15.8.2020

Přípravu volejbalistek Frýdku-Místku už vede nový trenér

Do přípravy na novou sezónu vstoupily volejbalistky Sokola Frýdek-Místek začátkem srpna s novým hlavním trenérem Leošem Chalupou, asistentkou zůstává i nadále Alexandra Dedková.

Letní přípravu zahájily sokolky v domácím prostředí, na úvod nechyběly ani kondiční testy. Na závěr prvního týdne společné přípravy je čekal venkovní turnaj v Kojetíně. Hráčky byly rozděleny do dvou týmů, které se nakonec utkaly ve finále. Z vítězství se radovaly hráčky Borovcová, Mitrega, Tkáčová, Petrová, Uhrová a nejvýraznější letošní posila, z Olympu příchozí Staňková. Tento týden bylo družstvo na soustředění v Prostřední Bečvě.

Příprava zatím probíhá bez zranění a podle plánu nového kormidelníka frýdecko-místeckých volejbalistek Leoše Chalupy, o kterém se více dozvíte v následujícím rozhovoru.

Leoš Chalupa je trenér s bohatými zkušenostmi z české nejvyšší soutěže, mládežnických reprezentací i zahraniční lig, do Frýdku-Místku přišel z Přerova.

Proč zrovna Frýdek-Místek?

Rád jsem využil nabídky vrátit se do rodného kraje, kde mám navíc stále svou rodinu. S vedením klubu se známe 19 let, obdivuji a vážím si vstřícnosti a práce Jirky Zaorala, který každou volnou chvilku věnuje tomuto sportu a nejen EX Ž, ale nechybí skoro na žádném mládežnickém utkaní nebo turnaji. Možnost znovu trénovat nejvyšší soutěž žen je pro mě v danou chvíli velkou životní výzvou a moc se na tuto práci těším.

Jak byste se charakterizoval jako trenér?

Jsem trenér, který chce co nejvíce nabytých zkušeností předat mladším hráčkám a hráčkám, které mají zájem se zlepšovat. K mým plusům určitě patří komunikativnost a pokora. Dokáži naslouchat kolegům a vybrat si z toho to dobré nejen pro mou další trenérskou činnost a profesi. Mám samozřejmě jako každý jiný i mínusy, které se snažím odstranit, vím o nich, ale neprozradím.

Který úspěch či zkušenost považujete ve vaší kariéře za nejcennější?

Každá výchova nových hráček, které i do pozdního věku hrají volejbal, je úspěch a s každým úspěchem přichází i nové zkušenosti. Získání zlaté medaile a sportovního titulu na ME juniorek 2000 ve Švýcarsku k tomu rozhodně patří. Krásný a nezapomenutelný moment, jsem rád, že jsem u toho mohl být a upřímně to přeji každému trenérovi. Poděkování za ty krásné okamžiky patří také hráčkám a celému realizačnímu týmu, bez nich by to nikdy nešlo. Na toto téma by se dalo povídat hodiny. Jsem rád, že mám spokojené děti a skvělou přítelkyni, která mě, ve všem co dělám, podporuje. Mít dobré zázemí a podporu je k nezaplacení.

Čeho byste chtěl dosáhnout ve Frýdku-Místku?

Byl bych rád, aby na utkání chodilo hodně diváků a my předváděli hru, která se jim bude líbit. Chci, aby to hlavně děvčata bavilo, některé prošly mými rukami v kadetských a juniorských reprezentací, takže se známe. Už po prvních dnech je vidět, že to holky vzaly zodpovědně a navíc si sedly i lidsky, což je pro kolektivní sport velmi důležité a já jsem za to rád. Společně s mou asistentkou Sašou Dedkovou, která má obrovské zkušenosti jak hráčské, tak i trenérské, uděláme pro posun týmu maximum. No a v neposlední řadě také chci, aby bylo spokojené i vedení klubu, protože dát v tomto období „balík“ peněz na sport – „klobók dole“. Byl bych rád, pokud bychom skončili v horní polovině tabulky. Ale určitě bych chtěl skončit v tabulce líp než Nové Veselí v EX házené mužů, uzavřel jsem sázku se synem mé přítelkyně.

 

Autor: Jiří Carba, zdroj TJ Sokol Frýdek-Místek

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018