9.11.2008

Ach ti rozhodčí …….., JRI ´89/90 2008

Asi to nebude pro řadu příznivců volejbalu moc košér, že si tak trochu postesknu nad rozhodčími, když můj tým prohrává. Jenže junioři SCM – ČVS mají být normální součástí extraligy a já mám opravdu nepříjemný pocit, že rozhodování v celé řadě utkání v Nymburce je vůči juniorům trochu přísnější. Někdy mám vtíravý pocit, že si rozhodčí říkají „jste mladí, tak co si to dovolujete“. Není to pocit jen z utkání proti Ústí nad Labem a není to pocit jen můj a samozřejmě hráčů a navíc to ani není problém nějakého konkrétního rozhodčího.

logo

Naposledy jsem měl takový pocit, když jsem před lety trénoval VO Příbram. Ten jako nováček prostě neměl nárok a ani tehdy jsem neměl dojem nějakého úmyslného požkozování, ale věděl jsem, že to tak prostě je.

No nic. Život není žádné peříčko a junioři to nějak vydýchají. Utkání s Ústím n. Labem mělo patřit k těm problematičtějším. Soupeř zatím v letošním roce moc neoslňuje a záleží mu na každém vítězství či setu. Tomu také odpovídal začátek.

Sestava juniorů SCM – ČVS se dvěma hráči z Ústí – Svobodou, Cupou, dále s Jůnou a Mlčuchem na bloku a Kulihou na univerzálu. Na nahrávce byl tentokrát na řadě Barák. Soupeř nedělal chyby a junioři bohužel ano. Ve své kůži nebyl Barák na nahrávce a oba blokaři se dost trápili. Prapor držel hlavně Svoboda na smeči a libero Juračka.

Ve druhém setu se objevil na hřišti Pekárek na nahrávce a Cupu nahradil Fořt. Nevýrazného Mlčucha nahradil Kohlman. Druhý set byl pořád ještě ve znamení převahy Ústí, kde samozřejmě hrála základní sestava v čele s velezkušenou oporou Bicanem a slovenskou akvizicí Mizerákem. Na bloku zkušený Trýzna a Bezděka. Na nahrávce osvědčený Mifka a pouze na universálu s mladým Smrčinou. Prohrávali jsme 2:0 na sety a vše se zdálo rozhodnuto. Tento tým nesehrál moc utkání, kdy by se dokázal zvednout, když mu to prostě jednoduše a lidsky, nejde.

Soupeř trochu polevil, což ve třetím setu po dvou vyhraných setech bývá většinou obecné pravidlo a nejednou tu byl boj. Ke cti trenéra hostí nutno zaznamenat, že za stavu 11:11 pustil do hry druhého nahrávače Habra. Soupeř přesto ještě vedl 15:13, aby pak vracel Mifku nazpátek za stavu 16:19.

Byl tu čtvrtý set a asi nejlepší volejbal ze strany juniorů. V setu neustále vedli, a i když výsledek byl relativně vyrovnaný, soupeř ho korigoval až v závěru setu. K výbornému výkonu se rozehrál Radek Svoboda a na bloku Jůna a v poli udivoval dobrými zákroky Juračka. Stav 2:2 na sety tu byl v historii SCM – ČVS již počtvrté. Neexistuje žádné přísloví typu do čtvrtice všeho dobrého. Stejně by nefungovalo.

Páté sety jsou jako podle kopíráku. Slušný začátek. Nešťastný zvrat kolem stavu 5:5. Měli jsme jít do vedení, ale do té doby bezchybný Svoboda nedává bodový míč na vedení v setu. Soupeř odskakuje na dva body a točí se strany a pak přijde tak trochu volejbalový faul. Vysoký příjem na pásku - Pekárek jako přední hraje jednou rukou do rukou soupeře, dopadá a nadšeně řve, rozhodčí píská a ukazuje k soupeři. Pak své rozhodnutí odůvodní – Pekárek hrál u soupeře. Emoce vybuchnou a jeden z nejklidnějších hráčů libero Juračka kope do míče a následuje nekompromisně žlutá karta.

Je po utkání. Prohráváme se ctí, ale kýžené vítězství nám zatím znovu ukazuje záda.
SCM–ČVS junioři - Ústí n. Labem 2:3 (-16, -18, 22, 21, -9)

 

V Příbrami, dne 9. 11. 2008 – Jiří Zach

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018