16.12.2012

14. kolo EX-Z, 2012/13

66. utkání, 15.12.2012

Volleyball club Slavia Praha - TJ Sokol Frýdek-Místek 0:3 (-15,-22,-13)

Rozhodčí: Němeček P.,  Krtička J. Počet diváků: 50.
Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Smolková, Hanzlová, Vašutová, Vinecká, Janderová, Caithamlová, libero: Pillerová. Střídaly: Jeřábková, Prokopová, Ančincová.
Hosté:
Závodná, Dudová, Holišová, Mukařovská, Pavelková D., Kojdová, libero: Spáčilová. Střídali: Jakubšová, Chudobová.

Vyjádření:

Domácí:
Kapitánka Smolková: Podali jsme nevýrazný výkon se spoustou chyb.

Trenér Vojík: Potýkáme se zdravotními problémy a v dnešním utkání jsme na dobře hrající Frýdek nestačili.

Hosté:
Kapitánka Mukařovská: Po delší době jsme podali dobrý výkon. Měli jsme větší vůli po vítězství.

Trenér Dedková: Přijeli jsme si pro 3 body a bez větších problémů si je vezeme domů.

Popis utkání:
Slavia, která nastoupila bez nemocné Cebákové, vstoupila do utkání mdlým výkonem. Frýdek si rychle díky chybující Slavii vytvořil náskok, který bez problémů navyšoval a snadno vyhrál 1. set.

Ve 2. setu se domácí hráčky zlepšily především na útoku a držely s Frýdkem vyrovnaný stav až do 2 tech. time outu. po něm slávistkám odešel příjem, díky čemuž si Sokol vytvořil rozhodující náskok.

Ve 3. setu Slavia opět upadla do letargie a odevzdaným výkonem umožnila soupeři více než snadné vítězství.

 

Jan Turek

statistika utkání

 


67. utkání, 14.12.2012

SK UP Olomouc - VK Agel Prostějov 0:3 (-21,-18,-16)

Rozhodčí: Kovář, Peloušek. Počet diváků: 250.
Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Košická, Nachmilnerová, Tinklová, Kojdová, Rutarová, Polášková. Libero Maléřová. Střídaly: Vanžurová, Honková, Uhrová.
Hosté:
Miletičová, Hrončeková, Soaresová, Gomesová, de Assisová, Vincourová. Libero Radivojevičová. Střídaly: Žarkovová, Velikiyová.

Vyjádření:

Domácí:
Kapitánka Tinklová: Ničím jsme hosty nezatlačily, odešel nám servis a to se proti takovému soupeři hrát nedá.

Trenér Teplý: Soupeři jsme to usnadnili tím, že polovička družstva velmi nekvalitně servírovala. Zvlášť v polovičce prvního setu, kdy jsme zkazili tři podání v řadě a dali navíc dvě buchty, to se pak těžko získávají body jinak než tím, že otáčíme. Soupeř navíc servíroval kvalitně, šel po Kojdové a když pak ještě měla ve třetím setu výpadek Maléřová, tak jsme si nebyli schopni kloudně přihrát. Tím jsme nemohli pořádně zaútočit, protože soupeř měl dobře připravenou obranu, a tu má zorganizovanou výborně. Na přihrávce a hlavně na servisu musíme do budoucna zapracovat, protože ten máme velmi špatný.

Hosté:
Kapitánka Soaresová: V prvním setu nastala taková zvláštní situace, ale naštěstí jsme se z toho dostaly a zvládly to. Pak už byl průběh zápasu klidný.

Trenér Čada: Měli jsme výhodu v tom, že jsme ubránili všechny útočnice Olomouce, a problémy nám dělalo prakticky jen to, když útočila nahravačka. My jsme naopak byli v útočné činnosti mnohem lepší. Situace z úvodu prvnímu setu holky nakopla, takže chtěly ten zápas zvládnout, i když prohrávaly.

Popis utkání:
Úvodní set poznamenala na této úrovni nevídaná administrativní chyba Prostějova, když místo v zápisu uvedené de Assisové nastoupila v základní sestavě hostů Žarkovová. Ve chvíli, kdy se na omyl přišlo, vedl domácí celek 9:8 a po zásahu rozhodčího, který odebral Prostějovankám všechny dosažené body, už dokonce 9:0. Vysokoškolačky pak ještě jeden bod hned vzápětí přidaly, ale ani vedení 10:0 jim k zisku sady nestačilo. Hosty tento moment nastartoval, zahájili stíhací jízdu a poté, co otočili při podání Vincourové z 16:11 na 16:17, již kráčeli za vítězstvím. Univerzita sice ještě jednou vedla 18:17, od toho okamžiku už však uhrála jen tři výměny.

Další dva sety si byly dosti podobné a domácí hráčky v nich držely s úřadujícím mistrem krok jen zhruba do druhého technického timeoutu.
Ve druhém dějství to bylo ze stavu 9:8 a 14:15 rázem 14:18 a Prostějov už si dostačující náskok pohlídal.
Ve třetí části duelu držely Olomoučanky jistou naději na úspěch do stavu 12:14, poté favorit pětibodovou šňůrou definitivně rozhodl o svém třísetovém vítězství.

 

Adam Fritscher

statistika utkání

 


68. utkání, 15.12.2012

Přerovský volejbalový klub Precheza - PVK Olymp Praha 3:0 (22,24,19)

Rozhodčí: L. Grabovský, M. Pavelek. Počet diváků: 150.
Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Rosenbergerová, Ticháčková, Dedíková, Kohoutová, Mátlová, Gambová. Libero Radivojevičová. Střídaly:
Hosté:
Halbichová, Kvapilová, Sládková, Patočková, Hodanová, Mudrová. Libero: Dostálová. Střídaly: Mlejnková, Škrampalová.

Vyjádření:

Domácí
Kapitánka Dita Gálíková: Předvedli jsme komplexně úžasný výkon bez zbytečných chyb. Byl to jeden ze zápasů, kdy nám vše vycházelo. Zahrál výborně celý kolektiv.

Trenér Leopold Tůma: První set byl oboustranně nervózní. Soupeřky nás zatlačily servisem, ale naše smečařky kontrovaly dobrým výkonem z bodových útoků. Postupně jsme se srovnali na příjmu a začali tlačit. Hosté sice úspěšně ulívali, ale holky jsem na to upozornil a ve třetím setu jsme byli lepší ve všech činnostech. Dařil se servis, zejména Mátlová a Gambová

Hosté
Kapitánka Andrea Sládková: Dnes se nám nic nedařilo, žádná herní činnost – příjem ani obrana na síti. Přerov předvedl vynikající výkon a zasloužil si vyhrát.

Trenér Stanislav Mitáč: Domácí v celém průběhu stále vedli o 1-2 body a v koncovce i o víc. Zatlačili nás do defenzívy servisem, který se nám naopak nedařil, hodně jsme kazili. Dnes nám nezahrál celý tým kolektivně. V prvním měly výpadky Hodanová a Patočková, ve druhém a třetím Mlejnková a k ní přibyla také Škrampalová. Bez kolektivního výkonu nám to nejde.

Popis utkání:
Přerovačky hrály s velkým nasazením a tlačily soupeřky do hluboké defenzívy. V prvním setu vedly 21:15, Olymp snížil, ale na vyrovnání neměl.

Co se mu nepovedlo v koncovce úvodního dějství, to dokázal ve druhém, když odvracel dva setboly. Domácí volejbalistky však slavily úspěch a vedly 2:0.

Třetí sada byla vyrovnaná až do druhého technického oddechového času. Poté šňůra osmi bodů, kterou se snažil trenér Mitáč přerušit nahlášením třetího oddechového času, zlomila odpor Pražanek. Sice odvrátily tři mečboly, jenže na razantní útok Gambové už nestačily.

 

Stanislav Šmidák

statistika utkání

 


69. utkání, 13.11.2012

VK Královo Pole Brno - VK SG Brno 3:1 (-17,25,6,13)

Rozhodčí: Dziacký J., Renčín K. Počet diváků: 150.
Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Michalíková M., Onderková S., Součková K., Marešová V., Vyklická K., Staňková R. Střídaly: Menšíková S. Libero: Zoulová K.
Hosté:
Pospíšilová A., Nálezková K., Holečková S., Najbrtová B., Kubíčková M., Herbočková L. Střídaly: Kurková M., Slámová K., Beránková E.

Vyjádření:

Domácí
Kapitán Toufarová: „SG nastoupilo do utkání s tím, že chce vyhrát. Výborným servisem nás zatlačilo na přihrávce a dostalo pod tlak. V průběhu druhého setu se utkání začalo otáčet, zvládly jsme koncovku a začaly podávat stabilní výkon, který nás dovedl až k vítězství.“

Trenér Václavík: „SG předvedlo od začátku výborný výkon a my měli veliké problémy. Vybojovali jsme však koncovku druhé sady, což rozhodlo o zbytku utkání. Velice dobře jsme také vystřídaly, nevýraznou Michalíkovou zastoupila Marešová.“

Hosté
Kapitán Kubíčková: „I do tohoto utkání jsme vstoupili s tím, že nemáme co ztratit a to se projevilo také na naší hře, kdy se nám dařilo ve všech činnostech. Velice dobře jsme podávaly a nebály se útočit. Ve třetím setu nám soupeř však v úvodu utekl a to nás srazilo. Ve čtvrté sadě jsme již na bojovný výkon nedokázaly navázat a prohrály.“

Trenér Marek: „Předvedli jsme výborné dva sety, které bohužel body nepřinesly. Královo Pole bylo od třetího setu lepší a vítězství si zasloužilo. S naší hrou jsem však velice spokojen a věřím, že jsme náš volejbal opět posunuli o kus dál.“

Popis utkání:
Družstvo SG v úvodu překvapilo domácí nasazením a kvalitou předváděného výkonu. Královopolanky se sice ujaly vedení 4:1, poté však jejich pozice na hřišti začala slábnout. SG si v první sadě připsalo pět bloků, navíc bylo daleko razantněji v útoku.

Pro domácí byla situace o to horší, že se obrázek neměnil ani v průběhu druhého setu. Juniorky nezbrzdilo ani posílení Králova Pole na postu druhé smečařky, kdy špatně hrající Michalíkovou vystřídala Marešová. Zlom v utkání nastal pravděpodobně za stavu 12:8, kdy juniorky několika chybami začaly ztrácet náskok. Bodová šňůra královopolských žen se zastavila teprve za stavu 19:12. Hráčky SG však ještě jednou v utkání zabojovaly a dokonce si vynutily setbol za stavu 25:24. Rozhodující servis Pospíšilové však minul boční čárů, Královo Pole poté vypjatou koncovku zvládlo a utkání vyrovnalo.

Zkušenější ženy získaly do třetího setu psychickou výhodu, kterou bezezbytku zúročily a juniorkám již nenabídly šanci na drama. Domácí se po dalších dvou setech radovaly z vítězství 3:1 a zisku třech bodů.

 

Erik Nezhoda

statistika utkání

 


70. utkání, 15.12.2012

TJ Ostrava - TJ Sokol Šternberk 3:1 (-23,15,18,16)

Rozhodčí: Trumpeš D., Dziacký J. Počet diváků: 120.
Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Mayerhoferová, Zedníková, Langová, Čuboňová, Kadlecová, Zemanová, libera: Elblová, V. Šípová. Střídaly: Kukučová, I. Šípová, Pinková
Hosté:
Piňosová, Rašková, Oborná, Holásková, S. Janečková, M. Janečková. Libero: Hronová. Střídaly: Sochorcová, Dřímalová, Římská, Vláčilová

Vyjádření:

Domácí:
Kapitán: Velká soustředěnost a výborná obrana nám pomohla k výhře. Holky super.

Trenér: Větší chuť po vítězství, týmový výkon v poli, na servisu a v dodržování obrany na síti.

Hosté:
Kapitán: Protrápily jsme se celým utkáním. Soupeř byl lepší a zaslouženě vyhrál.

Trenér: Soupeř byl dnes lepší. Výborně servíroval a tím nám dělal problémy a když jsme se nadechovali k obratu,tak jsme zkazili zbytečně servis, tím hosté získávali převahu a také výborně vykrývali své smečaře.

Popis utkání:
První set byl jako na houpačce (1:5, 7:8,14:13, 15:19,19:19, 22:21, 23:23), ale pak dvakrát pokazily Ostravanky lehké míče.

V 2. setu odskočili domácí na 10:6, za chvíli bylo 13:13, „tajm“ byl 16:14, ale pak už Ostrava dovolila hostům jen 1 bod. Od té doby panovalo na hřišti jen jedno družstvo.

Vývoj 3. setu (10:6, 15:9, 18:10 – „malý“ zádrhel na 18:15, 22:15 a s přehledem dohráno).

4. set (8:4, 14:8, 19:11, 20:13, 24:15) a druhý mečbol proměněn.

 

Miloš Matula

statistika utkání

 

logo           logo

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018