19.1.2013

17. kolo EX-Z, 2012/13

81. utkání, 19.1.2013

VK Královo Pole Brno - Volleyball club Slavia Praha 1:3 (-21,-29,16,-19)

Rozhodčí: Buchar T., Bydžovský Z. Počet diváků: 250.

Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Menšíková, Širůčková, Staňková,Marešová, Vyklická, Součková, Libero: Zoulová Střídaly: Onderková, Nálezková, Šnellyová.

Hosté:
Prokopová, Hanzlová,Caithamlová, Ančincová, Vinecká, Vašutová libera:Cebáková Strřídaly: Brožková, Jeřábková.

Vyjádření:

Domácí:
Kapitánka Sirůčková:
Zápas jsme si prohrály zbytečně. Výsledek nebyl ani tak o soupeřkách, jako o nás. Dělaly jsme zbytečné chyby na přihrávce, v útoku, a to vše hlavně v koncovkách. Slávia hrála výborně v poli

Trenér Kubala:
Dnes jsem se trápili na přihrávce, z čehož nemohla pramenit naše hra, která je zaměřena na rychlost nahrávek. Nefungovala nám souhra obrana na bloku – obrana v poli, kde nás Slavia přehrála, především v tom poli. Jeden z nejdůležitějších faktorů je psychická odolnost, kde jistě máme ještě veliké rezervy a je dobře, že se to ukázalo nyní a ne až za dva měsíce.“.

Hosté:
Kapitánka Vinecká:
Utkání bylo nervózní. U nás na hale je velká zima a v Brně míče v teplém prostředí úplně jinak reagují. Praly jsme se se servisem. Máme zraněnou nahrávačku a libero, v poslepované sestavě jsme neměly co ztratit. Hrály jsme jako tým, měly jsme štěstí a chtěly jsme víc vyhrát. Pomohly jsme si taky hrou v poli

Trenér Vojík
Až na začátek třetího setu a na pasáž, kdy nám trošku nefungoval příjem, jsme Brno. Neviděl jsem statistiky, ale tipnul bych si, že jsme byli lépe útočícím družstvem a problém jsme měli jen, když Brno riskovalo servis a vycházel jim. Dnes jsme nastoupili bez tří hráček základní sestavy, takže jsem za vítězství velmi rád. Holky se těžkého úkolu zhostily velice dobře a body z Brna jsou velmi cenné.

Popis utkání:
V posledním domácím utkání základní části KP Brno přivítalo Slavii Praha. Brno v prvním setu v klíčových momentech tahalo za kratší konec provazu. Slavia nezářila na přihrávce, ale složila důležité míče. Koncovku si poměrně s přehledem pohlídala a vyhrála 25:21.

Do druhého setu Brno vstoupilo nadšeně a při servisu Veroniky Nálezkové získalo náskok 6:0. V některých výměnách Královopolanky předváděly výtečný volejbal. Jenže po prvním technickém time outu převzala iniciativu Slavia. Brno se paradoxně prosazovalo z obtížněji nahraných míčů a z přesných nahrávek míče neskládalo. Vyrovnaná sada dospěla do maratonské koncovky, kterou rozhodla brněnská neschopnost využít nabídnuté setboly. Slavia po výsledku 31:29 vedla 2:0 na sety.

Těsně prohraná koncovka Brno nezlomila. Ve třetí sadě domácí hráčky dominovaly ve všech herních činnostech a zvítězily v klidu 25:16.

Ve čtvrtém dějství se Slavii dařilo na útoku a dělala Brnu problémy servisem. Diváci viděli pohledné rozehry, spoustu nadražených míčů o bloky a obětavou hru v poli. Brno vyrovnalo za stavu 13:13. Víc ovšem Slavia častěji chybujícím domácím volejbalistkám nedovolila, zvítězila 25:19 a celkově 3:1 na sety.

 

Marek Těšík

statistika utkání


82. utkání, 19.1.2013

TJ Ostrava - Přerovský volejbalový klub Precheza 3:1 (20,23,-18,18)

Rozhodčí: Pecháček L./Grabovský L. Počet diváků: 58.

Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Kolářová, Zedníková, Pinková, Elblová, Kadlecová, Langová. Libero: V. Šípová. Střídaly: Kukučová, I. Šípová, Zemanová.

Hosté:
Rosenbergerová, Ticháčková, Dedíková, Kohoutová, Mátlová, Gálíková. Libero: Radivojevičová. Střídaly: Skřičková, Murčinková, Gambová.

Vyjádření:

Domácí:
Kapitánka:
Tvrdá dřina se vyplatila. Vítězství za 3 body se moc cení.

Trenér:
Ve středu jsem vyhlásil hon na soupeře před námi a jsem rád, že 1. krok vyšel. Podávali i útočili jsme takticky. Maximální spokojenost se třemi body. Oproti zápasu v Brně nastoupil úplně jiný tým. Podali jsme velice kvalitní kolektivní výkon, jednotlivce nechci vyzdvihovat.

Hosté:
Kapitánka:
Bojovností a menším počtem vynucených chyb Ostravy domácí zaslouženě vyhráli.

Trenér
Rozhodl 1. set, kdy probíhala přetahovaná o každý míč a my jsme nebyli schopni odskočit. Ostrava nás přehrála servisem, nám totálně odešel příjem. Musím konstatovat, že domácí vyhráli zaslouženě a ve všech činnostech byli lepší.

Popis utkání:
Domácí hráčky nastoupily proti tabulkově silnějšímu soupeři odhodlaně. V 1. setu se brzy dostaly do vedení (11:6). Hráčky Přerova sice náskok dokázaly stáhnout (11:11) a dokonce se i krátce dostaly do vedení (15:17, 19:20), ale v koncovce byly úspěšnější domácí hráčky.

Také 2. set se domácím hráčkám Ostravy vydařil a získaly ho na svou stranu (8:4, 16:12, 20:15).

Ve 3. setu se hosté zkoncentrovali a hned od počátku setu převzali taktovku do svých rukou. Domácí zpočátku dotahovali, ale v koncovce se třetí set stal jasnou záležitostí Přerova (7:8, 12:16, 13:18, 16:21).

4. set však opět patřil domácím. Mírný náskok si vytvořily hned v úvodu a od stavu 8:6 se jim podařilo uhrát 9 bodů v řadě. Šance na vítězství v setu s vysokým bodovým rozdílem se sice zalekly a proměnily teprve 5. mečbol z 10 možných.

 

Miloš Matula

statistika utkání


83. utkání, 17.11.2012

TJ Sokol Šternberk - SK UP Olomouc 3:1 (20,-12,20,25)

Rozhodčí: Záhorcová, Buchar. Počet diváků: 250.

Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Rašková, Oborná, Holásková, S. Janečková, M. Janečková, Piňosová. Libero: Hronová. Střídaly: Dřímalová, Římská, Sochorcová.

Hosté:
Tinklová, Kojdová, Rutarová, Vanžurová, Košická, Nachmilnerová. Libero: Maléřová. Střídaly: Honková, Polášková.

Vyjádření:

Domácí:
Kapitánka M. Janečková:
Bylo to divácky neatraktivní utkání s velkým množstvím nevynucených chyb na obou stranách. Těší nás zisk tří bodů, ale netěší nás, že je to zrovna proti Olomouci.

Trenér Juřík:
První set jsme začali výborně, pak jsme trošičku polevili a soupeři jsme povolili stáhnout, ale nakonec jsme první sadu dohráli do vítězného konce. Pak bylo celé utkání velice bojovné a nejbojovnější byl poslední set, kde se štěstí mohlo přiklonit na jednu i na druhou stranu. Myslím si, že rozhodl náš kolektivnější přístup oproti individuálnějším výkonům na straně soupeře. Naše hráčky na hřišti odevzdaly vše, co měly.

Hosté:
Kapitánka Tinklová:
Jeden set jsme dokázaly servírovat a bránit, ale bohužel se to hraje na tři sety.

Trenér Teplý:
Družstvo Šternberka bylo lepší na servisu, tím nás zatlačilo, a my jsme dělali zbytečné chyby. Soupeř působil kompaktněji, měl větší tah na branku a chuť po vítězství, takže zápas skončil tímto výsledkem.

Popis utkání:
Oboustranně rozháraný zápas začal překvapivě podstatně lépe domácí celek, který vedl v úvodu prvního setu 9:1 a 12:3 a i přes drobné komplikace nakonec zvítězil 25:20.

Ve druhé sadě ale Šternberanky zcela zkolabovaly a uhrály pouze dvanáct bodů.

Třetí dějství však znovu patřilo Sokolu, jenž, vedl 19:12 a po výsledku 25:20 vedl 2:1.

Nejvyrovnanější byla čtvrtá sada, v níž se vedení přelévalo ze strany na stranu. Šternberanky vedly 12:8, v závěru prohrávaly 20:23, dokázaly si však vybojovat za stavu 24:23 první mečbol, který sice ještě neproměnily a naopak nabídly soupeři setbol, ale podruhé už byly úspěšné. Sokol Šternberk zaskočil Univerzitu Palackého výhrou 3:1.

 

Adam Fritscher

statistika utkání


84. utkání, 19.1.2013

VK SG Brno - TJ Sokol Frýdek-Místek 0:3 (-9,-8,-9) 

Rozhodčí: Němeček P., Večeřa J. Počet diváků: 50.

Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Kraťochová, Herbočková, Střížová, Kubíčková, Holečková, Diatková Libero: Matoušková Střídaly: Hrazdírová, Klimešová, Kulhánková, Kurková A..

Hosté:
Dudová, Holišová,Mokařovská,Chudobová, Jakubšová, Závodná libero: Spáčilová Strřídaly: Pavelková A., Pavelková D., Jurčíková, Kojdová,.

Vyjádření:

Domácí:
Kapitánka Herbočková:
Do dnešního zápasu jsme nastoupily ve velice okleštěné sestavě. Zápas jsme si chtěly především užít. Výkon to nebyl nikterak oslňující, hlavně proto, že s námi dnes nastoupily mladší hráčky, se kterýma nejsem tak sehrané.“

Trenér Janoušek:
K dnešnímu utkání není třeba komentáře. Soupeř byl lepší rozdílem třídy.

Hosté:
Kapitánka Dudová:
Jednoznačné vítězství. Soupeřky jsme dnes přehrály ve všech herních činnostech.

Trenér Dedková
Jednoznačné utkání. Řekla bych, že jsme se ani pořádně nezapotili. Brno bylo hodně oslabené, takže si myslím, že nebylo moc co řešit

Popis utkání:
Do dnešního utkání nastoupilo Brno ve velice oslabené sestavě. Předvedená hra byla sice sympatická, ale na zkušené hráčky z Frýdku ani zdaleka nestačila. Brno bylo méně důrazné ve všech herních činnostech. Dnes si ale premiéru v Extralize žen odbylo hned několik mladších hráček, jejichž výkon byl velice bojovný.

 

Jana Brunclíková

statistika utkání


85. utkání, 21.1.2013

PVK Olymp Praha - VK Agel Prostějov 2:3 (24,-23,-21,18,-12)

Rozhodčí: Kvarda, Meruna. Počet diváků: 300.

Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Halbichová, Kvapilová, Sládková, Patočová, Mlejnková, Mudrová - Dostálová. Střídaly: Hodanová, Škrampalová.
Hosté:
Miletic, Zarkovic, Hippe, Kossányiová, De Assis, Vincourová - Gomes. Střídaly: Soares.

Vyjádření:

Domácí: 
Kapitánka Andrea Sládková:
Myslím si, že jsme svým výkonem před televizními kamerami nezklamaly a podaly jsme statečný výkon. V závěru utkání se projevila větší zkušenost a vyhranost Prostějova, ale my se nemáme za co stydět a doufám, že se nám podaří v jiném zápase Prostějov porazit.

Trenér Stanislav Mitáč:
V televizním utkání jsme viděli krásný volejbal, který byl vyrovnaný. Dělali jsme si naděje, že bychom mohli zvítězit, protože Prostějov nemá v poslední době nejlepší výkonnost a bez Chlumské na liberu jsme si mysleli, že je soupeř hratelný. Dobře jsme začali, další dva sety se nám nedařilo, ve čtvrtém setu jsme dobře začali a i díky příchodu Evy Hodanové jsme set dohráli. Dobře jsme začali i v posledním setu, ale rychle jsme náskok ztratili. Dnešní zápas byl hezkou ukázkou ženského volejbalu.

Hosté:
Kapitán Solange Soares:
Čekali jsme těžký zápas. Olymp výborně servíroval, ve čtvrtém setu jsme moc chybovali. Zápas byl pohledný a jsme rády, že jsme jej dotáhly do vítězného konce.

Trenéra Miroslav Čada:
Utkání mělo výbornou úroveň. Olymp výborně podával, riskoval. Velké problémy nám dělala na bloku Sládková. My jsme byli o trochu lepší na útoku a to rozhodlo.

Popis utkání:
První set byl vyrovnaný do stavu 9:9, pak domácí vyrobili několik jednoduchých chyb a Prostějov odskočil na 14:10. Naštěstí mladé hráčky Olympu neznervózněly a bojovaly dál, začalo se dařit na bloku a v útoku kralovala Kvapilová a Mlejnková. Za stavu 23:20 pro Olymp to bylo nadějné, ale dva skvělé bloky De Assis vrátily Prostějov do hry, ale nakonec Olymp Praha třetí setbol využil.

V úvodu druhého setu Soares dostala Prostějov výborným servisem do vedení 7:2, i když Olymp stahoval, Prostějov držel vedení až do koncovky 22:18. Pak při servisu Halbichové přišly dva bloky Olympu a následné eso Ivety a Olymp šel do vedení 23:22. Koncovku ovládla ale dvěma útoky hostující kapitánka Soarez a Prostějov srovnal na 1:1 na sety.

V dalším průběhu utkání Olymp trochu ztrácel na příjmu, z čehož hůře útočil a Prostějov využíval každou chybu domácích a získával postupně náskok. Čtyřbodovou šňůrou Olymp stáhl na 12:14, bojovalo se o každý míč, Prostějov se výrazně zlepšil v poli a Olymp ztrácel dech.

Ve čtvrtém setu postavil domácí trenér od začátku Evu Hodanovou a ta se mu odvděčila sérií na servisu (jedno eso) a náskokem 9:5 pro Olymp. Velké volejbalové představení pokračovalo dále, Prostějov bojoval, Olympu se začalo opět dařit na útoku a i na servisu a konec čtvrtého setu byl jasnou záležitostí Olympu.

Poslední set byl trochu ve vlnách, Olymp vedl 5:2, rychle o náskok přišel a prosazoval se zkušenější a ostřílenější Prostějov, který nechyboval, což se nedalo říci o mladém týmu Olympu Praha.

Vývoj zápasu:
1. set: 2:2, 4:4, 6:6, 8:7, 9:9, 9:12, 10:14, 13:14, 16:16, 20:17, 22:19, 23:20, 24:22, 26:24
2. set: 2:2, 2:7, 4:9, 7:11, 8:13, 10:15, 13:16, 13:19, 17:19, 18:22, 23:22, 23:25
3. set: 2:2, 4:4, 4:8, 7:9, 8:11, 8:14, 12:14, 13:16, 16:19, 18:22, 21:25
4. set: 0:2, 4:4, 7:5, 9:5, 9:8, 11:10, 16:11, 17:14, 19:15, 23:15, 25:18
5. set: 0:2, 5:2, 5:6, 6:5, 7:6, 7:8, 8:10, 10:13, 12:14, 12:15

 

Jiří Trochta

statistika utkání

logo

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018