24.11.2016

Olomouc přejela ve třech setech Šternberk, tři body také pro Prostějov

Dvěma zápasy devátého kola ve čtvrtek pokračovala ženská UNIQA extraliga. Olomouc přivítal na své palubovce Šternberk a Královo Pole změřilo síly s mistrovským Prostějovem.

VK KRÁLOVO POLE - VK AGEL PROSTĚJOV

KP Brno v dnešním extraligovém utkání nestačilo na mistrovský Prostějov a prohrálo s ním 1:3 na sety. V úvodních dvou sadách ale ukázalo, že dokáže být i tak silnému soupeři vyrovnaným protivníkem. Marek Rojko tak vystihl výsledek čtvrtečního utkání přesně:  „Prostějov si dnes musel vítězství v Brně odpracovat. Rozhodně mu nestačilo odehrát svou zajetou rutinu." 

č.: 27 dne: 24.11.2016 v hod.: 18:00

VK Královo Pole – TJ Sokol Frýdek-Místek 1:3 (21:25, 26:24, 15:25, 18:25)

Rozhodčí: Velinov E./ Kmoníček J.

Počet diváků: 200

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Polášková, Brown, Koseková, Suchá, Nwaeze, Měrková, libera:  Doležalová, Vaňková. Střídaly: Tesařová, Šloufová, Mikelová, Kopáčová.

Hosté: Hindriksen, Matienzo, Trnková, Basa, Emonts, Frigo-Kovářová. Střídaly: Gambová, Rodriguez, Tinklová, Nová.

Vyjádření:

Domácí:

Vendula Měrková (kapitánka VK Královo Pole): „Do zápasu jsme dnes vešly se zdravým sebevědomím a náš výkon v prvních dvou setech byl mnohem lepší než naše dosavadní výkony. Škoda, že jsme nedokázaly udržet koncentraci v celém utkání.“

Marek Rojko (trenér VK Královo Pole): Po prvních dvou odehraných setech, kdy jsme dokázali dostat Prostějov pod tlak, nastal na naší straně bohužel zlom. Jakoby si hráčky řekly, že už své odehrály a to mi trošku vadí, protože Prostějov dnes rozhodně neměl svou obvyklou velkou převahu.

Hosté:

Mareike Hindriksen (kapitánka VK Agel Prostějov):  „Dnes jsme měly velké problémy dostat se do hry, špatně jsme začaly. Brno hrálo v úvodních dvou sadách s plným rizikem a my jsme na to dlouho nenašly odpověď. Pak se to naštěstí otočilo, takže jsem ráda, že jsme zápas dotáhly až do vítězného konce.“

Peter Goga (trenér VK Agel ProstějovDnes jsme bohužel dopustili to, že zápas byl takový, jaký byl.“

Popis utkání:

Svěřenkyně Marka Rojka vyslyšely jeho předzápasové pokyny a do utkání naskočily velmi odvážně a nebojácně. A výsledek byl znát, protože s Prostějovem držely krok prakticky v celé úvodní sadě. Díky velkému zlepšení na přihrávce navíc ještě v druhém technickém time outu Brno vedlo 16:13. Koncovku ale lépe zvládly Agelky, stav otočily a nakonec set dotáhly do vítězného konce 21:25.

Velká chuť a bojovnost domácích pokračovala i v sadě číslo dvě. Prostějov sice od začátku držel mírný náskok, Královopolanky ale skóre dotahovaly. Hostujícím se pak podařilo odskočit na rozdíl čtyř bodů (11:15), který si podržely až do stavu 16:20. Následný servis Barbory Kosekové, dobré bloky i hra v poli ale pomohly Brnu otočit na 21:20 a zdramatizovat závěr druhého dějství. První setbol měly k dispozici hostující, brněnské hráčky ale udžely koncentraci a odvrátily ho. A byly to vzápětí ony, které těžily ze setbolu s pořadovým číselm dvě a Vendula Měrková se svým přesným servisem nemýlila. Brno tak za velké podpory domácích fanoušků vyhrálo druhý set poměrem 26:24.

Napínavá volejbalová podívaná pak ale pokračovala už jen na začátku třetího dějství. Prostějovu se totiž při podání Laury Gabrielly Frigo podařilo odskočit na 6:11 a hostující tým svůj náskok držel i v druhém technickém time outu (11:16). Výborná série na podání se potom povedla prostějovské blokařce Veronice Trnkové a Brno se dostalo pod velký tlak (11:21). Prostějov tak sadu dohrál naprosto bez problémů (15:25).

Agelky pokračovaly ve stejném duchu i na začátku čtvrtého setu a rychle se ujaly vedení 3:8. Brno srovnat krok nedokázalo, ve druhém technickém time outu naopak po dlouhé šňůře Mareike Hindriksen na servisu prohrávalo už o 11 bodů. V prostějovském dresu zářila na smeči hlavně Laura Emonts, která v utkání nakonec zaznamenala 19 bodů. Se svými spoluhráčkami se nakonec v Brně radovala z vítězství ve čtvrtém setu 18:25.

Autoři: Jana Brunclíková a Barbora Mertová

VK UP OLOMOUC - TJ SOKOL ŠTERNBERK

V hanáckém derby se utkala domácí  VK UP Olomouc s TJ Sokol Šternberk. Domácí po prvním jasně vyhraném setu se nechali ukolébat svým výkonem a pustili Sokol zpět do hry. Druhý a třetí set byly hodně vyrovnané a rozhodovalo se až v koncovce každého setu. Po setech 25:7, 25:23, 26:24 pak nakonec byla šťastnější Olomouc, která vyhrála 3:0.

 č.: 33, dne: 24.11.2016 v hod. 17:00 hod.

VK UP Olomouc – TJ Sokol Šternberk 3:0 (25:7, 25:23, 26:24)

Rozhodčí: Peloušek J., Hladišová M.

Počet diváků: 180

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Kubínová, Dedíková, Sajdová, Orvošová, Michalíková, Strušková Střídaly: Košická.

Hosté: Oborná, Hudylivová, Nováková-Dosoudilová, Napolitano Šenková, Dudová, Borovcová Střídaly: Šenková, Kratochvílová.

Vyjádření:

Domácí:

Katarína Dudová (kapitán domácích): „ Myslím si, že první set jsme měly hodně pod kontrolou, výborně jsme podávaly. Soupeř udělal hodně nevynucených chyb. Samozřejmě jsme věděly, že druhý a třetí set bude o něčem jiném, což se potvrdilo. Soupeř zlepšil podání a přihrávku a prakticky i ostatní herní činnosti. Jsme šťastné, že jsme zápas dovedly do vítězného konce .“

Jiří Teplý (trenér domácích): „Dnešní výkon v prvním setu byl dobrý, zatlačili jsme soupeře podáním a dobře útočili. Poté přišlo sebeuspokojení a ztráta koncentrace, čímž jsme pustili soupeřovy hráčky zpět do zápasu. Druhé a třetí set byl naprosto otevřený a mohl dopadnout úplně jinak, třeba i v náš neprospěch. Se štěstím jsme zápas dovedli do vítězného konce.“

Hosté:

Lenka Oborná (kapitán hostů): „V prvním setu byl náš výkon hodně špatný, nedokázaly jsme přihrát, dělaly jsme vlastní chyby. Druhý a třetí set již byl vyrovnanější, ale stále tomu něco chybělo.“

Martin Hroch (trenér hostů): „Na dnešního soupeře jsme se sice připravovali, ale nakonec se ukázalo, že družstvo nebylo schopno ubránit útok soupeře. My jsme se celý zápas rvali s tím, jestli jsme schopni hrát naši hru nebo ne. První set byl celý špatně, v druhém byla pozměněná sestava, která do hry vnesla trochu energie a výkon šel nahoru. To se potvrdilo i ve třetím setu. Myslím si, že jsme si ho zasloužili vyhrát, což se bohužel nepodařilo.“

Popis utkání:

V prvním setu byla na hřišti pouze Olomouc, která ovládla všechny herní činnosti a zejména při podání Sajdové skóre rychle narůstalo. Výsledek 25:7 byl drtivou lekcí pro Šternberk.

Do druhého setu nastoupil Šternberk s pozměněnou sestavou, která držela s Olomoucí krok. Po zlepšení přihrávky a zejména servisu dokázala TJ Šternberk držet krok až do samé koncovky setu. O osudu setu rozhodly drobné chyby hostujícího celku. Výsledek 25:23 dal tušit, že třetí set bude ještě zajímavý.

Ve třetím setu Olomouc ještě polevila ze svého výkonu a místy prohrávala až o tři body. Ovšem zkušenost hráček na bloku a následně i v útoku vždy dokázala srovnat stav a třetí set byl stále vyrovnaný. Šternberk držela nad vodou Napolitano – Šenková, která skvěle útočila. Ovšem ani Olomouc nezůstávala pozadu a rozhodující body třetí sady dokázala uhrát Orvošová. Olomouc vyhrála se štěstím 26:24.

Autor: Martin Hájek

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018