11.8.2010

Andrea Kossányiová chce být na mistrovství Evropy do šestého místa! JKY ´92/93 2010

Další juniorská reprezentantka, která nám poskytla rozhovor, je klíčovou hráčkou na postu blokařky. Andrea Kossányiová se může pyšnit několika úspěchy v letošní extralize, nakoukla do ženské kategorie a ženský národní tým klepe na dveře. Vstupte a seznamte se!

1) Potkali jsme se spolu poprvé na Kafkově turnaji KCM v Jindřichově Hradci. Byla jsi tenkrát hráčkou Příbrami. Byl to tvůj první začátek s volejbalem? Kdo tě učil tvému prvnímu odbíjení?

Ano, to byl můj první začátek s volejbalem, byla jsem ve výběru KCM Středočeského kraje, volejbal jsem opravdu začala hrát v Příbrami, v žákyních mě trénoval pan Ročňák, poté mě převzal pan Ostrýž. Na základní škole se zaměřením na volejbal byl mým třídním učitelem Jiří Zach.

2) Teď jsi hráčkou Olympu, kolik klubových úspěchů jsi s Olympem získala?

V sezóně 2008/09 jsme s juniorkami získali třetí místo. Letos jsme hrály finále kadetské extraligy, kde jsme nakonec získaly stříbrné medaile, s juniorkami jsme si z Brna odvezly titul a se ženami bronz. Ve všech zápasech jsem nastupovala do play off, některé zápasy jsem nestihla z důvodu hraní ve vyšší kategorii. A v červenci postup na mistrovství Evropy s reprezentací.

3) Teď už národní tým. Projít přes dva kvalifikační turnaje na mistrovství Evropy bylo určitě těžké. Těžší než zvítězit v extralize juniorek proti svým spoluhráčkám z národního týmu?

Vybojovat účast na mistrovství Evropy bylo jistě těžší, získat titul v extralize však také není jednoduché. Prohrávali jsme s Brnem na zápasy 2:0 a otočit nepříznivý průběh bylo pro nás velice namáhavé, obzvlášť pokud jsme v rozhodujícím zápase museli potvrdit vítězství na palubovce soupeře.

4) Na cestě kvalifikací jste jistě prožívaly těžké i radostné okamžiky. Které tě napadnou jako první?

Těžké chvíle jsme prožívali v prvním kole kvalifikace v Polsku, kdy nám k přímému postupu chyběl pouze set, šťastné chvíle jsme určitě prožívali po zápase se Slovenkami na Ukrajině, když jsme nad nejtěžším soupeřem zvítězili 3:2.

5) V příští sezóně by ses měla objevit v kádru extraligových žen Olympu. Co si od toho slibuješ a jaké máš týmové cíle?

Ano, začínám pracovat v extraligovém týmu žen, trenér Mitáč se mnou počítá do ženského kádru. Chtěla bych nasbírat co nejvíce zkušeností v ženské extralize a získat se ženami Olympu další medaili.

6) Dokonce jsem slyšel, že by ses měla účastnit přípravy ženské reprezentace na mistrovství světa. Byla jsi pozvána? Účastnila ses některých tréninků?

Ano, byla jsem do přípravy pozvána, ale vzhledem k účasti na mistrovství Evropy juniorek se nominace do ženského národního týmu odkládá.

7) V neděli jste odjeli z jednoho soustředění národního družstva, teď se pro změnu soustředíte v Nymburce. Jaký máš recept na únavu a na ponorkovou nemoc?

Na neustálé soustředění jsem si zvykla, recept na únavu je spánek, regenerace a zábava s holkama.

8) Jsi spíše bránící nebo útočná blokařská síla týmu? Co tě fascinuje na blokařské práci? Vždyť to bolí!

Jsem útočná blokařka, protože ráda útočím středem sítě a útok je mi bližší než obrana na síti.

9) Jaký máš cíle pro mistrovství Evropy? Ráda bych se umístila do šestého místa.

 

Děkuji za rozhovor

 

rk

logo

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018