3.3.2013

24. kolo EX-Z I, II, 2012/13

Skupina o 1. - 5. místo

111. utkání, 2.3.2013

SK UP Olomouc - PVK Olymp Praha 3:2 (-16,-25,15,19,9)

Rozhodčí: Pavelek, Pecháček Počet diváků: 300.

Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Rutarová, Vanžurová, Kojdová, Nachmilnerová, Tinklová, Košická. Libero Maléřová Střídaly: S. Janečková, Piňosová, Uhrová.

Hosté:
Mudrová, Halbichová, Kvapilová, Sládková, Patočková, Mlejnková. Libero Dostálová Střídaly: Hodanová, Škrampalová, Trnková, Kopecká. .

Vyjádření:

Domácí:
Kapitán Tinklová:
První set byl z naší strany hrůza. Během druhého jsme konečně začaly hrát, i když to vypadalo na naši jasnou porážku. Pak jsme zabojovaly jako tým a otočily to.

Trenér Teplý:
My jsme začali velmi špatně. Bohužel se nám to stává v poslední době poměrně často, že než se rozjedeme, tak máme set ztracený. Teď se nám to podařilo dokonce se dvěma sety. V koncovce toho druhého jsme neuhráli komfortní náskok 24:22. Začali jsme hrát až od půlky druhé sady. Na druhou stranu je dobré, že jsme se dostali nahoru a postupně se to otočilo, možná nám to dá do závěrečných bojů víc než jednoznačně uhraný výsledek 3:0.

Hosté:
Kapitánka Sládková:
Prohrály jsme si to vlastními chybami.

Trenér Mitáč
To utkání mělo dva poločasy. V tom prvním jsme byli my lepším týmem především v prvním setu a se štěstím v koncovce toho druhého. Pak se ale olomoucké hráčky rozjely, nebo jsme je dostali na koně, a až do posledního míče v tiebreaku byly lepším týmem. Po tom zlomu už jsme nenašli zbraň, jak to zastavit.

Popis utkání:
Po vyrovnaném začátku úvodního setu se po prvním technickém timeoutu dostali do výraznějšího vedení hosté a dovedli sadu bez větších potíží do vítězného konce.

Ve druhé části vedl Olymp 13:8, 17:14 a ještě 22:21, pak ale univerzita otočila skóre třemi body v řadě na 24:22 a měla dva setboly. Oběma však pohrdla a naopak hosté svým druhým (24:25, 25:26) vedli už 2:0.

Jenže ve třetím dějství se obraz hry zcela změnil. Vysokoškolačky při servisu Košické odskočily z 9:7 na 15:7 a nakonec zvítězily rozdílem deseti bodů.

Ve čtvrté sadě vedly Olomoučanky těsně až do koncovky, v ní uhrály při podání Kojdové tři míče v řadě a šlo se do tiebreaku.

V něm se olomoučtí trenéři odhodlali za vyrovnaného stavu ke dvěma střídáním na servisu; nejprve Uhrová a pak Rašková strhly svým podáním definitivně skóre na stranu univerzity, která se i díky tomu radovala ze zisku důležitých dvou bodů.

 

Adam Fritscher

statistika utkání


112. utkání, 2.3.2013

TJ Sokol Frýdek-Místek - Přerovský volejbalový klub Precheza 3:1 (-22,9,20,20) 

Rozhodčí: Renčín K. Krtička J. Počet diváků: 350.

Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Dudová, Holišová, Mazurová, Pavelková D., Kojdová, Závodná. Libero: Spáčilová, Pavelková A.

Hosté:
Rosenbergerová, Ticháčková, Gáliková, Murčinková, Mátlová, Gambová Libero: Radivojevičová. Střídali: Dedíková, Kohoutová, Nucová, Skříčková .

Vyjádření:

Domácí:
Kapitánka Mukařovská:
Těžké důležité utkání, byly jsme dnes lepší ve všech činnostech.

Trenér Dedková:
Celý kolektiv hrál důsledný totální volejbal. Perfektní práce.

Hosté:
Kapitánka Gálíková:
Frýdek nás přehrál kombinačně.

Trenér Tůma
Soupeř nás přehrál ve všech herních činnostech.

Popis utkání:
V 1. setu vyrovnaný průběh do stavu 12:12, potom Přerov zlepšil hru na útoku a zvítězil. 2.set byl zcela v režii domácího týmu. I v průběhu 3. a 4.setu si sokol udržoval několika bodový náskok a s přehledem zvítězil.

 

Zaoral J. ml.

statistika utkání


Skupina o 6. - 10. místo

113. utkání, 14.2.2013

VK SG Brno - VK Královo Pole 0:3 (-23,-22,-15)

Rozhodčí: Vojtíšek T., Kostka M. Počet diváků: 50.

Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Pospíšilová A., Nálezková K., Dostálová M., Najbrtová B., Kubíčková M., Šimáňová P. Libero: Uhlířová. Střídaly: Slámová K., Kurková M., Herbočková L., Holečková S.

Hosté:
Nálezková, Marešová, Onderková, Širůčková, Menšíková, Vyklická. Libero: Zoulová. Střídaly: Vorlová, Toufarová, Součková, Šnellyová.

Vyjádření:

Domácí:
Kapitánka Kubíčková:
První dva sety jsme prohrály, protože jsme si hned v začátku nechaly soupeře utéct. Velké bodové ztráty jsme pak doháněly v koncovce. Třetí set jsme ale bohužel nezvládly na útoku.

Trenér Marek:
V každém setu nám utekl začátek, a to nás ovlivnilo. Nedokázali jsme ubránit Širůčkovou, což rozhodlo o naší prohře.

Hosté:
Kapitánka Toufarová:
Začátek každého setu jsme si udělaly náskok a mysleli jsme si, že si set v klidu dohrajeme. Na místo toho jsme ale polevily, začaly jsme hrát trošku jako soupeř a tím jsme je dostaly nahoru. Zbytečně jsme si koncovky komplikovaly, ale nakonec jsme dokázaly zvítězit díky kvalitnímu a stálému servisu.

Trenér Kubala
Dnešní utkání se nelišilo od toho, které jsme hráli minulý týden. Byli jsme v roli favorita, což se vždy hraje hůř. Ke všemu jsem dnes chtěl do utkání zapojit všechny hráčky, což se možná trochou odrazilo na průběhu prvních dvou setů, kdy jsme na hřišti měli trochu chaos, což se odrazilo v koncovkách prvních dvou setů. Jsem rád, že holky dokázaly zabojovat i pod tlakem, ale jsem přesvědčen, že tento výkon by nestačil na soupeře z první pětky.

Popis utkání:
V předehrávce 24. kola UNIQA Extraligy žen jsme opět měli možnost zhlédnout brněnské derby. V roli favorita se na půdě Sportovního gymnázia představily hráčky z VK Královo Pole. Ač to ze začátku vypadalo na jednoznačný průběh, tak se na hřišti děl pravý opak. Ze začátku sice Královo Pole dokázalo od soupeře bodově odskočit, ale studenty SG sehrály v prvních dvou setech skvělé koncovky.

Třetí set již tak vyrovnaný nebyl a hostující hráčky dotáhly utkání do vítězného konce především díky výbornému servisu. SG dnes bylo slabším soupeřem s horším příjmem a méně důrazným útokem.

 

Jana Brunclíková

statistika utkání


114. utkání, 2.3.2013

TJ Ostarva - TJ Sokol Šternberk 3:0 (18, 22,21) 

Rozhodčí: Antušák J./Kovář V. Počet diváků: 135.

Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Kolářová, Polášková, Langová, Elblová, Kadlecová, Zemanová. Libero: V. Šípová. Střídaly: Zedníková, Čuboňová, Kukučová, Zedníková.

Hosté:
Římská, Dřímalová, Oborná, Holásková, Šenková, Janečková, Libero: Hronová S. Střídaly: Vláčilová, Zemánková, Čudová .

Vyjádření:

Domácí:
Kapitánka Kolářová:
Po obtížném vstupu se nám podařilo těžkou dřinou utkání vyhrát.

Trenér Pommer:
Důležitá výhra z pohledu dalšího vývoje tabulky, pro další zápasy je třeba odstranit nevynucené chyby.

Hosté:
Kapitánka:
Velké množství vlastních chyb rozhodlo zápas.

Trenér Juřík
Citelně nám chyběla Sochorová, dost jsme se potýkali s přihrávkou- Ostrava měla údernější útok, ve 3. setu nás za stavu 21:21 poškodil rozhodčí a i když jsme dotáhli velký náskok, bylo to k ničemu

Popis utkání:
Domácí vstoupili do utkání dobře, 8:4, ale hosté stáhli 16:14, ale koncovka už byla jasná.

Druhý set byl dramatický (5:8, 16:14, 19:16, 22:21), ale opět koncovka pro Ovu.

Ve 3. setu si vytvořili domácí až 7 bodový náskok, ale o který lehkovážností přišli (11:4, 16,10), rázem bylo 20.20, ale koncovka už byla zase v režii Ovy.

 

Miloš Matula

statistika utkání

loog

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018