18.4.2017

2017 ME U19 KADETŮ již klepe na dveře! Jaké je složení týmu a na koho Češi narazí?

Již tuto sobotu 22. 4. 2017 začíná v Půchově a v Gyoru (Slovensko a Maďarsko) 2017 ME U19 kadetů. Jako vždy v poslední době je celá příprava poznamenaná nominačními problémy. Na jednu stranu to jsou problémy příjemné, vyplývající z dobré výkonnosti reprezentujících hráčů, na straně druhé to je problém, který může ovlivnit i výsledky na ME. Při předcházejících nominacích bylo největším problém jméno Džavoronok, tentokrát je to Šotola (a také Humler a Kozák). Většinou jsou to hráči, kteří již mají své jméno na soupiskách extraligy a kteří i významně zasahují do bojů v extralize... České Budějovice mají velkou marodku a samozřejmě, že v boji o titul chtějí mít to nejlepší, čím mohou disponovat. Přesto je dokonáno a těchto 12 jmen bude reprezentovat Českou republiku na ME na Slovensku!

Nominovaní hráči na 2017 ME U19 kadetů 99/00:

Nahrávači:

  • Ondřej Piskáček – Dukla Liberec
  • Radim Šulc – VSC Fatra Zlín

Smečaři:

  • Jan Svoboda – ČZU Praha
  • Lukáš Vašina – VK Ostrava
  • Filip Humler – VK Č. Budějovice
  • Michal Roháček – ČZU Praha

Blokaři:

  • Josef Polák – VK Č.Budějovice
  • Jakub Varous – VSC Fatra Zlín
  • Pavel Horák – ČZU Praha

Univerzálové:

  • Miroslav Drozen – ČZU Praha
  • Marek Šotola – VK Č. Budějovice

Libero:

  • Jan Pavlíček – TJ. Č. Lípa (Dukla Liberec)

Kdyby na šampionát mohlo jet více hráčů, určitě by si to zasloužili tito hráči, kteří absolvovali celou přípravu: Martin Gerža – SK Brno, Jiří Toman – ČZU Praha, Jiří Mikulenka – VK Příbram!

Očima trenéra Jiřího Zacha:

"Opět tedy prožívám naplno stres, který vždy předchází ME. Na jednu stranu očekávání a prožívaní snů o velkém vítězství a na stranu druhou strach, který má někdy až živočišnou podobu, jak proboha dopadneme a co se stane, když se to nepovede, zanedbali jsme s realizačním týmem na něco, neuvědomili jsme si něco podstatného, nominovali jsme ty nejlepší. Navíc Púchov je blízko a lze v hledišti očekávat spoustu známých trenérů a samozřejmě rodičů a ti všichni budou hodnotit a hodnotit a hodnotit..." 

"V tom stresu, který já a můj realizační tým (Jan Svoboda a Jan Moravčík jako asistenti, Martin Sedlák jako fyzioterapeut a masér, Luděk Kohlmann jako vedoucí, Petr Žilková jako statistička) prožíváme jen jeden aspekt, který je velice příjemný. Jsme opět tam, postoupili jsme a budeme hrát se 12 nejlepšími družstvy Evropy. Dobrý pocit, který je přímo povznášející. Část ČVS, jež nazýváme mládežnickou a přesněji řečeno chlapeckou a do níž patří RD kadetů, jako její elitní součást, to opět dokázala. A velice důležité je právě slovo „OPĚT“. Takže pozvánka pro všechny do Púchova a když ne osobně tak aspoň v mysli podpořit RD kadetů 99/00 v bojích s: Tureckem, Finskem, Slovenskem, Francii, Rumunskem!

Takže HODNĚ ŠTĚSTÍ, KADETI!

 

Autoři: Mgr. Jiří Zach, Luděk Kohlmann a Mgr. Michal Mezera

Krátké zprávyArchiv
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Martina Demara vystřídá na lavičce volejbalistů liberecké Dukly Alessandro Lodi. Italský světoběžník, který střídavě vedl muže nebo ženy ve...

 
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018