17.11.2012

8. kolo EX-Z, 2012/13

36. utkání, 18.11.2012

Volleyball club Slavia Praha - VK Královo Pole Brno 3:2 (18,-13,-17,23,19)

Rozhodčí: Činátl R./ Němeček P.. Počet diváků: 100.
Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Vašutová ,Vinecká, Hanzlová, Caithamlová, Smolková, Cebáková, libero: Pillerová, Brožková Střídali: Jeřábková, Prokopová, Ančincová
Hosté:
Onderková, Součková, Staňková, Širůčková, Toufarová, Michalíková libero: Zoulová Střídali: Marešová, Suchoňová

Vyjádření:

Domácí:
Kapitán Cebáková:
Ve hře jsme měli trestuhodné výpadky, naštěstí jsme se dokázali zvednout a utkání se štěstím vyhrát.
Trenér Vojík:
utkání jako na houpačce, Brno jsme ve 4. a 5. setu pustili zbytečně do hry ale koncovky těchto setů jsme nakonec zvládli.

Hosté:
Kapitán Toufarová:
Výsledkem jsme zklamané, naší prohru zapříčinily výpadky ve hře.
Trenér Václavík:
Vyrovnané utkání, v němž zvítězil ten šťastnější

Popis utkání:
Domácí hráčky vstoupily do utkání odhodlaně, brňanky přehrávaly a vcelku bezproblémově vyhrály 1. set. Úvod 2. setu byl vyrovnaný. Pak Brno odskočilo a Slavii nevycházelo vůbec nic. Trápila se zejména na útoku. Brnu naopak vycházelo vše na co sáhlo. Obdobný průběh měl i set 3. V jeho závěru se však Slavia začala lepšit, což se projevilo ve skóre setu 4. ve kterém naopak mělo výpadek Brno. I to však v koncovce mohutně dotahovalo, Slavia však náskok těsně uhájila. V pátém setu, který byl vyrovnaný jen v úvodu, Slavia měla již 6ti bodový náskok (12:6) a zdálo se, že o výsledku je rozhodnuto. Při podání Součkové Slavia začala kazit, Brno se chytlo a nakonec se dostalo k 5ti mečbolům, které však nevyužilo a tak v dramatické koncovce nakonec zvítězily domácí hráčky.

Jan Turek

statistika utkání

zpět


37. utkání, 17.11.2012

Přerovský volejbalový klub Precheza - TJ Ostrava 3:0 (20,16,22) 

Rozhodčí: Kostka, L. Grabovský. Počet diváků: 110.
Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Gambová, Rosenbergerová, Ticháčková, Dedíková, Kohoutová, Mátlová, Libero Radivojevičová Střídali: Nucová, Skřičková
Hosté:
Zedníková, Zemanová, Čuboňová, Kadlecová, Langová, Mayerhoferová, Libero V. Šípová, Střídali: I. Šípová, Elblová, Pinková, Kukučová

Vyjádření:

Domácí:
Kapitán Gálíková:
Zatlačili jsme soupeře servisem a z toho se odvíjela naše dobrá obrana. Třetí set jsme polevili, ale v koncovce vybojovali vítězství.
Trenér Tůma:
Po ospalém začátku jsme se v dalším průběhu zlepšili ve všech činnostech. Pochvalu zaslouží za bojovnost všechny hráčky.

Hosté:
Kapitán Mayerhoferová:
Začali jsme celkem dobře, ale pak jsme se dopouštěli mnoha chyb. Bez nich mohl být průběh zápasu vyrovnanější.
Trenér Pommer:
Chválím naše mladé hráčky, které to ani ve třetím setu nevzdaly a příkladně bojovaly.

Popis utkání:
Domácí volejbalistky nastoupily nekoncentrovaně a musely dohánět tříbodové manko. Teprve zlepšení v závěru první sady jim umožnilo její získání. Druhý set byl jednoznačně pod taktovkou domácího týmu a nezastavilo je ani několikanásobné střídání Ostravy. Ve střední části třetího dějství si Přerovačky vybraly slabší chvilkou a z pětibodového vedení bylo rázem skóre 17:19. Zkušenost však slavila v závěru úspěch a domácí se mohli radovat z tříbodového zisku.

Stanislav Šmídák

statistika utkání

zpět


38. utkání, 19.1.2013

SK UP Olomouc - TJ Sokol Šternberk 3:0 (22, 23, 12)

Rozhodčí: Záhorcová, Velinov Počet diváků: 300.
Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Tinklová, Košická, Rutarová, S. Janečková, Kojdová, Nachmilnerová. Libero Maléřová Střídaly: Rašková, Vanžurová, Piňosová. .
Hosté:
Dřímalová, Oborná, Holásková, Římská, M. Janečková, Sochorcová. Libero: Hronová Střídaly: Fenclová, Vláčilová, Zemánková, Grofková. .

Vyjádření:

Domácí:
Kapitánka Tinklová:
Stále ještě děláme moc chyb, kterých se musíme vyvarovat a odstranit je co nejdřív. Jinak jsme samozřejmě rádi za získané tři body.
Trenér Teplý:
Zápas nebyl hlavně v úvodních dvou setech pohledný a byl tam ještě stín událostí, které postihly oba oddíly. V té době hrál Šternberk odvážněji a s větším nasazením, zatímco my jsme hráli zakřiknutě a dělali hodně chyb. Ve třetím setu jsme se uklidnili, lépe servírovali, díky tomu i lépe bránili na síti a jednoznačně jsme vyhráli.

Hosté:
Kapitánka Janečková:
Dva sety byly vyrovnané, ale v tom třetím už si zkušenější soupeř pohlídal závěr zápasu.
Trenér Juřík
První dva sety jsme sehráli velice slušně a připravili jsme se o ně jen vlastními chybami. Přitom ve druhém setu jsme hráli s nadšením, vykrývali se a závěr tomu bohužel neodpovídal. Ve třetí sadě už jsme na to možná neměli sílu, nebo i psychicky, soupeř se zlepšil na podání a v útoku, kdežto my jsme měli problémy s přihrávkou i s útokem.

Popis utkání:
Domácí tým, který na začátku roku posílil právě ze Šternberka o trojici hráček Piňosovou, Raškovou a Simonu Janečkovou, vstoupil do utkání lépe; v úvodním setu vedl 7:2 a 12:6, ale nechal hosty vyrovnat na 16:16. V koncovce se nakonec přece jen prosadily Olomoučanky, které po výhře 25:22 vedly 1:0. Druhá sada byla ještě napínavější: Šternberanky v ní dokonce vedly 16:13 a ještě 23:22, ale univerzita výsledek třemi body v řadě otočila ve svůj prospěch. Třetí dějství již bylo zcela v režii favorizovaného domácího celku, jenž v něm zvítězil 25:12 a celkově 3:0 na sety.

Adam Fritscher

statistika utkání

zpět


39. utkání, 17.11.2012

TJ Sokol Frýdek-Místek - VK SG Brno 3:0 (11,14,11) 

Rozhodčí: Vojtíšek, Trumpeš. Počet diváků: 100.
Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Jurčíková, Dudová, Kojdová, Mukařovská, Pavelková, Holišová Libero: Spáčilová Střídali: Chudobová, Závodná
Hosté:
Chudobová, Závodná Hosté: Pospíšilová, Slámová, Vorlová, Najbrtová, Kubíčková, Herbočková Libero:Uhlířová Střídali: Kurková, Nálezková, Hudylivová, Holečková

Vyjádření:

Domácí:
Kapitán Mukařovská:
Jednoznačný průběh utkání. Soupeř nekladl odpor
Trenér Dedková:
Jednoduchý zápas. Náš koncentrovaný výkon.

Hosté:
Kapitán Kubíčková:
Zápas se nám vůbec nevydařil. Budeme se snažit co nejrychleji hodit to za hlavu a předvádět lepší výkony.
Trenér Marek:
Mikulášská nadílka přišla o něco dříve.

Popis utkání:
V 1.setu nominovaly sokolky hlavně díky servisu Dudové která zaznamenala 6 es. 2. a 3. set byl opět v režii domácího celku, který jednoznačně předčil soupeře ve všech herních činnostech.

Zaoral

statistika utkání

zpět


40. utkání, 17.11.2012

VK Agel Prostějov - PVK Olymp Praha 3:2 (14,16,-21,-18,17) 

Rozhodčí: Pavelek a Kovář. Počet diváků: 500.
Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Velikiy, Hrončeková, Hippe, Gomes, de Assis, Jelínková, libero Chlumská Střídali: Miletič, Soares, Vincourová, Žarkova
Hosté:
Mudrová, Halbichová, Kvapilová, Sládková, Trnková, Mlejnková, libero Dostálová Střídali: Hodanová, Škrampalová, Patočková

Vyjádření:

Domácí:
Kapitán Soares:
Dva sety jsme utkání zvládaly velice dobře, náš výkon byl koncentrovaný a celkově kvalitní. Pak jsme však pod dojmem jasného vývoje polevily, čehož Olymp využil k návratu do zápasu. Ve třetí i čtvrté sadě se mu hodně dařilo, zatímco nám vůbec. Cením si toho, že i po takovém průběhu jsme dokázaly zabrat a sice s problémy, ale přesto vyhrát. Nechat takhle rozjeté střetnutí dojít až do tiebreaku by se nám pochopitelně nemělo stávat, na druhou stranu zvládnutí kritických okamžiků ve velké únavě může semknout kolektiv.
Trenér Čada:
První dva sety proběhly plně v naší režii, jenže potom došlo ke zvratu. Konkrétně v tom, že jsme se přestali prosazovat v útoku, hosté nás začali hodně blokovat a celkově byli v obraně na síti výrazně lepší. Nám prostě bloky ve druhé půlce zápasu skoro vůbec nefungovaly. Proto došlo k vyrovnání na 2:2 a k dramatické bitvě až do úplného konce, v němž jsme na výhru dosáhli s notnou dávkou štěstí. Soupeř se postupem času dostal do velké euforie, mladé pražské hráčky naplno ukázaly míru svého talentu. Na únavu se v žádném případě nechceme vymlouvat, ale tři utkání včetně dvou maximálně náročných během čtyř dnů a cestování do Itálie i zpět představovalo skutečně nelehký program.

Hosté:
Kapitán Sládková:
Po dvou setech jsem měla obavy z toho, jak špatně tady dopadneme, náš výkon byl trochu ostuda. Od třetí sady jsme však hodně zlepšily servis, soupeřky zatlačily a utkání pak bylo o něčem úplně jiném. Máme velkou radost z toho, že jsme Prostějov donutily jít do tiebreaku. Ta radost mohla být v případě proměnění jednoho ze dvou mečbolů samozřejmě ještě větší, ale i tak můžeme být s výkonem ve druhé polovině zápasu určitě moc spokojené.
Trenér Mitáč:
Dnešní utkání jsme si opravdu užili, a to jak samotné hráčky, tak i my trenéři. Šlo o nesmírně napínavý zápas, až do stavu 17:17 v tiebreaku se nevědělo, kdo šťastně urve vítězství na svou stranu. Přitom jsme do střetnutí vstoupili hrozně ustrašeně a v úvodních dvou setech hráli doslova hanebně. Prostějov se na nás dobře připravil, což zase není tak těžké. Hrozný výkon však domácí asi ukolébal, nebo se uspokojili tím, jak snadno vedou. My jsme se poté naopak rozjeli k výbornému volejbalu, na naše současné poměry nadstandardnímu. Vzešla z toho herní remíza a výsledkově těsná porážka. Zklamání ani necítím, spíš jsem ohromně spokojený se skvělým výkonem holek od třetí sady.

Popis utkání:
Tři a půl roku volejbalistky VK AGEL Prostějov neprohrály soutěžní utkání s českým soupeřem, stejnou dobu nepřipustily žádný duel v domácích soutěžích ani dojít do tiebreaku. První z uvedených sérií trvá i po dnešku dál, byť PVK Olymp Praha dostal úřadující mistryně v 8. kole UNIQA Extraligy žen 2012/13 na samou hranu senzační porážky. Ze stavu 2:0 na sety téměř otočil původně jasné střetnutí na svou stranu, ale v nervydrásající koncovce nevyužil dvou mečbolů a favorit takříkajíc za sekundu dvanáct zachránil šťastné vítězství. Přišel však po dlouhatánské době o bod do tabulky, kde je rival z metropole hned za ním druhý v těsném závěsu.
Očekával se vzdor rozjetého družstva z hlavního města, leč úvod střetnutí probíhal jednoznačně v režii domácích plejerek. Ty vstoupily do boje naprosto koncentrovaně, chytily se pětibodovou šňůrou při podání Hippe (1:1 – 6:1) a pak nebyly k zastavení. Díky dobrým kombinacím často zakončovaly přes jednoblok s téměř stoprocentní úspěšností, navíc výborně přihrávaly i bránily. Naopak soupeřky nejen na servisu hodně kazily, tím pádem zahajovací sada nabrala exhibiční rozměr – 25:14.
Druhá část odstartovala úplně stejně, ale hned za stavu 2:0 přišel prudký zvrat. Sládková dobrým podáním rozhodila příjem VK a pražský výběr rázem vedl (2:5). Z náhlé bryndy Agelkám bleskově pomohla skvěle servírující Hippe, jejíž projektily od zadní lajny pro změnu rozvrátily přihrávku Olympu (8:6). Tím se duel vrátil do předchozích kolejí tím spíše, že si Pražanky absolutně nedokázaly poradit ani s podáním Jelínkové (12:9 – 19:9). Děvčata hanáckého klubu výtečně útočila a téměř zopakovala výsledkovou dardu z prvního dějství – 25:16.
Druhý přihrávkový výpadek postihl hostitelky hned zkraje třetího setu (0:3, 1:5). Dokonale se však zopakoval scénář z předchozí sady, neboť to byla znovu německá univerzálka, jež zaúřadovala vynikajícím servisem vstříc rychlému otočení skóre na 7:5. Jenže tentokrát se ženy PVK nepoložily a vedení si zanedlouho vzaly zpět (8:9, 11:13). Zásluhou pronikavě zlepšené obrany s řadou bodových bloků dokonce získaly výrazný náskok 13:18, když velmi účinně podávala Halbichová. A z téhle šlamastyky už se Čadovy svěřenky nevyhrabaly, povzbuzené protivnice vše dorazily až do úspěšného závěru – 21:25.
Navíc parádní výkon zejména v obraně si obhájkyně ligového stříbra přenesly i do čtvrtého pokračování. Perfektně vychytávaly v poli, dál nekompromisně blokovaly a v součtu s kvalitním útokem jim to dávalo až překvapivě markantní převahu (6:16!). Mitáčova parta se zkrátka dostala po všech stránkách do takového laufu a Vékáčko do takového útlumu, že nebylo co řešit a bitva šla po jasném vývoji do tiebreaku – 18:25.
Před jeho začátkem unavené Prostějovanky viditelně zmobilizovaly poslední zbytky sil, což doložil jejich dominantní nástup (4:1, 10:5). Z předchozí mizérie byly schopné se zvednout ke své obvyklé síle, ovšem mladé soupeřky zdaleka neřekly poslední slovo. Už tak nesmírně dramatický mač dostal ještě větší náboj prostřednictvím několika nádherných výměn i toho, jak Olympačky likvidovaly výrazné manko (12:7 – 13:12). Senzace pak byla nadosah poté, co euforicky hrající PVK třemi body za sebou obrátil ze 14:12 na 14:15 a měl mečbol! Favoritky jej odvrátily, vzápětí i druhý a s vypětím vší zbývající energie nakonec urvaly nejtěsnější vítězství – 19:17 a 3:2!

Marek Sonnevend

statistika utkání

zpět


Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018