19.7.2019

Vítězství nad Tuniskem udrželo na MS U21 naše šance na postup

Druhé utkání na MS U21 v Bahrajnu odehrála naše reprezentace (99/00) proti Tunisku již v 11:30 místního času. Potkaly se dva týmy, které svá první utkání prohrály, a bylo jasné, že pouze vítěz tohoto utkání si zachová naději na postup ze skupiny mezi nejlepší osmičku.

Tunisko – Česká republika 0:3 (21:25, 21:25, 21:25)

Rozhodčí: Medina (PUR), Maldonado (COL)

Sestavy:

Tunisko: Taleb, Zgarni, Hmaied, Khazri, Chaaben, Abdelhedi, libero Toubib. Střídali: Bouachir, Hammami

Česká republika: Svoboda, Horák, Šotola, Vašina, Polák, Piskáček, libero Pavlíček. Střídali: Chevalier, Šulc, Kozák

Statistika ZDE

České ohlasy po utkání:

Ondřej Piskáček (kapitán): Jsem rád za vítězství, ale nebylo to jednoduché, což by se podle skóre mohlo zdát. Na začátku jsme působili dost nervózně, udělali dost nevynucených chyb a to nás stahovalo dolů. Tunisané měli velmi kvalitní plachtící servis, kterým nás trápili, ale obranou na síti a dohráním chycených „bodovek“ jsme se přes ně vždycky přehoupli a dovedli sety do vítězných konců.“

Jan Svoboda (trenér): „Možná to tak nevypadá, ale jednoduchý zápas to nebyl. Obě družstva včera prohrála a měla „nůž na krku“. Začátek byl z naší strany dost nervózní, kluci si uvědomovali, že pouze vítězství jim zachová šance na postup. V každém setu to bylo k druhému technickému time outu celkem vyrovnané, ale následně ani v jednom setu nedopustili kluci dramatickou koncovku a došli si pro vítezství. Tunis se oproti včerejšku určitě zlepšil na servisu a jsem rád, že Pavlíček se Svobodou se s tím poprali a přijímali jsme velice slušně.“

Popis utkání:

Do utkání naši mladíci vstoupili dost nervózně. Několik nepodařených příjmů a několik nevynucených chyb udržovaly stále vyrovnané skóre. Až v polovině setu zlepšená obrana na síti a dobře dohrané chycené balóny v poli nám vytvořili náskok, který jsme s blížící se koncovkou navyšovali.

Druhý set je kopií toho prvního. Tunisko vydrží vzdorovat do půlky setu. Následně dvě esa Svobody a bloky Horáka vytvoří klid během druhého technického time outu (16:10). V tuto chvíli dobře ztrátujeme a náskok postupně navyšujeme. Za stavu 20:14 sahá trenér Svoboda ke klasickému dvojstřídání, kdy místo Šotoly přichází nahrávač Šulc a místo Piskáčka Chevalier. Soupeř se dvěma esy trochu přiblíží, ale následné dvě jeho nevynucené chyby nás posílají do klidné koncovky. Naši borci si ji ještě trochu zkomplikují v neoblíbeném postavení „nahrávač v zóně jedna“, ale po daleké minele tuniského univerzála druhý set dohráváme v totožném skóre jako první 25:21.

Do začátku třetího setu jsme vstoupili dost alibisticky, tak jako, že se zápas dohraje sám. Soupeř toho hned využil a ujal se rychle vedení 4:1. K útoku zavelel Šotola na podání a následně Polák blokem. Bohužel několik neuhraných útoků posílá našeho soupeře do vedení 8:6. Servisem Piskáčka a blokem Horáka srovnáváme a následně se ani jednomu družstvu nedaří si vytvořit nějaký náskok. Za stavu 14:13 přichází za Vašinu Kozák. Přesto, že příjem od něho není úplně nejlepší, na síti se mu daří a pomáhá našemu družstvu vytvořit si rozhodující náskok. V koncovce sice soupeř pár bodů stáhnul, ale vítězství 25:21 nám již nemohlo uniknout.

Tímto vítězstvím jsme si ještě udrželi naději na postup ze skupiny mezi nejlepších osm týmů. Zítra nás čeká úřadující mistr světa Írán (U19) a postup povede pouze přes jeho „skalp“.

 

Autor: Jiří Carba, foto FIVB

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018