17.3.2013

28. kolo EX-Z I, II, 2012/13

Skupina o 1. - 5. místo

127. utkání, 16.3.2013

PVK Olymp Praha – TJ Sokol Frýdek-Místek 3:0 (18,14,13) 

Rozhodčí: Fink, Němeček Počet diváků: 150.

Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Mlejnková, Mudrová, Halbichová, Kvapilová, Sládková, Patočová, - Dostálová.


Hosté:
Dudová, Jakubšová, Mukařovská, Kojdová P., Pavelková D., Závodná - Spáčilová Střídali: Pavelková A., Chudobová, Jurčíková .

Vyjádření:

Domácí:
Kapitánka Sládková:
Zápas byl snadnější, než jsme předpokládaly. Soupeř moc nekousal a my jsme podali dobrý výkon.

Trenér Mitáč:
Nám se utkání vydařilo. Utkání jsem očekával těžší, soupeř měl o co hrát. Jsem rád za výhru po prohře Přerově. Tato výhra nám pomohla po psychické stránce před play-off. Chválím Ivetu Hablichovou za předvedený výkon.

Hosté:
Kapitánka Mukařovská:
Dnešní utkání se nám vůbec nevydařilo, soupeři gratuluji a přehrál nás ve všech směrech.

Trenérka Dedková
Zápas vyzněl jednoznačně pro domácí. Z naší strany to bylo nedůrazné a jsem zklamaná z Martiny Jakubšové, která by měla táhnout tým.

Popis utkání:
Olymp měl již druhé místo před zahájením play-off jisté, ale pokud by Frýdek-Místek získal tři body mohl by se dostat na čtvrté místo v tabulce. První set měl Olymp, ale pevně v rukou, postupně si budoval dostatečný náskok a přehrával soupeře ve všech činnostech.

Ve druhém se domácím podařil bezchybný vstup do setu a výsledkem bylo neskutečné vedení 12:0 a tím bylo o osudu setu rozhodnuto.

Poslední set, i přes úvodní vedení Frýdku-Místku, měl podobný průběh jako předchozí dva. Olymp v poklidu dokráčel k jasnému vítězství 3:0 na sety. V zápase si zapodávala Iveta Halbichová, která podávala 27 krát, dala šest es a pouze jeden zkazila.

Vývoj zápasu: 1. set: 2:2, 4:4, 6:6, 8:6, 10:8, 12:10, 15:11, 16:12, 18:12, 20:14, 21:17, 24:17, 25:1 2. set: 12:0, 13:3, 15:5, 17:7, 19:9, 21:13, 23:13, 24:14, 25:14 3. set: 2:2, 3:5, 6:6, 10:6, 13:7, 16:17, 19:8, 21:9, 21:13, 23:13, 24:13, 25:13.

 

Jiří Trochta

statistika utkání


128. utkání, 16.3.2013

VK Agel Prostějov – SK UP Olomouc 3:0 (19,16,22) 

Rozhodčí: Peloušek a Renčín Počet diváků: 500.

Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Miletič, Hrončeková, Kočiová, Gomes, Žarkova, Vincourová, libero Chlumská Střídali: Soares.

Hosté:
Košická, Rutarová, Janečková, Kojdová, Nachmilnerová, Tinklová, libero Maléřová Střídali: Vanžurová, Rašková, Piňosová .

Vyjádření:

Domácí:
Kapitánka Soares:
Dva sety jsme zvládly docela v pohodě, ve třetím soupeřkám pomohla série dobrých servisů Veroniky Tinklové. To nám zbytek utkání ztížilo a tím lépe je, že jsme se rychle daly do kupy. Vítězství 3:0 je důležité stejně jako zlepšená forma, ale musíme zůstat nohama na zemi a dát si velký pozor na případné další výpadky. V play off by se nám mohly vymstít.

Trenér Petráš:
Nastoupili jsme v pozměněné sestavě, což se projevilo ve slabším začátku, kdy se tým trochu hledal. Povedlo se nám však vývoj otočit a druhý set proběhl jasně v naší režii. Ve třetím pozlobila Veronika Tinklová svým podáním, ovšem celkově jsme Olomouc předčili hlavně útokem. Předvedli jsme podobně dobrý a kolektivní výkon, jako ve Frýdku. Zdá se, že jdeme s formou nahoru, což je před play off pozitivní.

Hosté:
Kapitánka Tinklová:
S Prostějovem se musí hrát naplno a riskovat od začátku až do konce, jinak není šance na úspěch. My jsme bohužel tlačily jen chvíli, potom zase herně odešly. Ještě se nám povedlo zvednout během třetího setu, ale vzápětí jsme si nechaly na zem zbytečně spadnout dvě ulívky a tohle v koncovce rozhodlo.

Trenér Teplý
Nebyl to moc pěkný zápas. My jsme dodrželi taktiku jen do půlky úvodní sady a pak se naše hra rozpadla, druhý set se spoustou vlastních chyb byl z naší strany velmi špatný. Domácí jsme tím pustili do pohody, kterou narušila až ve třetím setu Verča Tinklová tím, že se hodně chytila, především na podání. Bohužel jsme slibný vývoj nedotáhli menší koncentrací do úspěšného konce, což je škoda. Utkání mohlo být zajímavější.

Popis utkání:
Na jedničku si počínaly volejbalistky VK AGEL Prostějov v závěru nadstavbové části UNIQA extraligy žen 2012/13. Po čtvrtečním triumfu ve Frýdku-Místku jasně opanovaly i utkání 28. kola soutěže, které uzavřelo dlouhodobou fázi. Souboru SK UP Olomouc nedarovaly ani set a v tabulce skončily první s třináctibodovým náskokem na druhý Olymp Praha.

Úvod střetnutí provázela viditelně značná motivace hostujícího družstva a naopak chyby domácího týmu, z čehož pramenil nečekaný stav 5:8, později dokonce 8:12. Do té doby neměly Olomoučanky problémy na přihrávce a účinně se prosazovaly v útoku, čímž držely favorita pod sebou. Až uprostřed vstupní sady vékáčko zatlačilo servisem a několikrát ubránilo, což společně s jistým zakončením (zejména Gomes) vedlo k obratu na 17:16. Navíc vzápětí výborně zapodávala Hrončeková, míče opakovaně složila na zem Kočiová a pětibodová šňůra z 18:18 na 23:18 rozhodla.

Podobně dlouhou sérii Agelky vystřihly nedlouho po zahájení druhé části (4:4 – 8:4). Tahle pasáž je definitivně poslala do výrazné herní převahy, kvalitní výkon se vyrovnal povedenému představení z Frýdku-Místku. Čadovým svěřenkám se dařilo ve všech činnostech, zápas si vyloženě užívaly a pod náporem úpící výběr UP nedokázal čelit jejich volejbalové síle. Náskok rovnoměrně narůstal, o zvýšení setového poměru nebylo žádných pochyb – 25:16.

Podobně skvěle vyšel prostějovskému kolektivu rovněž start do třetího dějství (4:1), jenže při skóre 7:4 přišla možná už trochu překvapivá zápletka. Zasloužila se o ni kapitánka SK Tinklová smečovaným servisem včetně tří čistých es a reprezentantky hanácké metropole rázem vykřesaly naději otočením na 7:10. Úřadující mistryně však okamžitě reagovaly třemi bodovými bloky v krátkém sledu, po srovnání stavu se oba mančafty následně tahaly o každý balón. Rozhodovala znovu koncovka, tentokrát trhák čtyř bodů VK za sebou na 22:19. Úplný závěr derby už si papírově favorizovaný celek pohlídal – 25:22 a 3:0.

 

Marek Sonnevend

statistika utkání


Skupina o 6. - 10. místo

129. utkání, 16.3.2013

VK Královo Pole Brno – TJ OStrava 3:1 (-21,15,17,16)

Rozhodčí: Velinov E., Kvarda P. Počet diváků: 250.

Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Nálezková, Toufarová, Onderková, Širůčková, Marešová, Vyklická – Zoulová. Střídaly: Šnellyová, Menšíková, Vorlová, Součková.

Hosté:
Kolářová, Polášková, Langová, Elblová, Kadlecová, Zemanová – Šípová. Střídaly: Čuboňová, Pinková, Kukučová, Šípová, Zemanová.

Vyjádření:

Domácí:
Kapitánka Toufarová M.:
Zápas byl pro nás velice důležitý a jsem ráda, že se nám podařilo vyhrát.

Trenér Kubala P.:
Utkání pro nás bylo velice těžké. Jsem rád, že můžu holky pochválit za nasazení a převedený výkon.

Hosté:
Kapitánka Kolářová K.:
Zápas nedopadl podle našich představ. Trápily jsme se na přihrávce a to byl zřejmě rozhodující faktor.

Trenér Pommer Z.:
Do zápasu jsme vstoupili dobře, ale pak nás Brno začalo trápit servisem, se kterým jsme si bohužel nedokázali poradit. Hodně nás tlačili servisem a přehráli nás na síti.

Popis utkání:
První set byl vyrovnaný zhruba do jeho poloviny. Následně se Ostravě podařilo vytvořit několikabodový náskok, který si dokázala udržet až do závěru setu.

Průběh druhého setu byl podobný jako ten předešlý, s tím rozdílem, že si postupný náskok začaly vytvářet Brňanky. K vidění bylo několik pohledných výměn, nicméně chyby na straně Ostravy zapříčinily dostatečný náskok Brna, který už svěřenkyně trenéra Kubaly dokázaly využit k vyrovnání utkání.

Ve třetím setu se projevovala větší chuť po vítězství na straně Brna a byla to především obětavá hra v poli, která zajistila zvrat utkání ve prospěch Královopolských lvic. Ostrava znejistila hlavně na příjmu a domácí družstvo využívalo šance na snadné body.

To vyústilo v poměrně slušný bodový náskok hned v úvodu čtvrtého setu, který už si hráčky Brna společně s fanoušky nenechaly vzít.
Vítězství 3:1 znamená pro tým VK KP Brno, že se v play-off utká s týmem Přerova o postup mezi čtyři nejlepší celky extraligy žen.

 

Jan Veselý

statistika utkání


130. utkání, 16.3.2013

Volleyball club Slavia Praha – VK SG Brno 3:0 (22,17,23) 

Rozhodčí: Pavelek M./ Antušák J. Počet diváků: 70.

Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Vašutová, Prokopová, Hanzlová, Vinecká, Smolková, Cebáková, libero: Pillerová Střídali: Janderová.

Hosté:
Kubíčková, Herbočková, Pospíšilová, Boušková, Holečková, Najbrtová, libero: Prokůpková Střídali: Beránková.

Vyjádření:

Domácí:
Kapitánka Cebáková:
Dnes to byl z naší strany nevyrovnaný výkon. Proto jsme o vítězství museli tvrdě bojovat. Nakonec se nám to podařilo bez ztráty setu za což jsem ráda. V play off však musíme výrazně přidat, pokud chceme Olymp víc než potrápit.

Trenér Vojík:
Brno jsme jasně přehrávali, ale nevyvarovali jsme se laciných chyb a dovolili jsme soupeři opticky srovnat skóre.

Hosté:
Kapitánka Kubíčková:
Střídali jsme lepší chvíle s horšími a udělali jsme víc chyb jak soupeř.

Trenér Marek:
Dnes jsme podali proti Slavii zřejmě nejlepší výkon, na vítězství to bohužel nestačilo

Popis utkání:
Slávistky vstoupily do utkání s vědomím povinného 3bodového vítězství a zpočátku to vypadalo na bezproblémový průběh. Za stavu 14:6 v 1. setu se domácím hráčkám přestalo dařit na útoku i příjmu, vypadly z tempa, do kterého se ve zbytku utkání nemohly dostat. Brňanky vycítily šanci k úspěchu, k solidnímu servisu přidaly na bojovnosti a držely se Slavií nečekaně vyrovnané skóre. O výsledku nakonec rozhodla zkušenost slávistek, které se nakonec protrápily k výhře 3:0

 

Jan Turek

statistika utkání

logo

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018