7.8.2019

Kadety čeká v ruské Anapě poslední prověrka před MS U19 v Tunisku

Mílovými kroky se blíží i vrchol letošní reprezentační sezóny našim kadetům. Ročník 2001/2002 obsadil na loňském ME U18 ve Zlíně druhé místo a nedávno se na Letním evropském olympijském festivalu mládeže v Baku 2019 umístil na pátém místě. Tak jak bývá zvykem, poslední prověrkou před nastávajícím MS U19 je silně obsazený turnaj v ruské Anapě. Zeptali jsme se trenéra našeho výběru Jindry Licka, jak je spokojen s přípravou a co očekává od turnaje v Anapě.

Jindro, jak probíhala příprava na nadcházející MS a jsi s ní spokojen?

Příprava na MS proběhla velmi dobře. Vše, co jsme si naplánovali, nám vyšlo a teď už zbývá vše vyladit na nadcházející MS. Jedinou komplikací, jak to již bývá, jsou zranění hráčů. Proto jsme museli v průběhu přípravy nejen zkoušet, ale i měnit nominace na jednotlivé akce. To ale k volejbalu patří. S přípravou jsem spokojený a věřím, že se podaří naše hráče zdravě nabudit, aby předvedli skvělé výkony.

Máš již hotovou nominaci nebo turnaj v Anapě může ještě něco změnit? Jsou všichni hráči zdravotně v pořádku?

Nominaci, jak na Anapu, tak i na MS, mám již hotovou. Jediné, co může nominaci pozměnit, budou pouze zranění. Jinak všichni nominovaní jsou nyní zdravotně stoprocentně připraveni.

Jaké týmy vás čekají v Anapě?

Memoriál Česnokova v Anapě je již tradičně silně obsazeným turnajem a je pozitivní, že máme tu čest se ho zúčastnit. Ruská strana si aktéry tohoto turnaje sama vybírá a účast na tomto turnaji značí, že náš volejbal je na špici evropského žebříčku. Turnaje se zúčastní pouze čtyři týmy, které tvoří evropskou extratřídu – Rusko, Itálie, Polsko a náš výběr!!!

V hodnocení z Baku jsi nebyl spokojen s bojovností mužstva, alespoň v základní skupině. Změnilo se to?

Bojovnost týmu dlouhodobě není dobrá a už od začátku se s tím pereme (jak v tréninku, tak v přípravě). Věřím, že přichází nejdůležitější čas s blížícím se vrcholem naší sezóny, tak to snad naše kluky nabudí a konečně se v bojovném projevu něco zlomí ku prospěchu. V posledních zápasech už byl znát určitý posun vpřed. Bez bojovnosti nelze vyhrát žádný zápas.

Měly by zápasy v Anapě napovědět o formě mužstva před MS nebo stále hledáte základní šestku?

Základní šestka se už vykrystalizovala dříve a turnaj v Anapě už je jen ostrou zkouškou před MS. Určitě by tento turnaj měl napovědět, jak na tom výkonnostně jsme a kam jsme se od olympiády posunuli. Navíc nám tento turnaj může odpovědět ještě na některé drobné nedostatky, na kterých lze ještě před MS zapracovat.

Co vás čeká po návratu z Ruska před odletem na MS?

Po návratu z Ruska nás čeká velmi krátká pauza (dva dny) a 15. srpna máme sraz a trénink v Kladně a hned 16. srpna odlétáme předčasně do Tuniska, kde se budeme jednak adaptovat na zdejší prostředí a hlavně trénovat, včetně minimálně jednoho přípravného zápasu proti domácímu Tunisku. Vlastní MS začíná oficiálně 21. 8. 2019.

Nominovaní hráči na mezinárodní turnaj v Anapě:

Baláž Radek, Toman Ladislav, Vodička Jan, Drahoňovský Matouš, Unzeitig Ondřej, Čeketa Lukáš, Kristian Tomáš, Špulák Petr, Džavoronok Matyáš, Mikulenka Jiří, Šálek Matěj, Rosenbaum Daniel

 

Autor: Jiří Carba

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018