15.7.2016

Zůstane talent "Džáva" v Karlovarsku nebo už před sezónou zamíří do zahraničí?

České extraligové kluby finišují se získáváním posil pro následující ročník. A ani semifinalista minulého ročníku VK ČEZ Karlovarsko nezůstává pozadu. Poslední posilou týmu z lázeňského města se stal před několika málo dny estonský reprezentační blokař Henri Treial. Nejen příchody, ale i odchody však musí řešit klub kolem prezidenta VK ČEZ Karlovarsko Jakuba Novotného. Největší zájem je o vycházející hvězdu a reprezentačního smečaře Donovana Džavoronoka. Podaří se Varům mladého "Džávu" udržet nebo zamíří jeden z největších českých talentů současnosti již před tímto ročníkem na své první zahraniční angažmá?

Letošní ročník Světové ligy může český volejbal označit za úspěch. Ty jsi byl aktivním členem týmu, který bojoval o postup do Final Four druhé divize, jak jsi prožíval tyto okamžiky?

"Prošel jsem všemi juniorskými reprezentacemi, ale tohle je samozřejmě vrchol. V týmu jsem se nicméně cítil dobře, měl jsem perfektní podmínky. Vážím si toho, že jsem měl možnost odehrát tři tak kvalitní turnaje, je to pro mě obrovská zkušenost. Myslím, že naše mladé družstvo má před sebou světlou budoucnost."

Může k vám tedy volejbalový fanoušek vzhlížet jako k budoucí reprezentační opoře?

"Těžko říct, myslím, že je to ještě běh na dlouhou trať. Teď se chci hlavně zaměřit na klubový volejbal."

Odehrál jsi sezonu v barvách VK ČEZ Karlovarsko, který skončil v extralize na čtvrté pozici. Tvým cílem je tedy posunout tento klub na vyšší příčky?

"Určitě, volejbal chci hrát na co nejvyšších příčkách. Ale nevím, jestli to v příští sezoně bude za ČEZ Karlovarsko, dostal jsem totiž zajímavé nabídky ze zahraničí. Vím, že mám v Karlovarsku platnou smlouvu, ale rád bych zkusil zahraničí."

Znamená to, že spíš Karlovarsko opustíš?

"Ano, je to možné, chtěl bych odejít, i když vím, že bych měl dodržet dohodu s Karlovarskem. Zatím nevím, jak to dopadne, vše se stále vyvíjí."

Vždyť ale máš s klubem podepsanou platnou smlouvu...

"To je pravda. Rád bych se ale ze smlouvy vyvázal. Poprosil jsem svého manažera a vedení klubu, jestli by bylo možné najít nějaké řešení. Nabídky ze zahraničí jsou sportovně hodně lákavé. Uvidíme, jak vše dopadne..."

Tak přejeme hodně štěstí a správné rozhodnutí.

"Moc děkuji."

 

Autoři: Mgr. Michal Mezera a Tomáš Klement

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018