11.12.2010

4. kolo EX-Z, 10/11

16. utkání

TJ Tatran Střešovice - VK TU Liberec 2:3 (-10,21,-22,23,-11)

statistika utkání

zpět


17. utkání

TJ Sokol Šternberk - TJ Mittal Ostrava 3:2 (-13,-17,20,25,12)

Rozhodčí: Antušák, Pavelek Diváků: 180
Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Klhůfková, Šenková, Holásková, Hrabalová, Oborná, Piňosová Libero: Hronová Střídaly: Halamíčková, Dřímalová, Sochorcová, Baďurová
Hosté:
Hermannová, Holišová, Langová, Lindovská, Elblová, Pinková Libero: Spáčilová Střídala: Mayerhoferová

Vyjádření:

Domácí:
Kapitánka Šenková:
První dva sety jsme dělaly zbytečné chyby a podaly nervózní a nekoncentrovaný výkon, další dvě sady jsme vyhrály i se štěstím a dovedly zápas do vítězného konce.
Trenér Ferulík:
Na Ostravu jsme se speciálně připravovali a ve třetím až pátém setu jsme konečně prodali to, co nám už dlouho vycházelo pouze na trénincích. Holky fantasticky zabojovaly a měli jsme i více štěstí.

Hosté:
Kapitánka Elblová:
Byl to z naší strany dobře rozehraný zápas, vlastními chybami jsme ale prohrály třetí a koncovku čtvrtého setu. Tiebreak už byl loterie a více štěstí v něm měl soupeř.
Trenér Kozel:
Naprosto vyrovnané utkání. My jsme si vybrali štěstí na Střešovicích a Přerově a dnes ho měl víc soupeř.

Popis utkání:
První dva jasně prohrané sety ukazovaly na další hladkou porážku Šternberka v sezoně, v níž zatím nezískal ani set.
Jenže v koncovce třetí sady domácí tým zabojoval a snížil, ve čtvrté odvrátil dva mečboly a posléze dramatický a dlouho zcela vyrovnaný tiebreak strhl v závěru na svou stranu.

Adam Fritscher

statistika utkání

zpět


18 utkání

PVK Přerov Precheza - Volleyball club Slavia Praha 3:0 (15,18,11)

Rozhodčí: Pecháček a Dziacký Počet diváků: 200
Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Ticháčková, Gáliková, Murčinková, Mrázková, Gambová, Pastulová Libero: Cebáková Střídali:
Hosté:
Smutná, Neumannová, Jonášová, Mezerová, Kočiová, Suchoňová Libero: Steinerová Střídali: Bonnerová, Bízová, Caithamlová, Dostálová, Ďurianová

Vyjádření:

Domácí:
Kapitán:
-
Trenér Vladimír Sirvoň:

„Osobně jsem Slavii už během přípravy tipoval pro extraligu hodně vysoko a stále mám v hlavě, že bude v první čtyřce či pětce, jakkoliv to po dnešku může vypadat směšně. Myslím si, že ještě ukáže své kvality. Co se týká naší hry, jakmile jsme trochu polevili, tak hosté hned naskočili zpět do utkání. Hlavně ve druhém setu bylo cítit, že nás soupeř může začít přehrávat. Proto jsem musel zasáhnout a trochu jsme se s holkama dohadovali. Jinak ale dobře pokračujeme k našemu cíli, to znamená zlepšovat souhru a stále pracovat na organizaci hry se systémem, který by osvěžil českou extraligu. Konkrétně se snažíme předvádět rychlejší volejbal s maximálním využitím středových hráček, i když dnes nám to tolik nevycházelo.“

Hosté:
Kapitán:
-
Trenér Jiří Vojík:
„Zdaleka jsem nepředpokládal, že to dnes bude tak rychlé a jasné. Nicméně soupeři blahopřeju. Naše hra se zcela rozpadla, nebyli jsme schopni si přihrát a z kůlů nás Přerov totálně ublokoval. Navíc složil důležité balony, byl lepší na servisu, na přítahu i v mezihře. Mrzí mě, že jsme nekladli vůbec žádný odpor.“

Popis utkání:
Střetnutí 4. kola volejbalové UNIQA extraligy žen 2010/11 mezi PVK Přerov Precheza a Slavií Praha se změnilo v překvapivě jasnou záležitost domácí družiny. Domácí holky excelovaly, děvčata z hlavního města naopak a logicky se tak zrodil vysoký výsledek. Soubor z Hané uštědřil svým soupeřkám debakl a sám prodloužil vítěznou sérii na tři utkání. Bodový vývoj – první set: 3:0, 4:2, 7:2, 10:3, 11:7, 15:7, 17:8, 18:11, 22:11, 22:15, 25:15. Druhý set: 0:3, 3:3, 3:6, 4:9, 8:9, 8:12, 10:12, 11:14, 13:14, 16:15, 19:16, 20:18, 25:18. Třetí set: 0:1, 2:1, 5:2, 10:3, 11:5, 14:5, 18:6, 20:8, 20:10, 22:10, 25:11. Úvod se nesl ve znamení výborného podání domácích, s nímž měly soupeřky značné problémy a proto rychle nabraly výraznou ztrátu (10:3). Hanačky téměř nechybovaly, velmi dobře útočily i bránily a celkově byly v pohodě. Z té je na chvíli vyhodila nepříjemným servisem Suchoňová, ovšem od stavu 11:7 se děvčata PVK vrátila k předchozí kvalitní hře. Komplexnost všech činností zajistila hladký zisk zahajovací sady – 25:15. V nástupu do druhého setu však hostující tým notně zlepšil podání, Přerovankám odešla přihrávka a poměr sil na hřišti se zcela otočil (4:9). Zpět na nohy postavila domácí družstvo následná čtyřbodová série, kdy dobře podávala Mrázková a urodilo se několik skvělých bloků. Pak zase na čas tahaly pilku probuzené Slávistky (8:12, 11:14), ale na Sirvoňových svěřenkách byl patrný únik z předchozích herních trablů. V závěru tvrdě udeřily znovu vynikajícím servisem i neprostupnými bloky a šňůrou 14:4 pražské děvy nemilosrdně smetly – 25:18. V náporu ženy Prechezy pokračovaly i zkraje třetího dějství, „sešívky“ nadále nestíhaly. Na výkon přerovského kolektivu se opravdu hezky dívalo, ostře kontrastoval s trápením často chybujících a čím dál víc bezradných protivnic (10:3). Na perfektně jedoucí PVK zkrátka Slavia nedokázala najít žádnou zbraň a duel dospěl k až nečekaně jednoznačnému konci – 25:11 a 3:0.

Marek Sonnevend

statistika utkání

zpět


19. utkání

VK Královo Pole Brno - PVK Olymp Praha 3:0 (19,14,18)

Rozhodčí: Gall J./Grabovský L.. Počet diváků: 250
Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Straková V., Onderková S., Svobodníková I., Vincourová P., Útlá M., Širůčková A. Libero: Melichárková Š. Střídaly: Staňková R.
Hosté:
Kallistová A., Halbichová I., Jakubšová M., Sládková A., Vanžurová T., Kossányiová A. Libero: Dostálová V. Střídali: Zoulová K., Jurčenková D.

Vyjádření:

Domácí:
Kapitánka Sandra Onderková:
Začátek zápasu byl od nám docela vlažný, poté jsme ale soupeře zatlačily podáním a on si nemohl pořádně přihrát. Myslím, že jsme to dobře ubránily na síti i dobrou hrou v poli.
Trenér Ondřej Marek:
Počítal jsem se zápasem na pět setů, protože Olymp hraje dobře. Hráčky přehrály soupeře na přihrávce a podáním. Nevyšel nám úvod zápasu, kde se nedařilo Vendule Strakové, ale solidně ji zastoupila Romana Staňková, která hru oživila. Vyprodukovalo se dost chyb, ale všechny především v úvodu první sady.

Hosté:
Kapitánka Sládková A.:
Věděly jsme, že to bude těžký zápas, ale nečekaly jsme, že prohrajeme tak hladce 3:0. Holky z Brna dnes moc nekazily, zatímco nám se nedařil servis a nebyly jsme schopné vzít příjem a od toho se odvíjí úplně všechno.
Trenér Mitáč S.:
Čekali jsme, že můžeme uspět, alespoň v nějakém setu. Utkání skončilo jasným výsledkem. My jsem se v Brně nezmohli vůbec na nic. Výsledek ovlivnila naše špatná přihrávka, nemohli jsme se dostat do naší hry a hrát útoky prvního sledu. To je obvykle naše silná stránka.

Popis utkání:
Volejbalová lahůdka 4. kola Uniqa extraligy měla nabídnout pětisetovou bitvu mezi prvním a druhým celkem soutěže. Jenže souboj domácího VK KP Brno a Olympu Praha měl až na úvod první a třetí sady jasný průběh. Brno zvítězilo jednoznačně 3:0 a upevnilo si s osmi body vedení v tabulce.
Začátek prvního setu nezastihl domácí tým v pohodě. Nedařilo se zejména Vendule Strakové, které nevyšly tři útoky. Olymp rázem vedl 6:1 a 2:8. Posléze se Brno rozjelo k jistému výkonu a za stavu 13:12 poprvé vedlo. Po čtyřiadvaceti minutách se i přes kostrbatou koncovku radovalo po vítězství 25:19 Brno.
Druhá sada přinesla vyrovnaný úvod. Ale po prvním technickém timu začalo Brno soupeři bodově odskakovat a vyhrálo jednoznačně 25:14. Poslední bod zařídila blokem Pavla Vincourová společně s Ivonou Svobodníkovou.
První výměny třetího dějství domácím volejbalistkám opět utekly, ale v polovině setu bylo vyrovnáno. Právě druhá půle a koncovka setu nabídla nejpohlednější volejbal. Brno nakonec zvítězilo 25:18.

Jana Brunclíková, Marek Těšík

statistika utkání

zpět


20. utkání

TJ Sokol Frýdek-Místek - SK UP Olomouc 1:3 (-21,20,-14,-15)

Rozhodčí: Blažek J.Trumpeš D. Počet diváků:300
Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Töröková, Kojdová. Janďourková, Kubová, Orlovská, Mazurová Libero: Petrová Střídali:Haškovcová, Závodná, Jurčíková, Holingrová, Pavelková
Hosté:
Mátlová, Sajdová, Gregorová, Chalcarzová, Esina, Janečková S. Libero: Maléřová Střídali: Honková,Viestová, Janečková M., Dedíková

Vyjádření:

Domácí:
Kapitán Martina Orlovská:
Nepřihrály jsme jsi, do plné obrany jsme se málo prosazovaly.
Trenér Alexandra Dedková:
Nepřihrajeme si - nemůžeme hrát.

Hosté:
Kapitán Gregorová:
-
Trenér Teplý:
Po 2 posledních porážkách jsme jeli do Frýdku s obavami. Naštěstí se naše křečovitost projevila jen ve 2. setu. Potom jsme se uklidnili a dobrým servisem jsem zatlačili soupeře a zápas dotáhli do vítězného konce.

Popis utkání:
Na začátku 1.setu si Olomouc vytvořila několika bodový náskok, který udržela až do konce. Ve 2. setu díky tvrdému servisu a lepší hře na síti sokolky s přehledem zvítězily. Ve 3. dějství od stavu 6:6 dominovalo pouze družstvo hostů. I ve 4.setu byla Olomouc lepším celkem a po zásluze zvítězila.

Jiří Zaoral ml.

statistika utkání

zpět

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018