8.3.2013

25. kolo EX-Z I, II, 2012/13

Skupina o 1. - 5. místo

115. utkání, 7.3.2013

Přerovský volejbalový klub Precheza - SK UP Olomouc 3:2 (-20,19,-19,13,7) 

Rozhodčí: Kovář, Pavelek Počet diváků: 120.

Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Dedíková, Rosenbergerová, Ticháčková, Gálíková, Murčinková, Mátlová. Libero Radivojevičová. Střídaly: Gambová, Skřičková, Kohoutová.

Hosté:
Tinklová, Košická, Rutarová, Janečková, Kojdová, Nachmilnerová, Libero Maléřová. Střídaliy Uhrová, Piňosová, Vanžurová, Polášková.

Vyjádření:

Domácí:
Kapitánka Dedíková:
Zápas jsme otočili tím, že jsme přestali dělat nevynucené chyby. Potom jsme začali tlačit servisem.

Trenér Tůma:
Průběh utkání byl zpočátku pro nás špatný. Zejména ve třetím setu jsme odešli na přihrávce. Ve čtvrtém servisem zatlačily Dedíková a Rosenbergerová. Odtáhli jsme soupeře od sítě a dobře bránili.

Hosté:
Kapitánka Tinklová:
Po vyhraném třetím setu jsme soupeře rozehráli sami. Někdy jsme vůbec nepůjčili míč, aby mohl zkazit.

Trenér Teplý
Přerov výborně servíroval. Ve čtvrtém setu jsme akademickou nedůraznou hrou pustili soupeře do hry. Ten se chytil a zaslouženě zvítězil.

Popis utkání:
Vývoj prvního setu se lámal až v samotné koncovce.

Pak zavelela k obratu kapitánka domácích Dita Gálíková, řádila na servisu i v poli, kde zvedla mnoho míčů. Podpořila ji na podání Dedíková a byl srovnáno na 1:1.

Nekvalitní příjem Přerovaček byl jazýčkem na vahách ve třetím dějství. Nepomohla střídání, jen v závěru se podařilo snížit osmibodový náskok, ale zkažený servis Skřičkové naděje zhatil.

Rozhodujícím momentem celého zápasu byla červená karta pro domácího kouče Tůmu. Tým jakoby se chtěl vzepřít proti této křivdě. Ohromně zabojoval - Olomouc doslova rozstřílel servisem a přidal k tomu i dobré bloky.

Ve stejném duchu se odehrál i tie-break. Marné byly time-outy i střídání, rozjetý Přerov se nedal zastavit.

 

Stanislav Šmídák

statistika utkání


116. utkání, 7.3.2013

PVK Olymp Praha - VK Agel Prostějov 3:1 (22,-18,22,17) 

Rozhodčí: Meruna J., Buchar T. Počet diváků: 150.

Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Kvapilová, Sládková, Trnková, Mlejnková, Mudrová, Halbichová - Dostálová. Střídaly: Hodanová, Škrampalová.

Hosté:
Miletič, Zarkova, Hippie, Kossányiová, Assis, Vincourová - Chlumská. Střídaly: Kočiová, Hrončeková, Gomez.

Vyjádření:

Domácí:
Kapitánka Sládková:
Jsem ráda za cenné vítězství nad suverénem z Prostějova.

Trenér Mitáč:
Těší mě vítězství i to, že se jedná o vítězství nad Prostějovem i Mirkem, při jeho působení v Prostějovu jsme ho nedokázali porazit. Stejně mě těší i zlepšení našich statistik s Prostějovem. Tak jak říkal Mirek, dokázali jsme zvítězit dobrým výkonem, ve většině statistik jsme byli lepší, nejvíce mě těší, že jsme byli lepší i na útoku. Chválím všechny své svěřenkyně, jedná se o zasloužené vítězství a znovu podotýkám, že se jedná o vítězství po velmi dobrém výkonu.

Hosté:
Kapitánka Miletič:
Olymp hrál dnes velmi dobře a koncentrovaně, ve všech činnostech se hráčky soupeře soustředily na 100 %. Stejně tak byly dobře takticky připraveny na naši hru. Olymp velmi dobře podával, servíroval těžkým servisem na přední smečařku, čímž nám dělal velké problémy. Dnes byl Olymp lepší.

Trenér Miroslav Čada
Gratuluji Olympu k vítězství, hráli velmi dobře. Výborně podávali, prosazovali se přímými body. V útoku byla hra vyrovnaná, i když jsme měli problémy s útokem Mlejnkové. Velký rozdíl byl na bloku, kde byl Olymp jednoznačně lepší.

Popis utkání:
VK Agel Prostějov již není nedobytnou pevností, na jakou byli fanoušci ženské UNIQA Extraligy žen zvyklí. Hanácký gigant inkasoval v letošní sezóně již třetí porážku, svěřenkyně Miroslava Čady dnes prohrály s pražským Olympem 1:3 (-22,18,-22,-17) a ač nerad, pomohl nejvyšší soutěži k její vyšší atraktivnosti. Utkání zatím dvou nejlepších týmů UNIQUA Extraligy žen začal lépe pro domácí Olymp. Olymp si v průběhu utkání vypracoval šestibodový náskok, který hráčky Prostějova sice stahovaly, ale nepříznivý stav již zvrátit nedokázaly. Olymp zvítězil v prvním setu 25:22.

Hned od začátku druhého setu si hráčky Prostějova vypracovali výrazný náskok (5:0), který udrželi až do samého závěru. Prostějov zvítězil 25:18 a srovnal stav utkání na 1:1.

Ve třetím setu šel Olymp zásluhou výborného týmového výkonu do pětibodového vedení, které udržoval až do koncovky. V samém závěru se Prostějovu sice podařilo snížit, o vyrovnání se však vlastními chybami v koncovce připravil. Svěřenkyně Stanislava Mitáče zvítězily ve třetím setu 25:22 a v utkání se ujaly vedení 2:1.

Ve čtvrtém setu se strhla bitva o každý bod. Oba dva týmy nepustily soupeře do výraznějšího vedení. Až v polovině setu se podařilo Olympu vypracovat si výraznější náskok (16:10), který udržel až do konce a mohl se tak radovat z historického vítězství proti Prostějovu.

 

Jiří Trochta

statistika utkání


Skupina o 6. - 10. místo

117. utkání, 7.3.2013

TJ Sokol Šternberk - VK SG Brno 3:0 (18,18,18) 

Rozhodčí: Renčín, Krtička. Počet diváků: 120.

Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Čudová, Dřímalová, Oborná, Holásková, Římská, M. Janečková. Libero: Hronová. Střídaly: Šenková, Zemánková.

Hosté:
Kurková, Slámová, Holečková, Najbrtová, Kubíčková, Herbočková. Libero: Uhlířová. Střídala: Beránková.

Vyjádření:

Domácí:
Kapitánka Janečková:
Soupeř nám utkání velmi usnadnil svými chybami.

Trenér Juřík:
Až na začátek třetího setu jsme měli stále převahu, i proto, že soupeř hodně kazil především v útoku. Je dobré, že během utkání jsme mohli dát příležitost i mladším hráčkám.

Hosté:
Kapitánka Kubíčková:
Měly jsme to ztížené tím, že se nám zranila klíčová hráčka Nálezková. Nezvládly jsme začátky prvních dvou setů a také jsme špatné útočily.

Trenér Marek
Domácím jsme se vyrovnali na přihrávce i v útoku v poli a na síti. Soupeř však lépe útočil, a proto zaslouženě vyhrál.

Popis utkání:
Hned v úvodu prvního setu se Šternberanky dostaly při podání nahravačky Dřímalové do vedení 7:0. Svůj náskok postupně navyšovaly až na 21:8, přestože hrály v základní sestavě se šestnáctiletou blokařkou Čudovou. Až pak domácí tým povolil a sada skončila „pouze“ výsledkem 25:18 v jeho prospěch.

Podobně vypadalo i druhé dějství. Znovu to při servisu Dřímalové bylo 6:1 a pak 20:10 a opět Sokol jen na chvíli vypnul, aby podruhé zvítězil 25:18.

Varování domácím volejbalistkám nestačilo: ve třetím dějství rychle prohrávaly 1:7 a teprve potom začaly ztrátu dohánět. Při podání Římské otočily z 6:9 na 10:9 a při servisu mladé Čudové (12:11, 17:11) definitivně strhly vedení na svou stranu. Potřetí 25:18 a podle očekávání 3:0.

 

Adam Fritscher

statistika utkání


118. utkání, 7.3.2013

VK Královo Pole Brno - Volleyball club Slavia Praha 3:0 (16,21,21) 

Rozhodčí: Večeřa J., Němeček P. Počet diváků: 400.

Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Nálezková, Toufarová, Onderková, Širůčková, Marešová, Libero: Zoulová, Střídaly:Šnellyová, Menšíková.

Hosté:
Prokopová, Hanzlová, Vinecká, Ančincová, Cebáková, Vašutová, libero: Pillerová, Strřídaly: Janderová, Smolková.

Vyjádření:

Domácí:
Kapitánka Toufarová:
Vítězství se Slavií je pro nás velice cenné, protože se v tabulce posuneme nahoru. Do začátku jsme nastoupily dobře, soupeřky jsme si odtlačily od sítě a na útoku jsme byly razantní. Ve třetím setu jsme ale měly trošku problémy s jejich servisem, kdy nás odtáhly od sítě, ale naštěstí jsme měly dostatečný náskok, který jsme si udržely.

Trenér Kubala:
Musím holky pochválit, protože to bylo první utkání, ve kterém hrály nebojácně. Byla tam spousta těžkých balónů, které jsme vyčapali v poli, hlavně naše libero Týna Zoulová. Měli jsme také spoustu složených míčů. Projevilo se to, že holky hrály beze strachu a uhrávaly velice těžké míče, což byl asi největší rozdíl mezi námi a Slavií.

Hosté:
Kapitánka Cebáková:
Dnes jsme hráli podprůměrný volejbal. Nejsme v plné sestavě, máme zraněnou blokařku, která je jednou z našich klíčových hráček. Dnes jsme ale rozhodně nebyly ani v jedné z činností lepší

Trenér Vojík
Brno nás přehrálo. Celkem jasné vítězství

Popis utkání:
V 25. kole UNIQA Extraligy žen jsme měli možnost shlédnout přímý souboj o šesté místo v tabulce extraligy žen. Domácí hráčky dnes hrály ve velké pohodě a s velkým nasazením.

Již od začátku předvedly výborný výkon na útoku a také předvedly výbornou obranu v poli, kde dnes zazářila především Kristýna Zoulová.Ve třetím setu domácí hráčky v koncovce dvakrát polevily a nechaly soupeřky vyrovnat. Tento stav se jim ale podařilo, hlavně psychicky, ustát a utkání dotáhly do vítězného konce.

 

Marek Těšík

statistika utkání

logo

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018