9.12.2012

13. kolo EX-Z, 2012/13

61. utkání, 8.12.2012

TJ Sokol Šternberk - Volleyball club Slavia Praha 3:1 (14,-16,13,19)

Rozhodčí: Vojtíšek, Trumpeš. Počet diváků: 70.
Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Piňosová, Rašková, Oborná, Holásková, S. Janečková, M. Janečková. Libero: Hronová. Střídaly: Sochorcová, Dřímalová, Římská.
Hosté:
Vašutová, Smolková, Hanzlová, Caithamlová, Vinecká, Cebáková. Libero Pillerová. Střídaly: Ančincová, Jeřábková, Prokopová, Janderová.

Vyjádření:

Domácí:
Kapitán Janečková:
Podaly jsme bojovný výkon a kromě výpadku ve druhém setu jsme hrály pozorně a směřovaly k vítězství.

Trenér Juřík: Jsme strašně rádi za další tři body. Měli jsme ze Slavie obavy, protože víme, že je to družstvo, které když prohrává, tak se nevzdává, ale tentokrát to neplatilo. Ve druhém setu jsme podlehli sebeuspokojení, udělali několik chyb a o ten set jsme přišli, ale pak už jsme hráli zodpovědně a disciplinovaně. Hlavně jsme na přihrávce vynechali hostující Hanzlovou, a to se ukázalo jako správné rozhodnutí. Zbývající dvě přihrávající hráčky totiž chybovaly, čímž jsme Slavii dostali hodně do útoků z kůlů; nemohli tolik útočit středem, a to nám vyhovovalo. Holky hrály dobře, i když už jsem je viděl hrát i lépe.

Hosté:
Kapitán Cebáková:
Šternberk byl ve všech činnostech lepší. S tím, co jsme předvedly, jsme nemohly pomýšlet na výhru.

Trenér Vojík: Podali jsme zakřiknutý a bojácný výkon. Šternberk byl lepší na útoku, my jsme nedokázali ubránit jejich smečařky ani blokařky. Navíc jsme měli nedůrazný servis, kterým jsme je nedokázali dostat pod tlak. Dělali jsme chyby v sériích, což rozhodlo o vcelku jednoznačné výhře domácích.

Popis utkání:
Šternberské hráčky se musely vzhledem ke konání koncertu v jejich domovské hale spokojit v tomto utkání s olomouckým azylem a v hale Univerzity Palackého rozhodly o zisku úvodního setu ve svůj prospěch díky dvěma šňůrám při podání Oborné; po té první vedly 7:2, po druhé 17:11 a svůj náskok pak dokázaly dokonce ještě navýšit.

Druhá sada se pro Sokol vyvíjela vcelku nadějně do stavu 13:12, jenže pak se na servis postavila hostující Hanzlová a rázem to bylo 13:21, z čehož už se Šternberanky nevzpamatovaly.

Ve třetím dějství ale od stavu 7:7 zcela ovládly hru a nakonec povolily Pražankám uhrát pouhých třináct míčů.

Podobně se od stavu 8:8 vyvíjela i čtvrtá část duelu: Sokol nejprve po servisu Piňosové vyhrával 15:8 a pak při podání Oborné 20:11. Závěrečné snížení Slavie už bylo jen kosmetickou šmouhou na jinak vydařeném a hlavně tříbodovém výkonu domácího výběru.

 

Adam Fritscher

statistika utkání

 


62. utkání, 8.12.2012

VK SG Brno - TJ Ostrava 0:3 (-8,-19,-17)

Rozhodčí: -. Počet diváků: 60.
Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Kubíčková, Herbočková, Kurková, Nálezková, Holečková, Najbrtová. Střídaly: Boušková, Pospíšilová, Hudylivová. Libero: Uhlířová.
Hosté:
Mayerhoferová, Zedníková, Langová, Čuboňová, Kadlecová, Zemanová, libera: Elblová, V. Šípová.

Vyjádření:

Domácí:
Kapitán Kubíčková:
Do zápasu jsme špatně vstoupily, kdy jsme dostaly velkou šňůru na přihrávce. Ve druhém setu jsme se už trošku zvedly a hrály jsme lépe. Celkově se nám ale utkání nevydařilo.

Trenér Marek: Utkání jsme nezvládli. Myslím, že jsme se připravovali dobře, ale nezvládli jsme to v hlavách. Hlavně se to projevilo na prvním setu, kdy jsme dostali asi 12 es. Od toho se pak vyvíjelo celé utkání a myslím, že Ostrava zaslouženě zvítězila.

Hosté:
Kapitán Langová:
Do Brna jsme přijely jednoznačně vyhrát. Čekaly jsme, že soupeř bude dobře podávat. Naštěstí jim to tolik nelítalo, docela kazily na přihrávce a nám se na servisu dařilo až nad očekávání dobře. Soupeře jsme dnes ublokovaly a učapaly v poli.

Trenér Pommer: Hráli jsme koncentrovaně a s jednoduchým průběhem. Pro nás je důležitý, že tato důležitá výhra přišla v tomto období, kdy potřebujeme hrát s větším sebevědomím. Takže důležitá výhra především z časového hlediska.

Popis utkání:
Třinácté kolo ženské extraligy přineslo také „souboj“ o předposlední místo v tabulce. Domácí přípravu nepodcenili, na soupeře ze severu Moravy to však nestačilo.

V prvním setu se domácím nedařilo hlavně na přihrávce.

Ve druhém a třetím setu jsme viděli poměrně vyrovnaný výkon. Nejmladší tým extraligy však na zkušenější soupeřky nestačil.

 

Jana Brunclíková

statistika utkání

 


63. utkání, 8.12.2012

PVK Olymp Praha - VK Královo Pole Brno 3:0 (17,9,22)

Rozhodčí: Labašta, Meruna. Počet diváků: 100.
Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Mudrová, Halbichová, Kvapilová, Sládková, Patočková, Hodanová - Dostálová.
Hosté:
Toufarová, Marešová, Sirůčková, Součková, Staňková, Onderková - Zoulová. Střídaly: Vyklická, Menšíková, Nálezková, Šnellyová.

Vyjádření:

Domácí:
Kapitán Sládková:
Dnešní utkání bylo snazší, než jsme očekávali. Což v nabitém programu před vánocemi je také důležité. Dařilo se na servisu, v útoku i na bloku, tedy ve všech herních činnostech.

Trenér Mitáč: Byli jsme lepší výrazně na útoku, měli jsme 13 bloku oproti třem soupeřovým, měli jsme i lepší příjem a servis podání. Chci pochválit celé družstvo za první dva sety. V posledním setu jsme byli trochu horší, Nová nahrávačka Nálezková změnila tempo hry, dala svým hráčkám více klidu, my jsme měli problém s načasováním bloku. Brno potom riskovalo i na servisu, ale vyhráli jsme 3:0 a hlásím velkou spokojenost. Zápas se vydařil i Evě Hodanové.

Hosté:
Kapitán Toufarová:
Olymp byl od začátku zápasu nad námi. Tlačil nás servisem a my jsme byly málo agresivní. Nedokázali jsme klást soupeři odpor.

Asistent trenéra Vlček: Olymp nás předčil ve všech činnostech, největší rozdíl byl v přihrávce. Olymp měl i lepší obranu na síti. Nám se nedařila ani hra v poli a spadlo nám tam mnoho jednoduchých balónů. Náš výkon je jak na houpačce, bohužel dnes jsme zklamali. Trochu jsme se zvedli ve třetím setu, ale to bylo málo. Gratuluji Olympu k vítězství, jeho mladé hráčky měly větší touhu po vítězství.

Popis utkání:
V prvním setu domácí Olymp svého soupeře přehrál na bloku a i lepším servisem.

Ve stejném nebo ještě v lepším duchu pokračoval Olymp v úvodu druhého setu (7:1). V této fázi utkání Brno kupilo i nevynucené chyby a tak náskok bezchybně hrajícího Olympu narůstal geometrickou řadou až na 16:4. I když potom Brno uhrálo několik bodů, byl průběh druhého setu více než jednoznačný.

Olymp Praha pokračoval ve výborném výkonu i ve třetím setu a i když Brno svou hru výrazně zlepšilo tak pražské hráčky si vítězství již nenechaly vzít.


Vývoj zápasu:
1. set: 3:1, 5:3, 8:4, 9:7, 12:8, 14:10, 20:10, 20:14, 22:16, 24:16, 25:17
2. set: 4:0, 7:1, 8:2, 10:4, 16:4, 18:7, 21:8, 25:9
3. set: 3:1, 6:2, 7:5, 8:6, 11:9, 12:11, 15:12, 17:13, 19:15, 21:17, 23:19, 23:22, 25:22

 

Jiří Trochta

statistika utkání

 


64. utkání, 8.12.2012

VK Agel Prostějov - Přerovský volejbalový klub Precheza 3:1 (16,15,-20,19)

Rozhodčí: Z. Grabovský a Kostka. Počet diváků: 300.
Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Miletič, Hrončeková, Hippe, Velikiy, de Assis, Jelínková, libero Chlumská. Střídaly: Gomes, Vincourová, Soares.
Hosté:
Rosenbergerová, Ticháčková, Dedíková, Kohoutová, Mátlová, Gambová, libero Radivojevičová. Střídaly: Skřičková, Gálíková, Nucová.

Vyjádření:

Domácí:
Kapitán Soares:
Chvíli trvalo, než jsme se do utkání dostaly, ale od půlky prvního setu šel náš výkon nahoru. Škoda polevení ve třetí sadě. A naopak je dobře, že v daném stavu s únavou i zraněními jsme pak zápas dotáhly do vítězného konce.

Trenér Čada: Dva sety to z naší strany ještě šlo, i když úplný začátek byl slabší. Pak šel výkon družstva nahoru, jenže od třetí sady se znovu prokázalo, že nejsme v herní pohodě. Hodně zápasíme se zraněními a přesto i některé zdravotně limitované holky hrají, což se logicky promítá do nižší volejbalové jistoty. Zápasíme hlavně sami se sebou, dneska jsme to urvali spíš silou vůle. Menší počet střetnutí v příštích týdnech a vánoční pauza nám přijdou vyloženě vhod.

Hosté:
Kapitán Gálíková:
Celkově nebyl náš výkon špatný, jenže jsme doplácely na dlouhé šňůry inkasovaných bodů kvůli výpadkům na příjmu. Nebýt toho, mohly jsme Prostějov potrápit ještě víc.

Trenér Tůma: Na jednu stranu jsme prestižní derby územních sousedů brali vážně a chtěli jej odehrát co nejlépe, na stranu druhou šlo o ideální přípravu před dalšími důležitými zápasy. Prostějov je na nás příliš silný a za normálních okolností takového soupeře nemůžeme porazit, proto zaplaťpánbůh za jeden získaný set. Největší potíže jsme měli s přihrávkou, protože nejsme zvyklí na tak velkou halu. Jinak holky odvedly své maximum a neudělaly ostudu.

Popis utkání:
Třetí zápas během čtyř dnů zvládly volejbalistky VK AGEL Prostějov s jedním dílčím klopýtnutím. Ve 13. kole UNIQA Extraligy žen překonaly únavu, zranění i místy kousajícího přerovského soka a čtyřsetovým vítězstvím uhájily stabilní náskok tří bodů v čele tabulky před druhým Olympem Praha.

Domácí tým nastoupil se dvěma zdravotně nalomenými hráčkami v základu (Jelínková a Chlumská – obě poraněné koleno), což se u prvně jmenované promítlo i do limitovaného výkonu. Hlavně zpočátku byly nahrávky dost nepřesné, hra VK celkově neurovnaná a Precheza bez větších problémů držela krok (2:4, 10:10, 16:16). Zlom nastal vystřídáním nevýrazné Miletič, kterou skvěle nahradila Gomes. Dařilo se jí především na servisu, kde předvedla dlouhatánskou šňůru devíti bodů za sebou. A Prostějovanky díky tomu získaly úvodní sadu nakonec úplně hladce – 25:16.

Větší výpadek na přihrávce proti kvalitnímu podání favorita (jmenovitě Hrončekové) potkal hostující družstvo i zkraje druhé části během obratu z 0:2 na 5:2. Náskok sice AGEL záhy ztratil (7:7), ovšem pak už šla úroveň jeho volejbalu nezadržitelně nahoru (14:10, 19:11). Jelínková se dostala do tempa, díky zpřesněným náhrám se chytila univerzálka Hippe, spolehnutí bylo na obě smečařky Velikiy s Gomes, prosazovat se dokázala též blokařská dvojice de Assis – Hrončeková a vysoký standard odváděla i s pochroumaným kolenem Chlumská na liberu. Naopak Přerovankám to nešlo, skóre tím pádem narostlo ještě víc – 25:15.

Navzdory jednoznačnému průběhu se však PVK dokázal výrazně zvednout. Využil hodně slabé pasáže Čadova souboru, jenž naprosto vypadl z role a oživlému protivníkovi dovolil obří trhák (4:3 – 6:13). Rychle urvaný náskok Přerov dlouho udržoval a byť s blížícím se závěrem notně znejistěl (12:20 – 16:20, 16:22 – 19:22), třetí set si již nenechal vzít – 20:25.

Zpět nahoru proti odvážně hrajícím přerovským děvčatům pomohla Agelkám až další bodová série krátce po zahájení čtvrtého dějství. Obrat z 2:4 na 7:4 měl přitom nejen vývojový, ale také psychologický dopad. Domácí ženy si totiž připomněly svou pohodu z prvních dvou sad a hostující plejerky zase své chyby z téhož období. VK najednou znova fungovaly útok i obrana (de Assis tři vítězné bloky v řadě!), nahrávce prospěl už dřívější příchod Vincourové z lavičky. Sice občas až do konce haproval příjem, ale z nabraného směru k výhře se lídr soutěže již nenechal odklonit – 25:19 a 3:1.

 

Marek Sonnevend

statistika utkání

 


65. utkání, 8.12.2012

TJ Sokol Frýdek-Místek - SK UP Olomouc 1:3 (-24,22,-18,-22) 

Rozhodčí: Antušák J.Pecháček L. . Počet diváků: 250.
Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Mukařovská, Pavelková, Holišová, Závodná, Dudová, Kojdová P. Libero: Spáčilová. Střídaly: Jakubšová, Jurčíková.
Hosté:
Košická,Nachmilnerová, Tinková, Kojdová H., Honková, Polášková Libero:Maléřová. Střídali: Rutarová.

Vyjádření:

Domácí:
Kapitán Mukařovská:
Utkání se spoustou chyb, špatný výkon.

Trenér Dedková:
Špatný výkon celého družstva.

Hosté:
Kapitán Tinková:
Když jsme zatlačily servisem, tak jsme je dokázaly ubránit.

Trenér Teplý: Nervózní zápas, lépe jsme zvládli koncovky setů.

Popis utkání:
Ve vyrovnaném 1. setu vybojovali koncovku hosté.

Také ve 2. setu se bojovalo o každý míč, tentokrát s koncovkou pro sokolky.

Ve 3. setu Olomouc přitvrdila na útoku a servisu a set s přehledem vyhrála.

Ve 4. setu si hosté udržovali několika bodový náskok a po zásluze v setu i v zápasu zvítězily.

 

Jiří Zaoral

statistika utkání

 

logo          logo

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018