29.11.2010

2. kolo EX-Z, 10/11

6. utkání

TJ Tatran Střešovice - TJ Mittal Ostrava 1:3 (20,-24,-18,-22)

Rozhodčí: Němeček P., Bydžovský Z.. 100 minut, 50 diváků
Sestavy (od zóny 1)
Domácí:
Švindlová, Poubová, Černianská, Valešová, Škrampalová, Jeřábová Libero: Novotná Střídali: Zachová, Synková, Němcová
Hosté:
Hermannová, Holišová, Langová, Polášková, Micháliková, Pinková Libero: Spáčilová Střídali:Mayerhoferová, Lindovská, Elblová

Vyjádření:

Domácí:
Kapitán:
Utkání bylo lepší oproti předešlému. Problémový byl příjem a obrana soupeře. Více chyb na naší straně rozhodlo o výsledku.
Trenér:
Po druhém setu Ostrava zlepšila servis. Díky němu jsme začali dělat více chyb a to rozhodlo.

Hosté:
Kapitán:
Rozhodla bojovnost a servis.
Trenér:
Hodně chyb na obou stranách, rozhodla bojovnost a dodržování pokynů.

Popis utkání: 
Domácí hráčky Střešovic začaly druhý zápas sezóny, proti hráčkám z Ostravy, skvěle.
První set zcela jasně vyzněl pro domácí družstvo.
Ve druhém setu byl průběh vyrovnaný. Týmy se střídaly ve vedeni o 2 až 3 body na obou stranách. V dramatické koncovce zvítězily hostující hráčky po závěrečných dvou bodech z podání.
Ve třetím a čtvrtém setu se ukázala převaha hostujících hráček na příjmu a při servisu a oba sety dotáhly do vítězného konce.

Ondřej Novák

statistika utkání

zpět


7. utkání

VK TU Liberec - PVK Přerov Precheza 0:3 (-19,-12,-19)

Rozhodčí: Renčín Kamil, Krtička Jan Počet diváků:
Sestavy (od zóny I.):
Domácí:
4;7;11;16;18;5 Libero: 13 - Lauerová Střídali: 14 – Ševců, 6 - Mlejnková
Hosté: 10;12;14;8;2;7 Libero: 4 - Cebbáková Střídali: 5 - Skalová

Vyjádření:

Domácí:
Kapitán Chroustovská:
Naše družstvo se pomalu ale jistě dává dohromady, což bylo vidět v některých úsecích jednotlivých setů. Bohužel nejsme schopné udržet vysokou kvalitu hry po celý set. Každopádně děkuji fanouškům za podporu.
Trenér Pech:
-

Hosté:
Kapitán Gálíková:
Tak my jsme sem jeli s cílem vyhrát. Ale z předešlého zápasu, který se nám moc nevydařil násd naplňovala nervozita, která byla znát hlavně v prvním setu, kde jsme dlouho dotahovali. Nakonec se nám to povedlo a zkusili jsme i různé nové situace, které potřebujeme do dalších zápasů.
Trenér Sirvoň:
Víme, že naše hra nebyla ideální, dělali jsme chyby, byli jsme nervózní (protože jsme v Liberci 5 let nevyhráli). Ale zvládli jsme to, bylo to pro nás hodně důležité.

Popis utkání:
-

statistika utkání

zpět


8 utkání

TJ Sokol Šternberk - PVK Olymp Praha 0:3 (-13,-14,-16)

Rozhodčí: Dočkal, Dziacký Diváků: 200
Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Oborná, Piňosová, Klhůfková, Šenková, Holásková, Hrabalová Libero: Hronová Střídaly: Halamíčková, Baďurová, Dřímalová, Sochorcová
Hosté:
Halbichová, Jakubšová, Sládková, Vanžurová, Kossányiová, Kallistová Libero: Zoulová Střídaly: Jurčenková, Dostálová

Vyjádření:

Domácí:
Kapitánka Šenková:
Olymp byl favorit, což potvrdil, my jsme si to prohrály zbytečnými chybami a nervozitou.
Trenér Ferulík:
Olymp je jeden ze tří adeptů na medaile a má v sestavě čtyři seniorské a juniorské reprezentantky, což nám chybí. V každém setu jsme dostali sedm až deset bodů po chybách na příjmu, to rozhodlo.

Hosté:
Kapitánka Sládková:

Se Šternberkem jsme hrály dvakrát v poháru a dokázaly jsme se na něj dobře připravit. Nedělaly jsme zbytečné chyby a zaslouženě vyhrály.
Trenér Mitáč:
Jsem rád za jednoznačné vítězství na soupeřově půdě. Vstoupili jsme do utkání razantním servisem a to určilo ráz celého zápasu.

Popis utkání:
Favorizovaní hosté předčili domácí celek ve všech činnostech a zaslouženě zvítězili. Šternberk pouze v jednom setu překročil patnáctibodovou hranici.

Adam Fritscher

statistika utkání

zpět


9. utkání

Volleyball club Slavia Praha - SK UP Olomouc 3:2 (-23,-22,21,23,17)

Rozhodčí: Vojtíšek, Meruna Ćas utkání: 125 min Počet diváků: 150
Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Smutná, Neumannová, Jonášová, Mezerová, Kočiová, Suchoňová Libero: Steinerová Střídali: Bonnerová, Caithamlová, Bízová, Dostálová
Hosté:
Janečková M., Sajdová, Viestová, Chalcarzová, Esina, Gregorová Libero: Maléřová Střídali: Janečková S., Honková, Nachmilnerová

Vyjádření:

Domácí:
Kapitánka Helena Bízová :
Bojovnost zvítězila
Trenér Jiří Vojík:
Olomouc patří k favoritům ligy, jsem rád, že děvčata i přes nepříznivý vývoj utkání dokázala zvítězit, chválím celé družstvo Hosté: Kapitánka Gregorová: k našemu výkonu nemám co říct.
Trenér Jiří Teplý:
K utkání se nevyjádřil

Popis utkání:
Slavia vstoupila do utkání proti favoritovi a aspirantovi na vítězství v základní části bez respektu a i když od samotného počátku prohrávala, náskok vždy dokázala stáhnout.
1. set rozhodly dvě hrubé chyby v obraně při nedorozumění slávistek při vybírání jednoduchých míčů.
Ve druhém setu Slavia pokračovala v bojovném výkonu, její chyby na příjmu a útoku ve střední části setu způsobily čtyř bodové vedení Olomouce, která si svůj náskok pohlídala až do koncovky.
Domácí hráčky nesložily zbraně, k bojovnosti přidaly i tlak na podání, bloku i útoku a vcelku jednoznačně 3. set vyhrály, když od samotného začátku setu vedly a náskok si neustále udržovaly.
Ve 4. dějství se Olomouc zlepšila v úvodu si vypracovala náskok 4 bodů který až do koncovky udržovala. Za stavu 18:21 si chtěl trenér Vojík vybrat oprávněně time out, rozhodčí mu to však nedovolil v domnění, že se jedná o 3. time out. Slavia záhy prohrávala 18:22. Za tohoto stavu se strhla slovní přestřelka mezi hlasatelem utkání, 2. a 1. rozhodčím, čímž došlo ke krátkému přerušení utkání. Přestávka paradoxně pomohla potrestané Slavii za zdržování hry, hráčky se semknuly a set nakonec v napjaté koncovce vyhrály.
V pátem setu se Olomouc lépe zkoncentrovala, a dostala se do vedení až 7:1. Hráčky Slavie však ani tentokráte nesložily zbraně a při podání střídající Bonnerové náskok soupeře vyrovnaly a navíc ho o jeden bod navýšily. Od tohoto stavu ( 9:9 ) bylo skóre neustále vyrovnané a oba týmy v této fázi hry hrály na hranici sebeobětování. Díky větší vůli, agresivitě na útoku nakonec slavily vítězství v této nervy drásající koncovce domácí hráčky.

Jan Turek

statistika utkání

zpět


10. utkání

VK Královo Pole Brno - TJ Sokol Frýdek-Místek 3:0 (14,11,24)

Rozhodčí: Grabovský L.,Grabovský Z. Počet diváků: 260
Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Onderková S., Svobodníková I., Vincourová P., Útlá M., Širůčková A., Straková V. Libero: Melichárková Š. Střídaly: Rozkydálková P., Vitoulová J.
Hosté:
Holnigrová S., Mazurová M., Toroková L., Kojdová H., Janďourková R., Kubová P. Libero: Petrová T. Střídali: Orlovská M., Pavelková P., Haškovcová L., Závodná V., Jurčíková M., Orlovská M

Vyjádření:

Domácí:
Kapitánka Sandra Onderková:
Dnešní zápas byl pro nás lehčí v tom, že jsme soupeře dobře znaly. Vloni jsme s ním zahrály hodně vyrovnaných zápasů, tak jsme se na něj lépe připravily. Nejlepší naší taktikou byl výborný servis, který se nám dnes podařil a ubránily jsme jejich útok.
Trenér Ondřej Marek:
Tipoval jsem šance padesát na padesát. Věnovali jsme Frýdku čtvrteční i páteční tréninky, což se vyplatilo. Nečekal jsem ani náhodou tak jednoduché dva sety. Dobře jsme podávali, hráčky hrály s nasazením a v poli se dobře vykrývaly. Chyběl nám jen lepší útok, na kterém musíme pracovat.

Hosté:
Kapitánka Orslovská M.:
Soupeř nás předčil podáním, z kterého jsme nedokázaly rozvinout útok. Koncovka posledního setu již byla o štěstí, kterého jsme měly tentokrát méně.
Trenér Dedková A.:
První dva sety nás obrovsky zklamaly. Hráčky hrály nekoncentrovaně, takže nemám za co chválit, naopak tým musím jen pokárat. Byly jsme ve hře jen v posledním setu, kdy ovšem nesmyslně zahrály obě dvě blokařky, čímž se prohrálo. Takový zápas nesmíme opakovat a hráčky si to musí uvědomit.

Popis utkání:
Ve 2. kole ženské Uniqa extraligy se střetly na brněnské palubovce domácí volejbalistky s Frýdkem–Místkem. Oba soupeři spolu v loňské sezoně hráli sedmkrát a vždy rozhodl až pátý set. Stejný průběh se očekával i tentokrát.
Brňanky ovšem hostující družstvo v první sadě zasypaly solidním servisem a vypracovaly si náskok. Hostující tým naopak špatně přijímal a narážel na brněnský blok. Po necelých dvaceti minutách Brno slavilo výhru 25:14.
Ve druhé sadě si domácí volejbalistky rychle vybudovaly náskok 8:0, ale neudržely koncentraci a Frýdek se dotáhl až na 10:10. Hra hostujících Sokolek se ovšem vzápětí totálně rozpadla a dokázaly do konce setu uhrát už jen tři body.
Třetí dějství nabídlo nejpohlednější a nevyrovnanější volejbal, který dospěl až do dramatické koncovky. Za stavu 24:22 podávalo na celkovou výhru Brno, Frýdek v pohledných výměnách vzdoroval a Královo Pole proměnilo až třetí mečbol a zvítězilo 26:24.

Jana Brunclíková, Marek Těšík

statistika utkání

zpět

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018