Reprezentace
9. 5. 2024
Ženy - přátelské utkání: FRA - CZE, Mulhouse
Reprezentace
10. 5. 2024
Ženy - přátelské utkání: FRA - CZE, Mulhouse
Reprezentace
16. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Teplice : CZE - AUT
Reprezentace
18. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Teplice : CZE - ROU
Reprezentace
18. 5. 2024
Muži - turnaj GEL S.Makedonie : CZE - EST
Reprezentace
19. 5. 2024
Muži - turnaj GEL S.Makedonie : CZE - MKD
Reprezentace
24. 5. 2024
Muži - turnaj GEL Lucembursko : CZE - LUX
Reprezentace
25. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Maribor : CZE - ESP
Reprezentace
25. 5. 2024
Muži - turnaj GEL Lucembursko : CZE - UKR
Reprezentace
26. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Maribor : CZE - SLO
Reprezentace
30. 5. 2024
Muži - turnaj GEL Karlovy Vary : CZE - FIN
Reprezentace
31. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Tarnow : CZE - UKR
Reprezentace
1. 6. 2024
Ženy - turnaj GEL Tarnow : CZE - BEL
Reprezentace
1. 6. 2024
Muži - turnaj GEL Karlovy Vary : CZE - ROU
ČVS
1. 6. 2024
Celostátní festival - minivolejbal - Karlovy Vary
ČVS
8. 6. 2024
Celostátní festival - minivolejbal - Praha
Reprezentace
15. 6. 2024
Ženy - Final Four GEL 2024 - Ostrava
Reprezentace
16. 6. 2024
Ženy - Final Four GEL 2024 - Ostrava
ČVS
22. 6. 2024
Celostátní festival - minivolejbal - Ostrava
Reprezentace
2. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: LAT - CZE, Riga
7.12.2014

Posilovací program jsme převzali od reprezentace, prozradil trenér Olympu Stanislav Mitáč

 logo

ROZHOVOR - V sobotním 12. extraligovém kole hostily olomoucké vysokoškolačky druhý tým tabulky z pražských Vršovic. Hrálo se v univerzitní sportovní hale, odkud si pražský Olymp odvezl hladkou výhru. Ženský volejbal okořenilo mírné drama ve druhém setu, které vtáhlo do hry kouče Stanislava Mitáče tak, až dostal žlutou kartu. Tyto momenty si však trenér pražského Olympu náležitě užíval, jak prozradil v rozhovoru po zápase, když po vítězství doslova zářil spokojeností.

 
Jak hodnotíte průběh extraligového zápasu v Olomouci?
My jsme předně spokojeni, že jsme tady dokázali vyhrát. S Olomoucí jsme letitý soupeři. Pořád spolu hrajeme různá čtvrtfinále či semifinále. Kdybych to měl hodnotit, tak ve svý kariéře jsem snad nejvíce zápasů odehrál právě proti Olomouci. Jsme za vítězství rádi, protože náš tým je hodně přeskládaný. Je mlaďoučký a v základní sestavě máme několik nových hráček. Venku nehrajeme tak dobře jako doma, protože jsme zvyklí na malou halu, a tak je pro nás každý venkovní zápas malinko trápení, což dneska nebylo. Začali jsme velmi dobře. Ve druhém setu přišlo z naší strany strašně moc chyb. Ať už vynucených, že nás domácí přehrávali, ale i nevynucených, ale ty se dají přičítat tomu mládí. Ale já sem si to jako kouč užil, protože došlo k nějakým sporům s rozhodčím, to mám rád, to si užívám, takže sem si to i užil.


Co vás v tom druhé setu tak rozčílilo, že došlo na výměnu názorů s rozhodčím?
Asi bych to neměl říkat, ale bylo tam jedno sporné rozhodnutí, které nemuselo být sporné, protože rozhodčí tvrdí, že ten míč na zem nespadl, ale já stojím metr od toho, tak to někdy vidím líp. Oni nechali tu hru plynout dál. Pak tam byl jeden dvoják, dle mého názoru. Jak se ten stav láme (bylo to myslím 14:14), protože ty své hráčky znám, tak to příkoří nás dostane. Postihne nás to. Starší hráči už by šli za rozhodčím, ale u těch mladých hráček to musím vzít na sebe já. Než dostanu kartu, pak už jsem hodnej. To k tomu ale patří...


Po odchodu Halbichové do zahraničí nahrává Olympu juniorská reprezentantka Marie Kurková, jak dlouho trvá, než se mladá nahrávačka do celku zapracuje?
To kdybych věděl (smích). Je to nesmírně talentovaná hráčka a je specifická. Má i spoustu nedostatků, ale protože má vedle sebe zkušenější hráčky jako Hodanovou, Mlejnkovou a další, které jí pomáhají, tak je to pro ni výhoda. Ve starších hráčkách má podporu. Teď to na ní spadlo, protože Simča Kopecká má už druhý zápas problém s ramenem, ale zhostila se toho dobře. Musím ji pochválit, potože jsme vyhráli, hrála výborně.


Pražský Olymp má v kádru nejvíce reprezentantek. Jak velký herní posun pozorujete u hráček, které se do týmu vrátí po reprezentačním soustředění?
My to máme v zadání od ministerstva, takže se snažíme reprezentantky k nám dostat. Ale protože starší reprezentantky běhají po světě, tak nabíráme ty mladé - juniorské reprezentantky. Beru to jako osobní čest, že hráčky z našeho týmu jsou do reprezentace nominovány a snažíme se hráčky zdokonalovat, aby v národním týmu byly. V reprezentaci, juniorské i seniorské, trénují u kvalitních trenérů, takže každým reprezentačním blokem, sezónou, i každým dalším rokem hráčky výkonnostně stoupají. Ta práce je posiluje. A nejen je, ale částečně i mě, když pak spolu konzultujeme herní věci. Teď jsme přebrali posilovací program z reprezentace a přetvořili ho pro náš tým, takže každá hráčka má svůj posilovací plán.  Pokud hráčky odehrají několik těžkých zápasů v Grand Prix, pak pro ně zápas s Olomoucí není tak těžký. Vždycky je to posune, když hrají.

 

logo

Krátké zprávyArchiv
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Příbramská mise blokaře Martina Šábrta končí, po třech letech v dresu Kocourů bude opět hájit barvy Dukly Liberec.

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Novým trenérem VK ČEZ Karlovarsko je Ital Stefano Mascia, který poslední sezóny působil jako asistent trenéra ve francouzském týmu Chaumont...

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Největší údernou sílu posledních sezón ztrácí Dukla Liberec, slovenská univerzálka Nikola Kvapilová bude nově hájit barvy VK Prostějov.

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Z Odoleny Vody odchází smečař Jan Svoboda, jehož novým chlebodárcem bude Dukla Liberec.

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Martina Demara vystřídá na lavičce volejbalistů liberecké Dukly Alessandro Lodi. Italský světoběžník, který střídavě vedl muže nebo ženy ve...

 
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018