3.3.2021

Před týmy UNIQA extraligy žen se otevírají dveře zápasů play-off

Konečné pořadí po základní části UNIQA volejbalové extraligy žen 2020/21 určilo složení čtvrtfinálových dvojic. Série zápasů začíná na palubovce lépe umístěného týmu, hraje se na tři vítězná utkání systémem doma/venku. Dvě družstva, která se do play-off neprobojovala, čeká série zápasů o konečné 9. místo.

VK Dukla Liberec – Volejbal Přerov

O favoritovi této čtvrtfinálové dvojice není pochyb. Volejbalistky Dukly s přehledem ovládly dlouhodobou část extraligy, zatímco přerovské Zubřice proklouzly do čtvrtfinále „s odřenýma ušima“ z osmého místa. Oba vzájemné zápasy v základní části se staly jednoznačnou záležitostí Dukly. Na rozdíl od ostatních týmů čeká tyto soupeře úvodní čtvrtfinálové utkání už ve čtvrtek a druhé hned v pátek, obě se odehrají na liberecké palubovce.

PVK Olymp Praha – VK Prostějov

Volejbalistkám Olympu patřila v konečné tabulce druhá příčka, zatímco Prostějovankám sedmá. V dosavadním průběhu letošní sezóny dokázal Prostějov sebrat Olympu pouhý jeden set a to v domácím utkání, zbylé sety vyzněly jasně pro Pražanky. Horkým kandidátem na postup do semifinále je tak Olymp.

VK UP Olomouc – VK Královo Pole

Olomoucký tým zřejmě pomýšlel na lepší než třetí místo po základní části. Svůj podíl na tom může mít i náročný program, který díky zápasům Champions League musel absolvovat. Šestá příčka Králova Pole odpovídala výkonu mladého týmu, který dokázal potrápit i lepší týmy, ale chyběly mu zkušenosti, zejména ve vyrovnaných koncovkách setů. To dokládá i nedávná prohra s Hanačkami až ve zkrácené hře, KáPéčko nebodovalo ani v první vzájemném duelu. Pokud se však mladé Brňanky oprostí od zbytečných chyb, mohly by favorizované Olomouci postup do dalších bojů play-off alespoň znepříjemnit.

VK Šelmy Brno – TJ Ostrava

Šelmy se v závěru základní části vyšplhaly až na čtvrtou příčku tabulky, která jim zajistila výhodu domácího prostředí pro případný pátý, rozhodujícím zápas čtvrtfinálové série s pátou Ostravou. Šelmy mají zkušeností na rozdávání a to by mohlo proti bojovným Ostravankám rozhodnout v jejich prospěch, stejně jako tomu bylo v obou vzájemných duelech letošní sezóny.

TJ Sokol Frýdek-Místek – TJ Sokol Šternberk

Sokolské derby bude soubojem o konečnou devátou příčku UNIQA extraligy žen 2020/2021. Více zkušeností je na straně Frýdku-Místku, větší „drajv“ je na straně vůbec nejmladšího týmu letošní extraligy ze Šternberku. V odehraných duelech nedokázal ani jeden z týmů dovést domácí utkání do vítězného konce. Šance jsou vyrovnané, tipovat favorita nelze.

Co bylo, bylo…, nyní všechny týmy stojí na stejné startovní pozici a až aktuální forma ukáže, kdo postoupí do dalších bojů ženské UNIQA extraligy.

Nadcházející zápasy:

čtvrtek 4. března

  • 15:00 VK Dukla Liberec – Volejbal Přerov

pátek 5. března

  • 17:00 PVK Olymp Praha – VK Prostějov
  • 18:00 VK Šelmy Brno – TJ Ostrava
  • 18:00 – VK UP Olomouc – VK Královo Pole
  • 18:00 VK Dukla Liberec – Volejbal Přerov

sobota 6. března

  • 17:00 TJ Sokol Frýdek-Místek – TJ Sokol Šternberk

 

Autor: Jiří Carba

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018