10.2.2013

20. kolo EX-Z-I, II, 2012/13

Skupina o 1. - 5. místo

95. utkání, 9.2.2013

SK UP Olomouc - Přerovský volejbalový klub 3:1 (16,-24,22,16) 

Rozhodčí: Vojtíšek, Peloušek. Počet diváků: 300.

Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Košická, Rutarová, Vanžurová, Kojdová, Nachmilnerová, Tinklová. Libero Maléřová. Střídala: Uhrová.

Hosté:
Ticháčková, Gálíková, Němčíková, Mátlová, Gambová, Rosenbergerová. Libero Radivojevičová. Střídaly: Dedíková, Nucová, Skřičková.

Vyjádření:

Domácí:
Kapitánka Tinklová:
Škoda druhého setu, v němž jsme nevyužily nabídnutou šanci. Důležité jsou však tři body, pořád se máme co zlepšovat a jdeme dál.

Trenér Teplý:
Pokud jsme si udržovali soupeře na distanc, tak to bylo dobré. Máme ještě rezervu v bloku, ne vždy se nám podařilo zablokovat balony na normál, na tom musíme ještě zapracovat. Pokud jsme ale nezačali moc improvizovat a tvořit, tak jsme to byli schopni jednoduše uhrávat. Rozhodl náš celkem slušný servis a příjem, protože pokud jsme byli schopni odpřihrávat hlavně Gambovou a Rosenbergerovou, což se nám celkem dařilo, tak jsme byli navíc při našem slušném servisu schopni bránit. To asi rozhodlo..

Hosté:
Kapitánka Gálíková:
Domácí měli lepší přihrávku a servis, v útoku, na bloku i v poli to bylo vyrovnané, ale přesto nám to k vítězství nestačilo.

Trenér Tůma
Začátek byl vyrovnaný, soupeř nás přehrál na servisu, my jsme hráli přes kůly, ale nebyli jsme schopni složit. Druhý set byl vyrovnanější a se štěstím jsme jej vyhráli my dobrým střídáním nahrávaček, ale zase třetí sadu jsme ztratily špatnou přihrávkou. Navíc smečařky Gambová s Dedíkovou nebyly schopné složit míč. Nechci se vymlouvat, ale manšaft nebyl kompletní. Murčinková hlásila před zápasem, že není schopná, a další blokařka má problém se zápěstím, takže jsme s tím nemohli moc dělat. Soupeř zaslouženě vyhrál, byl lepší hlavně na přihrávce a měl to usnadněné naší špatnou přihrávkou na obranu. Z našeho týmu chválím pouze Gálíkovou.

Popis utkání:
Po vyrovnaném začátku prvního setu se na servis postavila domácí Rutarová a od stavu 10:9 do 18:9 nepustila soupeře do hry, čímž prakticky rozhodla o výsledku první hry.

Druhé dějství bylo velmi vyrovnané, v závěru domácí tým otočil i vzhledem ke dvěma z mnoha sporných výroků rozhodčích z 19:21 na 24:22 a měl dva setboly. Ani jeden z nich ovšem neproměnil a Přerov díky výhře 26:24 vyrovnal na 1:1.

Ve třetím dějství vedly vysokoškolačky už 16:10, v koncovce málem o svůj náskok přišly (19:18), ale i pomocí servisu střídající Uhrové šly do vedení 2:1.

Ve čtvrtém dějství si vysokoškolačky velmi záhy vybudovaly dostatečný náskok, který už udržely až do konce.

 

Adam Fritscher

statistika utkání


96. utkání, 9.2.2013

VK AGEL Prostějov - PVK Olymp Praha 3:0 (16,23,19)

Rozhodčí: Antušák a Pecháček. Počet diváků: 600.

Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Miletič, Žarkova, Soares, Kossányiová, de Assis, Vincourová, libero Gomes. Střídala: Melichárková.

Hosté:
Halbichová, Mlejnková, Sládková, Kvapilová, Hodanová, Mudrová, libero Dostálová. Střídala: Škrampalová.

Vyjádření:

Domácí:
Kapitánka Soares:
Hrály jsme soustředěně a většinu utkání tak, jak bychom měly a jak samy od sebe očekáváme. Důležité bylo přistupovat k soupeři s maximální vážností i koncentrací a nebrat v potaz mládí některých jeho hráček, například teprve šestnáctileté talentované Míši Mlejnkové. To se nám povedlo a je dobře, že po určitých problémech už dokážeme na hřišti v zápasech opakovaně odvádět stoprocentní práci.

Trenér Čada:
Náš dnešní výkon byl velmi koncentrovaný, holky se na tohle utkání opravdu poctivě připravily takticky i mentálně. Olymp je momentálně náš nejvážnější soupeř a obě vzájemná střetnutí v letošním ročníku byla hodně vyrovnaná, tudíž jsme si museli dát velký pozor. Vyplatilo se, s výsledkem jsem pochopitelně spokojený. Po herní stránce panoval výrazný rozdíl v útoku, kde jsme měli dost navrch zásluhou trojice Andrea Kossányiová, Flávia de Assis, Solange Soares. Naopak hostům v útočné činnosti chyběla větší opora a my jsme svou kvalitou při zakončení rozhodli o třísetovém vítězství.

Hosté:
Kapitánka Sládková:
Nepředvedly jsme vůbec dobrý výkon. Po dvou vyrovnaných zápasech, které jsme s Prostějovem předtím odehrály, jsme čekaly něco podobného, bohužel se nám ale skoro nic nedařilo. Hlavně obrana byla slabší, naopak soupeř hrál dobře. Šanci jsme měly ve druhém setu, jenže nám z většího vedení bohužel utekla koncovka. Jinak byli domácí prostě lepší, nám to dneska moc nevyšlo.

Trenér Mitáč
Nezbývá mi než popřát Mirkovi Čadovi i jeho svěřenkyním, neboť zvítězili snadno a zaslouženě 3:0. Nám svitla jakás takás naděje v závěru druhého setu, kdy jsme vedli 23:20 a přesto sadu ještě ztratili. Bylo tam z naší strany příliš mnoho chyb jak na servisu, tak v útoku. Tím jsme si nas… do kalhot a znovu se potvrdilo, že vyrovnané koncovky nám s Prostějovem zatím nejdou. Pak už na holkách ležela deka, výkon týmu byl celkově bez šťávy a takový nemastný neslaný, hlavně v porovnání s minulými dvěma vzájemnými zápasy. Výkonu chyběl náboj, děvčata jakoby si nevěřila, že tady mohou uspět.

Popis utkání:
Přání VK AGEL Prostějov se v sobotním večeru stalo skutečností. Hanačky chtěly po dvou předchozích bitvách na třetí pokus zdolat PVK Olymp Praha bez větších komplikací, což se jim ve 20. kole UNIQA Extraligy žen ČR 2012/13 povedlo, byť zdaleka nešlo o úplně jasný souboj. Jeho většinu však hostitelky přece jen ovládaly a nakonec triumfovaly bez ztráty setové kytičky, čímž zvýšily svůj náskok v čele průběžné tabulky na osm bodů.

Vyrovnanost z minulých vzájemných utkání v této sezóně platila i polovinu zahajovací části. Oba týmy střídaly krásné momenty s lacinými chybami, a to do stavu 11:11, kdy se průběh zlomil ve prospěch domácích. Agelky totiž dokázaly ke kvalitnímu útoku přidat solidní podání a hlavně výbornou obranu v poli, čímž otupily odpor soupeře kupícího v závěru setu nepřesnosti – 25:16.

Vstup do dalšího dějství vyšel rovněž lépe VK, jenže pak favoritovi odešla přihrávka a hostující družina se během servisu Hodanové výrazně zvedla (5:4 – 5:10). Lídr tabulky následně pořád dotahoval, ovšem dlouho to vypadalo, že marně. Obrozený Olymp totiž pokaždé znovu odskočil a do koncovky šel s poměrně bezpečným náskokem 17:21. Čadovy svěřenky však nezlomilo ani nepříznivé skóre 20:23, protože výtečně zapodávala Žarkova, příkladně zabojoval celý mančaft a pětibodová šňůra vývoj zvrátila na 25:23.

Náboj střetnutí vysoké extraligové úrovně rostl, což třetí sada potvrdila jen částečně. Zprvu měl zase mírně navrch pražský výběr, ale hanácká parta dokázala hned dvakrát otočit třemi body po sobě (ze 7:9 na 10:9, poté z 11:13 na 14:13). To se ukázalo být pro zbytek duelu rozhodující tím, že hráčky Prostějova vzaly mladým protivnicím vítr z plachet. Naopak samy opět nabraly zdravou porci sebevědomí a celkově uspěly svou volejbalovou precizností v kontrastu s mnohem více hrubkami PVK – 25:19 a 3:0.

 

Marek Sonnevend

statistika utkání


Skupina o 6. - 10. místo

97. utkání, 9.2.2013

VK SG Brno - TJ Sokol Šternberk 2:3 (22,19,-26,-15,-10) 

Rozhodčí: Grabovský L., Gall J. Počet diváků: 50.

Sestavy (od zóny I):
Domácí
Nálezková, Herbočková, Pospíšilová, Najbrtová, Hudylivová, Holečková – Uhlířová. Střídaly: Kubíčková, Slámová, Beránková, Kurková.

Hosté:
Dřímalová, Oborná, Holásková, Římská, Janečková, Sochorová – Hronová. Střídaly: Šenková, Zemánková, Grofková.

Vyjádření:

Domácí:
Kapitánka Kubíčková:
V prvních třech setech jsme měli jednoznačně nakročeno k vítězství a myslím si, že při match-ballu ve třetím setu došlo k poškození od rozhodčích, kdy se jednalo o jasně tečovaný míč. Dopadlo to, jak to dopadlo.

Trenér Marek:
Z naší strany byly první dva sety výborně odehrané. Ve třetím setu se objevil rozhodující faktor v podobě čtyřech nevyužitých match-ballů, při kterých hrálo roli i sporné rozhodnutí rozhodčích. Následně už se nám nepodařilo dostat se zpět do hry a tak jsme prakticky ztratili vyhraný zápas.

Hosté:
Kapitánka Janečková:
Dnešní utkání bylo jako na houpačce. První dva sety byly v režii Brna. Nakonec jsme se štěstím a s pomocí Brna dokázaly otočit koncovku třetího setu a tím se zlomil vývoj celého utkání.

Trenér Juřík
První dva sety jsme tahali za kratší konec, špatně jsme přihrávali a podávali a z toho pramenila naše špatná hra. Poté jsme se postupně zlepšovali a se štěstím jsme vyhráli třetí set. Naštěstí se opakoval průběh z úplně prvního utkání sezony, povedlo se nám utéct hrobníkovi z lopaty a nakonec jsme vyhráli.

Popis utkání:
Utkání bylo od začátku plné emocí. Větší chuť po výhře prokazovalo domácí družstvo SG Brno. To se záhy projevilo zaslouženým vedením 2:0. Následovala vypjatá koncovka třetího setu, při které domácí ztratili čtyřbodový náskok. To se ukázalo jako klíčový okamžik utkání, který nakonec připravil domácí družstvo o celkové vítězství v zápase. Od té doby byl herní projev SG Brno velmi křečovitý a Šternberk z toho dokázal těžit. Během celého utkání bylo k vidění několik pohledných bojovných výměn, které ovšem střídaly i časté triviální nevynucené chyby.

 

Jan Veselý

statistika utkání


98. utkání, 9.2.2013

Volleyball club Slavia Praha - VK KP Brno 2:3 (-20,11,-22,20,-8) 

Rozhodčí: Labašta M., Kořenek J. Počet diváků: 120.

Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Prokopová, Hanzlová, Caithamlová, Ančincová, Vinecká, Vašutová, libero: Cebáková. Střídaly: Jeřábková, Janderová, Smolková, Pillerová.

Hosté:
Menšíková, Vyklická, Nálezková, Marešová, Onderková, Širůčková, libero: Zoulová. Střídaly: Součková, Šnellyová, Vorlová, Toufarová.

Vyjádření:

Domácí:
Kapitánka Vinecká:
V naší hře byly velké výkyvy. Bohužel ten největší přišel v rozhodujícím setu, kdy jsme se nedokázali prosadit na útoku.

Trenér Vojík:
Zdravotně se stále dáváme pomalu do pořádku. Musíme míchat se sestavou, takže určitá nesouhra byla znát. 5. set jsme si prohráli sami díky nedůrazu na útoku a servisu.

Hosté:
Kapitánka Toufarová:
Výhru pro nás rozhodl agresivnější útok a lepší mezihra. Slavia nám dělala problémy v průběhu zápasu servisem a dobrou hrou v poli. V důležitých momentech jsme to však zvládli. 5. set rozhodla naše lepší obrana na síti.

as. trenéra Vlček
S vítězstvím na Slavii jsme spokojeni. Musím vyzdvihnout bojovnost hráček završenou vynikajícím výkonem v 5. setu.

Popis utkání:
Od úvodu zápasu se hrálo bojovné, vyrovnané utkání se spoustou velmi kvalitních výměn, avšak oba týmy předvedly i spoustu nevynucených chyb. V 1. setu se Slavia dostala do vedení 15:11 aby v zápětí prohrávala 17:21 a tak rozhodovala koncovka v níž uspěl hostující celek.

Úvod 2. setu byl vyrovnaný do stavu 11:11, kdy se na podání dostala domácí Hanzlová a vydržela na něm k údivu všech přítomných v hale až do posledního míče.

3. a 4. set měl opět díky již zmíněné bojovnosti všech hráček na palubovce vyrovnaný a dramatický průběh. Nejprve slavily úspěch brňanky, slávistkám se ve 4. setu podařilo vyrovnat a tak rozhodoval 5. set.
V něm se hosté díky chybám na příjmu dostali do vedení 4:1 a prakticky si již tento náskok díky dobré obrané hře a kvalitnímu útoku udrželi a postupně navyšovali až do závěru utkání.

 

Jan Turek

statistika utkání

 

logo

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018