20.3.2016

Ve druhých zápasech play off ženské extraligy se dnes zrodily totožné výsledky jako v sobotu

Druhé zápasy čtvrtfinále play off se odehrály opět v Přerově, Prostějově, Ostravě a Olomouci. A stejně jako včera se i dnes zrodily čtyři jednoznačné výsledky...

VOLEJBAL PŘEROV PRECHEZA - PVK OLYMP PRAHA - Stav série 0:2.

Dramatická podívaná plná bojovnosti na straně domácích nestačila na semknutý Olymp, který měl dobrý servis a výbornou Hodanovou v útoku. Olymp vede v sérii hrané na tři vítězství 2:0 na zápasy, třetí utkání se hraje ve středu v Praze. 

Volejbal Přerov Precheza - PVK Olymp Praha 0:3 (-20, -26, -21)

Rozhodčí: Kavala, Kostka

Počet diváků: 110

Sestavy (od zóny I):

Domácí:  Polášková, K. Kohoutová, Svobodová, Gálíková, Tomášeková , Kubínová, libero: Šťastná. Střídaly: Cebáková,  Rašková,  L. Kohoutová.

Hosté: Šimáňová, Kurková, Komárková, Vyklická, Nová, Hodanová, libero: Dostálová. Střídaly: Melicharová, Kopecká.

Vyjádření:

Domácí

Kapitán – Lucie Polášková: "Dnes jsme podaly mnohem lepší výkon, než včera, ale nedokázaly jsme prosadit v útoku. Chybělo nám i trochu štěstí."

Trenér - Libor Gálík: "Olymp měl servis a Hodanovou – to rozhodlo. V dramatické koncovce druhého setu uhrála všechno."  

Hosté

Kapitán – Eva Hodanová: "Z naší strany to byl opět skvělý výkon. Jsem ráda, že jsme nepolevily. Pevně věřím, že to doma dotáhneme k postupu do semifinále."

Trenér – Stanislav Mitáč: "Jsme velice spokojeni, že jsme tu dokázali dvakrát vyhrát.  Dnes to bylo výrazně těžší – domácí hráli s velkým odhodláním a bojovností. Byla to taktická bitva, v níž byla obrana lepší útoku."   

Popis utkání:

Dramatické, bojovné utkání nepřineslo úspěch domácím a spokojenější odjíždí Olymp, který vede 2:0 na zápasy. Domácí tým se tentokrát propracoval alespoň ke třem setbolům, ale neproměnil ani jeden.

Vývoj prvního setu rozhodla Kurková servisem, kdy Olymp odskočil na pětibodový rozdíl - 11:16. Přerovanky tentokrát hořely v obraně na síti, kde se jim moc nedařilo.

Ve druhé sadě to byly naopak přerovské hráčky, které vedly 12:7, ale zlepšená obrana hostů slavila úspěch. To platilo i v koncovce setu, kdy měly Přerovanky zmiňované tři setboly, ale nezužitkovaly ani jeden, zatímco hosté hned ten první.

Třetí dějství se vyvíjelo lépe pro hosty (vedení 19:13), ale snad se zalekly a začaly chybovat,–a rázem to bylo jen o bod - 20:19. Nepovedené příjmy na přerovské straně je však znovu nastartovaly a přivedly k vítězství ve třech setech.

Autor: Stanislav Šmidák

VK AGEL PROSTĚJOV - TJ SOKOL ŠTERNBERK - Stav série: 2:0.

Čtvrtfinálová série UNIQA extraligy žen ČR 2015/16 mezi volejbalistkami Prostějova a Šternberka pokračovala druhým střetnutím, které nabídlo o něco vyrovnanější podívanou při porovnání s tím předchozím. Především vstup do duelu vyšel papírově slabšímu kolektivu TJ lépe, ale v součtu to stačilo jen na přijatelnější prohru, nic víc. Favorizovaný mančaft VK i tak zvítězil velmi hladce a bez vážnějších problémů směřuje k předpokládaně rychlému postupu do semifinále.

VK AGEL Prostějov - TJ Sokol Šternberk 3:0 (25:17, 25:9, 25:13)

Rozhodčí: Kubinec, Zimmermann

Počet diváků: 300

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Tinklová, Markevich, Herelová, Vargas, Matienzo, Steenbergen, libero Kovářová. Střídaly: -

Hosté: Zatloukalová, M. Šenková, Dudová, Borovcová, Janečková, Němčíková, libero Přibylová. Střídaly: Beránková, Jurčíková, Kratochvílová

Vyjádření:

Domácí

Kapitánka Solange Soares: "Na rozdíl od včerejška jsme nezačaly moc dobře, v úvodu nám chybělo větší nasazení. Postupně jsme se však dostaly do svého rytmu a od konce prvního setu až do závěru udržely soustředění na potřebné výši. Oba zápasy jsme v součtu zvládly určitě dobře, neboť není snadné při tak jasném vývoji neztrácet koncentraci."

Trenér Miroslav Čada: "Utkání jsme odehráli dobře kromě úvodu. Tam tomu chyběla z naší strany nažhavenost, chtělo to víc se vyhecovat. Potřebnou agresivitu jsme zvýšili teprve postupem času, také došlo k odstranění zbytečných chyb v obraně a tím pádem byla větší část střetnutí opět jasně v naší režii. Oba domácí duely holky zvládly tak, jak měly."

Hosté

Kapitánka Markéta Janečková: "Dnes to bylo z naší strany o něco lepší než včera. Uhrály jsme víc bodů, ale pořád máme zbytečné výpadky hlavně na začátcích setů, ztráta 0:8 se proti tak silnému soupeři těžko dohání. Celkově jsme však předvedly trochu kvalitnější volejbal a ve třetím utkání série doma uděláme všechno pro co nejvíc vyrovnaný průběh."

Trenér Martin Hroch: "Oproti sobotě jsme odehráli lepší zápas především díky odvážnějšímu přístupu, což se nejvíc promítlo do úvodu. Postupně se ale projevil velký rozdíl mezi Prostějovem a námi v servisu i na přihrávce, z toho pak vychází vše ostatní. Přesto byla dnešní porážka rozhodně důstojnější a věřím, že ve středu doma budeme připravení ještě lépe."

Popis utkání:

Podobně jako o den dříve Agelky udaly zápasu tón vydařeným úvodem, byť to z jejich strany nebyl až takový fičák. Přesto hned vedly 4:0, další čtyřbodovou šňůrou zvýšily na 8:2 a pokud samy neudělaly chybu, pouštěly soupeřky k vítězným míčům výjimečně. Tomuhle zažitému scénáři se však hostující děvčata brzy vzepřela, tři body za sebou byly jejich dosavadním víkendovým maximem (10:7). Zopakovaly jej zanedlouho (14:8 – 14:11) a protože domácí tým se proti zlepšeným Sokolkám začal trápit, vzal si lodivod Čada oddechový čas. Teprve po něm favorit pořádně zabral, ovšem bleskový únik na 19:11 vystřídala nová korekce (19:14, 20:16). Hosté prostě hráli oproti sobotě mnohem kvalitněji od účinného podání přes dobrou přihrávku až po solidní obranu i útok, leč závěr si nechali utéct – 25:17.

Pro jakoby zabrzděné prostějovské plejerky byl slabší zahajovací set výzvou, aby stabilizovaly poněkud nejistou hru a vrátily se k dominanci z prvního duelu série. Což jim ve druhé sadě stoprocentně vycházelo do stavu 17:3. Během této jednoznačné pasáže opět kralovaly naprosto ve všem, protivník náhle vůbec nestačil. Vzpamatoval se pouze na čtyři výměny v řadě (17:7), načež koncovku zase ovládly zkoncentrované obhájkyně národních titulů – 25:9.

Jednociferný výsledek vrátil dění do očekávaně hladkých kolejí, ale vydařeným startem do třetího dějství se kolektiv TJ snažil tohle směrování vychýlit (0:2). Nicméně snaha to byla marná, neboť vékáčko už nabralo svou obvyklou pohodu a v porovnání se sobotou pozměněná sestava dokázala produkovat celkově dobrý volejbal. Z toho rezultovaly další bodové série (5:2, 5:4 – 11:4), avšak žádný debakl se pro šternberské družstvo tentokrát nekonal. Ve zbytku setu totiž Hrochovy svěřenky vcelku pravidelně ztrátovaly a napodruhé odjely domů s přijatelnou porážkou – 25:13 a 3:0. 

Autor: Marek Sonnevend

TJ OSTRAVA - VK KRÁLOVO POLE - Stav série: 2:0.

Pokud vítězství Ostravy v 1. zápase čtvrtfinále play-off UNIQA extraligy žen budeme považovat za první krok k postupu do semifinále, po nedělním utkání můžeme konstatovat, že jsou hráčky TJ Ostrava zase o krok dále.

TJ Ostrava - VK Královo Pole 3:0 (25:12, 25:19, 25:15)

Rozhodčí: Slezák J./Peloušek J. 

Počet diváků: 223

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Kateřina Zemanová, Magdaléna Zedníková, Petra Kojdová, Iva Nachmilnerová, Kateřina Valková, Marie Toufarová libero: Kamila Červenková. Střídaly: Markéta Kukučová, Kateřina Kvapilová, Petra Urbanová, Hana Čuboňová.

Hosté: Suchá, Tesařová, Diatková, Doležalová, Keddy, Šloufová, libero: Melichárková. Střídaly: Chevaliérová, Hrazdírová, Podhrázká. 

Vyjádření:

Domácí:

Iva Nachmilnerová (kapitánka): "Důležité dvě domácí výhry, škoda některých šňůr chyb, alespoň víme na čem pracovat. A musíme makat dále, série není u konce a čeká nás venkovní utkání." 

Zdeněk Pommer (trenér):"Dnes jsme hráli důrazněji než včera ve všech činnostech, ale lépe jsme bránili. Jdeme s pokorou do dalšího zápas play-off s vedením 2:0. Pochvala celému týmu za koncentraci a náročný týden."

Hosté:   

Michaela Doležalová (kapitánka): "Ostrava dominovala ve všem, zatlačila podáním, bohužel jsme nenašly recept jak vzdorovat. Nejsme schopné nahradit zraněnou Měrkovou. Za poslední dva zápasy hrály na účku 3 rozdílné hráčky.  Děláme velké, velké množství chyb."

Bruno Napolitano (trenér):"Ostrava je o kategorii výš. My můžeme hrát lépe, ale konkurovat Ostravě nemůžeme. Výkon Ostravy nebudu komentovat, když proti nestojí pořádný soupeř."

Popis utkání:

Po sobotní výhře nastoupilo družstvo domácích ke druhému zápasu velmi bojovně a první set získalo na svou stranu doslova způsobem start-cíl. Hosté působili spíše jako sparing partneři (8:0, 16:5, 23:9).

Přes rychlou prohru v prvním setu se na počátku druhého snažily hráčky KP Brno dostat do hry (1:3). Toto kratinké vedení však bylo vše, co jim domácí povolili. Rozdíl ve druhém setu byl sice méně propastný, ale i tak pořád velký (5:3, 8:5, 16:7, 21:11). Pak se soukolí zadrhlo a domácí trenér si musel vybrat oddechové časy za stavu 21:14 a 22:17. Trenérova domluva pak postrčila domácí k vítězné koncovce.

Ve třetím setu tahaly za nitky opět od počátku domácí hráčky. Brňanky jen odevzdaně sekundovaly a body, které získaly, byly spíše zásluhou chybujících domácích, než vlastní (6:1, 8:2, 13:4, 16:5, 18:5). Krátké vzkříšení hostů přineslo snížení na 18:12. Ale více zdramatizovat koncovku Ostravanky hostům nedovolily.

Ostrava tedy do třetího utkání série vstupuje se dvěma vítěznými zápasy na kontě.

Autor: Mgr. Miloš Matula

VK UP OLOMOUC – TJ SOKOL NIBE FRÝDEK-MÍSTEK

Už jen krok od postupu do semifinále play-off extraligy jsou volejbalistky VK UP Olomouc. Ve druhém čtvrtfinálovém utkání vysokoškolačky porazily doma frýdeckomístecký Sokol i pošesté v této sezoně hladce 3:0 a ve středu pojedou na soupeřovu palubovku s uklidňujícím vedením 2:0 na zápasy.

VK UP Olomouc- TJ Sokol NIBE Frýdek-Místek 3:0 (25:17, 25:17, 28:26)

Rozhodčí: Bohačík R., Dziacký J.

Počet diváků: 250

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Závodná, Dudová, Michalíková, Dumančićová, Kubová, Dedíková, libero Hronová. Střídala: Košická.

Hosté: Mitregaová, Uhrová, Štrbová, K. Vašinová, Pavelková, Holišová, libero: Radivojevičová. Střídaly: Bulinová, Kavková.

Vyjádření:

Domácí:

Katarína Dudová (kapitánka VK UP Olomouc): „První dva sety jsme měly od začátku až do konce pod kontrolou. Ve třetím jsme ale polevily, Frýdek-Místek začal riskovat na servisu a bylo z toho drama. Naštěstí jsme to zvládly, vedeme 2:0 a to je to hlavní.“

Jiří Teplý (trenér VK UP Olomouc): „Bylo to podobný zápas jako první čtvrtfinále s téměř stejným vývojem. Po dvou spolehlivě uhraných setech jsme do toho třetího nastoupili, jako když už se nemůže nic stát. Frýdek-Místek hrál velmi dobře, my se do toho naopak nemohli dostat, ale v závěru se projevila naše větší hráčská kvalita.“

Hosté:

Kateřina Holišová (kapitánka TJ Sokol NIBE Frýdek-Místek): „První dva sety byly prakticky stejné jako včera. Před tím třetím jsme si řekly, že nemáme co ztratit. Dlouho nám to vycházelo, ale opět se ukázala síla soupeře a výsledek byl nakonec také stejný jako včera.“

Leopold Tůma (trenér TJ Sokol NIBE Frýdek-Místek): „První set se opakoval jako včera, opět jsme se zastavili v jednom postavení, které rozhodlo. Jako z kopíráku byla i druhá sada, navíc mi to přišlo z naší strany takové odevzdané. Až do třetího setu jsme dali víc srdíčka a také pozornosti. Chválím tým za bojovnost, odevzdal tady asi to, na co má.“

Popis utkání:

Druhé olomoucké čtvrtfinále v mnohém kopírovalo to první a začalo to už v jeho úvodním setu. Univerzita v něm vedla 7:3 a 8:5, nechala hosty srovnat na 9:9, ale od stavu 11:11 při podání Dumančićové uhrála osm bodů v řadě a náskok i přes následnou korekci soupeře (19:11, 19:15) nepustila.

Podobně vyhlíželo také druhé dějství. Ze 7:3 a 9:6 to bylo opět 9:9, Olomoučanky pak ale utekly ze stavu 10:10 na 16:11 a definitivně odpor Frýdku zlomily při servisu Kubové (23:13).

Jenže než se volejbalistky Univerzity Palackého pořádně rozkoukaly ve třetím setu, stejně jako v sobotu v něm prohrávaly 1:6. Náskok hostujícího celku poté narostl až na 14:7, teprve potom začaly Hanačky postupně snižovat (11:14, 16:17), aby za stavu 18:18 poprvé vyrovnaly. Vedení se pak několikrát přelilo ze strany na stranu až do dramatické koncovky, v níž si hosté vypracovali jeden setbol a domácí tři mečboly. Ten třetí nakonec favorit proměnil a připsal si tak druhou čtvrtfinálovou výhru ve třech setech.

Autor: Adam Fritscher

 

Autor: Mgr. Michal Mezera

Fotogalerie
Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018