Reprezentace
9. 5. 2024
Ženy - přátelské utkání: FRA - CZE, Mulhouse
Reprezentace
10. 5. 2024
Ženy - přátelské utkání: FRA - CZE, Mulhouse
Reprezentace
16. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Teplice : CZE - AUT
Reprezentace
18. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Teplice : CZE - ROU
Reprezentace
18. 5. 2024
Muži - turnaj GEL S.Makedonie : CZE - EST
Reprezentace
19. 5. 2024
Muži - turnaj GEL S.Makedonie : CZE - MKD
Reprezentace
24. 5. 2024
Muži - turnaj GEL Lucembursko : CZE - LUX
Reprezentace
25. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Maribor : CZE - ESP
Reprezentace
25. 5. 2024
Muži - turnaj GEL Lucembursko : CZE - UKR
Reprezentace
26. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Maribor : CZE - SLO
Reprezentace
30. 5. 2024
Muži - turnaj GEL Karlovy Vary : CZE - FIN
Reprezentace
31. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Tarnow : CZE - UKR
Reprezentace
1. 6. 2024
Ženy - turnaj GEL Tarnow : CZE - BEL
Reprezentace
1. 6. 2024
Muži - turnaj GEL Karlovy Vary : CZE - ROU
ČVS
1. 6. 2024
Celostátní festival - minivolejbal - Karlovy Vary
ČVS
8. 6. 2024
Celostátní festival - minivolejbal - Praha
Reprezentace
15. 6. 2024
Ženy - Final Four GEL 2024 - Ostrava
Reprezentace
16. 6. 2024
Ženy - Final Four GEL 2024 - Ostrava
ČVS
22. 6. 2024
Celostátní festival - minivolejbal - Ostrava
Reprezentace
2. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: LAT - CZE, Riga
11.9.2018

Velkou cenu Prahy ovládla družstva Studia Sport

O víkendu 8. - 9. září 2018 se již tradičně na venkovních hřištích Sportovního klubu Meteor Praha konala Velká cena Prahy mladších a starších žákyň, která byla pro většinu pražských družstev poslední zkouškou před ostrou sezónou. Jak v sobotu, kdy předváděly svůj volejbalový um hráčky z nižší věkové kategorie, tak v neděli, která patřila starším žákyním, se nejvíce radovaly týmy Studia Sport, které oba turnaje ovládly.

Letošní ročník Velké ceny Prahy zaznamenal oproti loňskému dvě změny. Obou turnajů se zúčastnily týmy pouze z Prahy. Letos tedy chybělo příjemné zpestření v podobě italského celku Volley Salese, který by obhajoval prvenství v kategorii mladších žákyň, nebo Slavie Hradec Králové, která byla třetí. Větší radost však přinesla změna druhá. Na rozdíl od minulého ročníku, kdy se nedělní turnaj po domluvě pořadatelů, rozhodčích a trenérů zrušil kvůli špatnému počasí, slunce svítilo celý den a všechny zápasy se tak mohly bez problémů odehrát.

VC Prahy mladších žákyň

Krásné počasí přilákalo do areálu SK Meteor kromě hráček a trenérů i spousty fanoušků. „Na těchto hřištích jsem vyrůstal a je super, že to tady dál funguje. Ale teď jsem rád, že už jsem jen za plotem a že nejsem na hřišti," vzpomíná Martin Lébl, bývalý reprezentant a nyní pyšný otec. „Myslím si, že jsem klidnější typ rodiče. Křik na dceru nechávám na trenérech," dodává s úsměvem. Právě jeho dcera Natálie z TJ ABC Braník byla jednou ze čtyř individuálně oceněných hráček, když převzala cenu za nejlepší smečařku turnaje. Její tým se v konečném pořadí umístil třetí.

Nejlepší hráčkou VC Prahy mladších žákyň byla pořadateli zvolena Kateřina Pavelková z Orionu. „Z ceny mám strašnou radost. Hrálo se mi tady dobře…jenom je blbý, že je tady antuka. Mám radši halu," povzdechla si hráčka, která pro Orion převzala i pohár za druhé místo.

Naopak nadšení neskrýval trenér Studia Sport a zároveň předseda Českého volejbalového svazu Marek Pakosta: „Vítězství samozřejmě potěší. Myslím si, že se dobře promítla příprava. Tam jsme pracovali na souhře a dnes bylo vidět, že to tam holkám šlapalo. Tím, že jsme měli dobrý servis, jsme dokázali ostatní soupeřky přetlačit a celkem jednoznačně porazit. Ale věcí, na kterých je potřeba pracovat, je hrozně moc. Já to beru tak, že to má všechno nějaký svůj vývoj a snažím se vnímat hlavně ty pozitivní okamžiky." 

Medailová umístění:

  1. Studio Sport "A"
  2. Orion "A"
  3. TJ ABC Braník

Individuální ceny:

  • Kristýna Ouředníčková - nejlepší blokařka (Studio Sport)
  • Markéta Mikulecká - nejlepší nahrávačka (Orion)
  • Natálie Léblová - nejlepší smečařka (Braník)
  • Kateřina Pavelková - nejlepší hráčka (Orion)

VC Prahy starších žákyň

Ve starší kategorii se do boje o medailová umístění výrazně zapojil především Olymp, jehož hráčky obsadily druhé a třetí místo. Velkou cenu si však nakonec opět vybojovalo Studio Sport. Finálový zápas s Olympem "B" přinesl především v druhém setu velké drama. Z nepříznivého stavu 15:24 dokázaly olympské hráčky ještě zabojovat a díky tvrdému servisu a obětavé hře v poli srovnaly skóre. Pak ale zřejmě zapracovala nervozita a únava a z vítězství se radovaly soupeřky. „Upřímně jsem ani nevěřila, že se nám to povede dotáhnout. Takže mě prohra tolik nemrzí," zhodnotila finálovou stíhací jízdu trenérka Olympu Kateřina Pospíšilová. „Tento turnaj jsem vnímala spíš jako přípravu. Aby se holky sehrály, protože spolu hrály poprvé. Nakonec to bylo lepší, než jsem čekala. Akorát by se nemusely tolik bát," dodala.

Největší fanouškovskou základnou byli bezpochyby rodiče hráček z vítězného týmu Studia Sport, kteří se podle jejich slov spontánně sešli až na místě. „Já jsem ráda, že mě i celý náš tým rodiče takhle podporují. Nervózní z toho nejsem. Hodně nám to pomáhá," chválí fanoušky kapitánka Studia Sport Michaela Vlčková, která si kromě poháru za první místo domů odnesla i individuální cenu za nejlepší nahrávačku turnaje.

Medailová umístění:

  1. Studio Sport "A"
  2. Olymp "B"
  3. Olymp "XS"

Individuální ceny:

  • Michaela Vlčková - nejlepší nahrávačka (Studio Sport)
  • Laura Kuldanová - nejlepší smečařka (Olymp XS)
  • Adéla Štědroňová - nejlepší blokařka (Olymp "B")
  • Anna Pěnkavová - nejlepší hráčka (Studio Sport)

 

Autor: Tomáš Horáček

Krátké zprávyArchiv
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Největší údernou sílu posledních sezón ztrácí Dukla Liberec, slovenská univerzálka Nikola Kvapilová bude nově hájit barvy VK Prostějov.

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Z Odoleny Vody odchází smečař Jan Svoboda, jehož novým chlebodárcem bude Dukla Liberec.

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Martina Demara vystřídá na lavičce volejbalistů liberecké Dukly Alessandro Lodi. Italský světoběžník, který střídavě vedl muže nebo ženy ve...

 
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018