to štěstí neměli a zápas prohráli“.

Trenér:  Milan Fortuník (Kladno volejbal.cz): „Liberec byl těžký a kvalitní soupeř. Měl jsem strach, že odejdeme lehce poraženi. Naopak jsem rád, že nám pomohly změny v sestavě a srovnali jsme krok. Bohužel i přes to, že jsme se zvedli, Liberec byl dnes o krok lepší“.

Hosté

Kapitán: Aleš Správka (VK Dukla Liberec): „Dnešní utkání bylo o servisu. Poté, co Kladno obměnilo sestavu, začalo se mu dařit. Naopak my jsme začali hrát poněkud laxně a pustili soupeře do hry, ale důležité je, že jsme tady vyhráli“.

Trenér:  Michal Nekola (VK Dukla Liberec): „Do zápasu jsme vstoupili koncentrovaně. Tomu odpovídal i průběh utkání, kdy jsme první dva sety odehráli jak v útoku, tak i v obraně výborně. Ovšem ve třetím setu jsme začali tvořit nevynucené chyby a měli hodně zkažených podaní. To bylo moment, kdy se začal zápas vyrovnávat a otáčet. Koncovku čtvrtého setu jsme pak vyhráli se štěstím. Jsem rád, že jsme získali tři body, ale nejsem spokojen s naší hrou ve třetím a čtvrtém setu“.

Popis utkání:

Osmé kolo UNIQA extraligy mužů hostilo v Kladně souboj domácích volejbalistů proti liberecké Dukle. Kladenští volejbalisté do zápasu nastoupili ve speciální edici dresů, které byly určeny do dražby, která má za cíl pomoci v boji proti rakovině prostaty – tzv. Movember dresy.

Lépe začala Dukla, která se ujala vedení 3:0. Když kladenští srovnali na 6:6, bylo k vidění vyrovnané utkání jak po herní stránce, tak i po té bodové. Domácímu týmu dělaly potíže výborné a tvrdé servisy soupeře, který jako první v zápase dosáhl na dvacet bodů. Od té doby si Liberec udržoval alespoň dvoubodový náskok. Kladno sice také dosáhlo dvaceti bodů, ale tím pro něho první set skončil. Liberec totiž první sadu ovládl poměrem 25:20.

Kladno začalo druhý set lépe, ale netrvalo dlouho a Liberec znovu pokračoval v obrazu hry z prvního setu. Za stavu 11:6 odskočila Dukla na rozdíl pěti bodů, což byl do této chvíle nejvýraznější bodový rozdíl. Kladno nedokázalo hned několikrát překonat výborné bloky hostů, kteří stále navyšovali bodový odstup od domácích. Volejbalisté z Podještědí vyhráli i druhou sadu a tentokrát ještě výrazněji 25:15.

Ve třetím setu se Kladno zvedlo a nechtělo připustit jednoznačný debakl. I když měla Dukla opět navrch, diváci viděli mnohem vyrovnanější volejbal. To jak v obranné, tak i v útočné fázi hry. Poprvé se v utkání dostalo Kladno výrazněji do vedení za stavu 17:13. To byl také klíčový okamžik třetí sady, díky kterému domácí tým tento set následně vyhrál 25:19.

Stejně jako ve všech předchozích setech, tak i v tom čtvrtém začala lépe Dukla. Ta se s kladenskými dlouho tahala o vedení, které následně přišlo. Středočeši však skóre dotáhli na 21:21 a schylovalo se ke dramatickému konci čtvrté sady. Přetahovanou o body zvládl lépe Liberec, který kladenské zdolal 26:24 a vyhrál tak za plný počet bodů.

Lukáš Jůdl

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

č.: 43 dne: 28. 11. 2015 v hod.: 18:00

Domácí: VK České Budějovice - Hosté: Volejbal Brno

Výsledek: 3:0 (25:17, 25:18, 25:20)

Rozhodčí: Kovář V., Renčín K.

Počet diváků: 1229

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Habr, Fila, Mach, Maciel, Michálek, Sobotka, libero Kryštof. Střídali: -

Hosté: Haník, Hrazdira, Pražák, Goodell, Zmrhal, Plešingr, libero Castello. Střídali: Smrčina, Licek a Handlíř.

Vyjádření:

Domácí

Filip Habr (kapitán VK České Budějovice): Já jsem spokojený, hodně si hru užívám. Celý tým hraje skvěle, posily zapadly, nemám jedinou výtku. S tím ale přichází jeden velký problém - udržet to takhle. Soupeři si na nás budou hrozně brousit zuby, a to je to nejtěžší. Vyhrávat pořád a potvrzovat roli favorita. Doufám, že nám to vydrží. Zatím se to daří.

Jan Svoboda (trenér VK České Budějovice): Jsem rád, že jsme to utkání sehráli tak, jak jsme ho sehráli. Jsem spokojený s hrou i výsledkem utkání. Brno ztratilo zatím 3 body, což o něčem svědčí. Jsem rád, že jsme je nepustili do ničeho, co by nás mohlo ohrozit. Souhlasím, že jsme byli ve všem lepší.

Hosté

Michal Hrazdira (kapitán Volejbal Brno): Jihostroj ukázal, proč zatím neprohrál žádné utkání. Ukázal svou sílu, obzvláště doma, uvidíme, jak to bude v odvetě. My jsme neměli šanci, protože Jihostroj hraje organizovanou hru, dostává soupeře pod tlak dobrým servisem, dobrou obranou. Kvalitně posílil oproti minulé sezoně, na nejdůležitějších postech, kde jej tlačila pata. Neměli jsme v zápase šanci. Myslím si, že jsme hráli proti budoucímu mistrovi.

Ondřej Marek (trenér Volejbal Brno): Gratuluji domácím k bezchybnému výkonu. Byli jsme horší. Domácí nás ve všem přehráli. Celý zápas byl jednoznačně v jejich režii. Bohužel, naši univerzálové nehrají tak dobře, aby to stačilo na takový tým, jakým jsou Budějovice.

Popis utkání:

Na podání začal tým z moravské metropole, ale první bod získali domácí. Razantní smečí se prezentoval Tomáš Fila. Krásnou výměnu viděli diváci za stavu 4:2 pro Jihostroj. Míč přeletěl několikrát síť, oba týmy zachraňovaly výměnu konečky prstů, ale pak se do balonu opřel Maciel a bylo to o tři body. Do prvního technického oddechového času šli černobílí s ještě o bod větším náskokem, tedy 8:4. Time-out pomohl hostům, kteří, i díky esu, snížili na rozdíl jednoho bodu. Jenže domácí se oklepali a svůj náskok si vybojovali zpět. Za stavu 12:7 pro Jihostroj tak sáhl hostující trenér k oddechovému času, ale body naskakovaly stále na účet hráčů z Českých Budějovic. Po druhé povinné pauze pokračoval na servisu Filip Habr, Brno si však s jeho dělovým podáním vědělo rady a snížilo. Jihočeši si ale nadále udržovali šestibodový náskok a vše spělo do klidné koncovky prvního setu. A ta také nastala. Za stavu 24:16 měli Českobudějovičtí k dispozici osm setbolů. Domácím se podařilo využít druhý z nich, když nádhernou výměnu ukončil přesný blok.

Druhou sadu odstartoval esem Filip Habr, ale vzápětí se Jihomoravané úspěšně ubránili na síti a bylo vyrovnáno. Pak přišla další dlouhá bodová série Českobudějovických a vedení 5:1. Trenér Marek tak musel sáhnout ke svému prvnímu time-outu ve druhé části. Jeho svěřenci sice zastavili čtyřbodovou šňůru, přesto šli do technického oddechového času se čtyřbodovou ztrátou. Tu se ale Brňanům podařilo snížit na jediný bod a k přerušení sáhl také Jan Svoboda. Jihostroji to pomohlo a na domácí palubovce opět odskočil na čtyřbodový rozdíl. Ani to však Jihočechům nestačilo a svého soupeře ničili dalšími útoky. Když navíc za stavu 24:18 razantně zasmečoval středem Radek Mach, bylo hotovo.

Úvod třetího dějství byl vyrovnaný a ani jeden z týmů se nedostal do výraznějšího vedení. Body se přelévaly z jedné strany na druhou a první pauza přišla za nejtěsnějšího možného stavu 8:7 pro domácí. Až od stavu 8:8 se Jihostroj trhl a i díky esu Habra vedl 11:8. Toto vedení budějovičtí volejbalisté postupně navyšovali, až se dopracovali k průběžnému stavu 16:10. Jihočeši pokračovali ve sklizni bodů i nadále a vše nasvědčovalo tomu, že Jihostroj ukončí utkání ve třech setech. Moravané se ale nevzdali a třemi body zdramatizovali třetí set. Volejbalisté z jihu Čech si však trpělivou hrou vypracovali sedm mečbolů. Využit byl až ten čtvrtý. Projektilem, který vylétl z ruky Petra Michálka. Utkání prvního celku s druhým jednoznačně ovládl lídr tabulky z Českých Budějovic.

Aleš Skok, Lukáš Dvořák

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

č.:44 dne: 28.11.2015 v hod.: 18:00      

Domácí: VK ČEZ Karlovarsko - Hosté: SK Volejbal Ústí nad labem

Výsledek: 3:0 (11, 19, 19)

Rozhodčí: Hudík M./Gall J./Ulč P./Sláma P./Zeman P.

Počet diváků: 600

Sestavy (od zóny I):

Domácí:  Sukuba, Bartoš, Janků, Szczerbaniuk, Džavoronok, Kriško, libero: Pfeffer. Střídali: -

Hosté: Postupka , Vodvárka M.,Vodvárka J., Mach, Pihera, Holanda, libero: Kořínek. Střídali: Hykš, Šulava, Průcha.

Vyjádření:

Domácí

Kapitán Tomáš Široký: Povinné vítězství. Dobře jsme zatlačili servisem. Od toho se odvíjela výborná obrana. To rozhodlo.

Trenér Petr Brom:  Chtěli jsme 3 body. Tyto body jsme získali. Bylo to především o koncentraci a bezchybnosti.

Hosté

Kapitán Martin Vodvárka:  Domácí byli lepší na servisu. Nám se nepodařilo srovnat s útokem při bodových míčích.

Trenér Jan Malina:  Rozhodlo, to, že domácí tlačili dobře servisem. Ve druhém setu domácí udělali několik nevynucených chyb. Když jsme zatlačili servisem, nesložili jsme bodovky. Domácí byli ale lepší po všech stránkách.

Popis utkání:

Domácí vstoupili do utkání dobře 8:4. Karlovarsko je lepší i v dalším průběhu setu 2. Technický time za stavu 16:6. První set byl jednoznačnou záležitostí domácích 25:11

Na začátku 2. Setu se hra trochu vyrovnala. Ve střední části setu domácí odskakují ve skóre. Na 16:11. Hosté však dotahují. Za stavu 16:14 si domácí trenér Brom bere time. Domácí vzápětí opět odskakují a dotahují set k vítězství 25:19

Začátek 3. Setu opět vyrovnaný. Ve střední části setu odskakují na 12:9 a hostující trenér si bere oddechový čas. 2. Technický time za stavu 16:12 pro domácí. 19:12, 2. Time hostů. Set končí 25:19. Domácí vítězí 3:0.

Filip Plášil

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018