17.2.2013

Po pohárové euforii přišlo zklamání. Prostějov prohrál v domácí soutěži podruhé!

Začíná být extraliga vyrovnanější, kvalitnější, nebo favorité nejsou v letošní sezóně tak suverénní, jak jsme byli zvyklí?
Tuto otázku si pokládá celá volejbalová veřejnost po porážkách českobudějovického Jihostroje a VK Agel Prostějov v utkáních, kdy se od hlavních adeptů na titul mistra České republiky očekávalo, že nezakolísají.

Zatímco Jihočeši se od začátku sezóny dívají v tabulce UNIQA Extraligy mužů na záda liberecké Dukly, Prostějov stále drží první příčku v nejvyšší soutěže žen, ale nedobytná pevnost začíná mít trhliny. Agelky prohrály včera podruhé v sezóně, euforii z vítězství v Českém poháru využil ambiciózní Přerov, hanácký velkoklub porazil 3:1 (20,30,-11,22) a v tabulce se pražskému Olympu, kterému patří druhá příčka, přiblížil na čtyři body.

Vyrovnaný průběh prvního setu se ve prospěch domácích lámal za stavu 10:13, kdy uhrály šňůru pěti bodů. Prostějov bojoval s přihrávkou podání a narážel na připravenou obranu domácích hráček. Přerovačky proměnily až čtvrtý setbol zásluhou chyby de Assis na síti.

logo

Druhé dějství dospělo do velmi napínavé koncovky. Oba týmy měly několik setbolů, domácí volejbalistky proměnily ten pátý, když se blok Prostějova dotknul sítě a v přerovské hale se schylovalo k překvapení na úkor favoritek.

Herní útlum přišel na Přerovačky v úvodu třetí sady a už se z ní nevzpamatovaly. Nepomohlo ani několikeré střídání a hostující hráčky snížily na 2:1.

Začátek čtvrtého setu se domácím hráčkám rovněž nevyvedl a ztrácely 4 body. Do druhého technického time-outu srovnaly stav, ale hned po něm Prostějovačky odskočily na 19:16. Servis Rosenbergerové dělal hostům velké problémy a přidala i eso. To znovu nabudilo domácí hráčky, hned první mečbol proměnily zásluhou nepřesného útoku hostujících hráček a mohly se radovat z tříbodového vítězství.

My jsme se celý týden cíleně připravovali na podání a přihrávku, a to se nám vyplatilo. Soupeř znejistěl a my jsme ho v prvním setu ubránili. To asi rozhodlo celý zápas. Ve třetím setu přišlo uspokojení. Čtvrtý set jsme byli lepší v obraně a příkladně jsme bojovali. Pochvalu za nasazení zaslouží celý tým, který podal kompaktní výkon,“ hodnotil utkání trenér vítězného týmu Přerova Leopold Tůma.

My jsme dnes dělali mnoho chyb. Přerov hrál dobře, my jsme špatně blokovali. Náš servis byl slabý, málo agresivní a pak jsme měli problémy v obraně,“ komentovala výkon svého týmu kapitánka prostějovských volejbalistek Solange Soares.

Přerovský volejbalový klub Precheza – VK Agel Prostějov 3:1 (20,30,-11,22)

Rozhodčí: J. Gall, T. Vojtíšek. Počet diváků: 200.

Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Ticháčková, Gálíková, Murčinková, Mátlová, Dedíková, Rosenbergerová. Libero Radivojevičová. Střídaly: Skřičková, Gambová.

Hosté:
Kočiová, Hrončeková, Hippe, Kossányiová, de Assis, Vincorurová. Libero Gomes. Střídaly: Miletič, Melichárková, Žarkova.

Ostatní utkání 21. kola UNIQA Extraligy žen si můžete prohlédnout ZDE.

 

Radek Krpač

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018