24.2.2013

23. kolo EX-Z I,II, 2012/13

Skupina o 1. - 5. místo

107. utkání, 23.2.2013

TJ Sokol Frýdek-Místek - PVK Olymp Praha 3:1 (22,-17,19,26) 

Počet diváků: 200.

Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Závodná, Dudová, Holišová, Mukařovská, Pavelková D., Kojdová Libero: Spáčilová Střídali: Chodobová, Pavelková A.

Hosté:
Mlejnková, Mudrová, Halbichová, Kvapilová, Sládková, Trnková Libero: Dostálová Střídali: Hodanová, Vinklérová, .

Vyjádření:

Domácí:
Kapitán Mukařovská:
Těžké vítězství, hezký bojovný zápas. Škoda povolení v koncovce 4.setu který jsme se štěstím vyhrály. Jsme rády že jsme prolomily sérii proher.

Trenér Dedková:
Těžký zápas, těžká výhra. Blahopřeji holkám..

Hosté:
Kapitán Sládková:
Nepovedené utkání

Trenér Mitáč
Byli jsme horším týmem. V zápase jsme vytvořili velké množství chyb, především v 1.setu. Prohrané utkání jsme téměř dokázali zvrátit, abychom přes dva setboly vybojovali možnost hrát 5.set.

Popis utkání:
Vyrovnaný průběh 1. setu s koncovkou pro sokolky.

Ve 2. setu zlepšil Olymp hru na síti a s přehledem vyhrál.

Od začátku 3. setu si sokolky udržovaly několika bodový náskok.

Ve 4. setu domácí vedli již 19:19 a 24:19, přes to hosté stav otočili a měli dva setboly, které neproměnili. Sokolky s štěstím zvítězily když proměnily pátý matchbol.

 

Zaoral J.

statistika utkání


108. utkání, 23.2.2013

SK UP Olomouc - VK Agel Prostějov 0:3 (-19,-16,-22) 

Rozhodčí: Kostka, Trumpeš Počet diváků: 500.

Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Tinklová, Košická, Rutarová, Vanžurová, Kojdová, Nachmilnerová. Libero Maléřová Střídaly: Rašková, Polášková.

Hosté:
Miletičová, Hrončeková, Soaresová, Kossányiová, de Assisová, Vincourová. Libero Gomesová Střídaly: Melichárková, Hippeová. .

Vyjádření:

Domácí:
Kapitánka Tinklová:
Udělaly jsme moc chyb, s tím se proti Prostějovu hrát nedá. Hlavně jsme nečapaly balony v poli.

Trenér Teplý:
První set jsme začali velice dobře, ale vlastními chybami jsme se připravili o kontakt se soupeřem. To nás rozhodilo, takže jsme pak Prostějovu pomohli vlastními chybami a nekoncentrovaností. Ve druhém setu byl protivník jednoznačně lepší a nám v něm nešlo nic. Třetí sadu jsme Prostějovu vyhráli my, protože poté, co jsme se ujali vedení 14:11 a soupeř se štěstím otočil, tak jsme dali čtyři balony do autu, čímž jsme rozhodli o osudu setu. Mohli jsme jej vyhrát, ale udělali jsme moc chyb. Soupeř je přece jen zkušenější a koncovku už uhrál.

Hosté:
Kapitánka Soares:
První dva sety jsme hrály soustředěně a koncentrovaně. V této hale máme vždy problémy s přihrávkou, ale dokázaly jsme se s tím vyrovnat. Ve třetím setu nás soupeř zatlačil, ale odpověděly jsme hned šňůrou bodů a jsme rády, že jsme to zvládly.

Trenér Čada
): První dva sety jsme byli lepší zásluhou dobrého útoku i obrany. Ve třetí sadě se ale soupeř po sérii podání Nachmilnerové dostal do vedení a ten set byl vyrovnaný. Myslím, že naše vítězství bylo zasloužené, nejvíc se na něm podílely Soaresová, de Assisová a střídající Hippeová

Popis utkání:
Úvodní set byl vyrovnaný do stavu 8:8. Pak favorizovaní hosté odskočili na rozdíl čtyř bodů, náskok udrželi až do koncovky a bez větších potíží se ujali vedení.

Druhá sada byla rozhodnuta ještě rychleji; po sérii šesti servisů Kossányiové vyhrával Prostějov 9:3 a zdramatizování situace už nepřipustil.

Olomoučankám svitla naděje ve třetím dějství: od stavu 7:11 otočily při podání Nachmilnerové na 14:11 a mistryně znervózněly. Jenže pak se podobně vedlo na servisu Vincourové (14:18), univerzita ještě měla určitou šanci za stavu 17:19 a 21:23, ale zkušenější protivník si už příležitost vzít nenechal.

 

Adam Fritscher

statistika utkání


Skupina o 6. - 10. místo

109. utkání, 23.2.2013

TJ Ostrava - VK Královo Pole Brno 3:1 (-20,23,20,18) 

Rozhodčí: Grabovský L./Dziacký J. Počet diváků: 215.

Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Kolářová, Zedníková, Langová, Elblová, Kadlecová, Zemanová. Libero: V. Šípová. Střídaly: Šípová I., Polášková, Pinková, Čuboňová.

Hosté:
Onderková, Širůčková, Menšíková, Vyklická, Nálezková, Marešová Libero: Zoulová Střídaly: Součková, Toufarová, Vorlová, Šnellyová. .

Vyjádření:

Domácí:
Kapitánka Kolářová:
Cenná výhra, 3 body jsou v této fázi velmi důležité!!

Trenér Pommer:
Na to v jakém jsme rozpoložení, tak jsme vstoupili do utkání bídně a Brno nás jasně přehrálo na servisu. Pak jsme se do zápasu dostali a byl to strategický boj a měli jsme větší chuť po vítězství. Otočili jsme koncovku 2. setu minule na Slávii i tady. 1. polovima nástavby nám vyšla, ale musíme zůstat na zemi!!!.

Hosté:
Kapitán Toufarová:
Měly jsme zápas dobře rozehraný, ale potom nás domácí odtáhli od sítě, nechali jsme Ostravu rozehrát a pak už jsme je nedokázali zastavit.

Trenér Kubala
Utkání bylo jako na houpačce, typický ženský volejbal, dlouhé série bodů, Spousta nevynucených chyb a náš tým se zasekl za stavu 21:18 ve 2. setu. Prohráli jsme si zápas na přihrávce, mladý tým si nedokáže pomoci.

Popis utkání:
Domácí vstoupili do utkání špatně, prohrávali 1:5, srovnali na 5:5, ale hned 5:10, 11:15, dále otočili na 16:15, 19:17, ale pak už získali jen 1 bod!!!

2. set byl obdobný 3:7, 6:8, 8:11, ale za chvíli 13:11, 17:14, 18:16, ale hosté otočili na 18:21 a vypadalo to špatně, domácí se ovšem vzchopili v pravý čas a dotáhli na 21:21 a i když prohrávali 22:23, tak set při podání střídající Poláškové uhráli!!

3. set byl od začátku v režii Ostravanek (8:5, 16:10,19:14, 23:15).

Ve čtvrtém setu nastala přetahovaná o každý míč do stavu 16:15, pak ještě 19:17, ale koncovka setu i zápasu byla jasně v režii domácích!!!

 

Miloš Matula

statistika utkání


110. utkání, 26.2.2013

VK SG Brno - Volleyball club Slavia Praha 0:3 (-6,-15,-19)

Rozhodčí: Činátl R./Trumpeš D. Počet diváků: 80.

Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Kurková, Boušková, Dostálová, Najbrtová, Kubíčková, Šimáňová Libero: Prokůpková Střídaly: Herbočková, Holečková, Nálezková, Pospíšilová, Uhlířová.

Hosté:
Vinecká, Caithamlová, Smolková, Hanzlová, Vašutová, Ančincová Libero: Cebáková Střídaly: Janderová, Prokopová.

Vyjádření:

Domácí:
Kapitánka Kubíčková:
Bohužel se nám nevydařil začátek utkání, kdy jsme velice špatně přihrávaly. V průběhu druhého setu a zejména ve třetím jsme však byly Slavii důstojným soupeřem.

Trenér Marek:
V rámci reprezentačního soustředění jsme absolvovali těžké utkání seniorské extraligy. Mohl jsem tak dát v sestavě příležitost hráčkám, které toho příliš v dresu SG neabsolvovaly.

Hosté:
Kapitán Vinecká:
Jsme šťastné za vítězství. Víme, že proti slabším soupeřům není příjemné hrát, musíte potvrzovat roli favorita a to není nikdy snadné. Radost nám kazí zranění naší nejlepší blokařky v samotném závěru utkání.

Trenér Vojík
Výsledek 3:0 koresponduje s průběhem utkání. Můj tým utkání nepodcenil, velice dobře servíroval a bránil v poli.

Popis utkání:
Utkání družstva SG bylo zařazeno na program reprezentačního srazu juniorek a kadetek. Trenér juniorské reprezentace tak mohl v utkání využít služeb hráček, které v průběhu sezóny nedostaly tolik prostoru kvůli náročnému programu v mateřských klubech. Od úvodu utkání provázela hru „domácích“ hráček nervozita. Výrazně se podepisovala na přihrávce, stejně tak jako na zakončení útoku. Nutno podotknout, že Slavia přijela do Brandýsa výborně připravená a pokud si nepomohla podáním, skvěle zafungovala ve obraně.. I proto již první set provázelo několik nádherných výměn, obsahujících krásné zákroky v poli i útočné kombinace po rychlých nahrávkách Kurkové a Smolkové.

Od poloviny druhého setu se staly juniorky důstojnými soupeřkami zkušenější Slavie, když hru ustálila přihrávkou dnes na smeči hrající Uhlířová.

Do třetí sady vstoupily reprezentantky vedením 2:0, a přestože set nedokázaly dovést až do vítězného konce, prezentovaly se bojovnou hrou nápaditými kombinacemi. Na straně Brna byla nejvíce bodující hráčkou Najbrtová, na straně Slavie Caithamlová.

 

Erik Nezhoda

statistika utkání

logo

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018