Reprezentace
9. 5. 2024
Ženy - přátelské utkání: FRA - CZE, Mulhouse
Reprezentace
10. 5. 2024
Ženy - přátelské utkání: FRA - CZE, Mulhouse
Reprezentace
16. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Teplice : CZE - AUT
Reprezentace
18. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Teplice : CZE - ROU
Reprezentace
18. 5. 2024
Muži - turnaj GEL S.Makedonie : CZE - EST
Reprezentace
19. 5. 2024
Muži - turnaj GEL S.Makedonie : CZE - MKD
Reprezentace
24. 5. 2024
Muži - turnaj GEL Lucembursko : CZE - LUX
Reprezentace
25. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Maribor : CZE - ESP
Reprezentace
25. 5. 2024
Muži - turnaj GEL Lucembursko : CZE - UKR
Reprezentace
26. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Maribor : CZE - SLO
Reprezentace
30. 5. 2024
Muži - turnaj GEL Karlovy Vary : CZE - FIN
Reprezentace
31. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Tarnow : CZE - UKR
Reprezentace
1. 6. 2024
Ženy - turnaj GEL Tarnow : CZE - BEL
Reprezentace
1. 6. 2024
Muži - turnaj GEL Karlovy Vary : CZE - ROU
ČVS
1. 6. 2024
Celostátní festival - minivolejbal - Karlovy Vary
ČVS
8. 6. 2024
Celostátní festival - minivolejbal - Praha
Reprezentace
15. 6. 2024
Ženy - Final Four GEL 2024 - Ostrava
Reprezentace
16. 6. 2024
Ženy - Final Four GEL 2024 - Ostrava
ČVS
22. 6. 2024
Celostátní festival - minivolejbal - Ostrava
Reprezentace
2. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: LAT - CZE, Riga
29.3.2013

Dvanáctka kadetek České republiky pro mistrovství Evropy se představuje - Chceme do Thajska, zaznívá týmem jednohlasně

Malé městečko Dippoldiswalde v německém Sasku se stalo posledním útočištěm kadetek České republiky před odletem na mistrovství Evropy, které se koná v Srbsku a Černé hoře. Tři kvalitní přípravná utkání s reprezentací Německa prověřila tým hlavního kouče Leoše Chalupy po všech stránkách a i přes absenci nejvíce bodující hráčky evropské kvalifikace Michaely Mlejnkové dokázala děvčata sehrát s Němkami vyrovnané zápasy. Trenér Leoš Chalupa rozhodl po třetím utkání o nominaci na mistrovství Evropy.

Na šampionátu nás budou reprezentovat nahrávačky Marie Kurková, Kateřina Válková, smečařky Michaela Mlejnková, Kateřina Slámová, Kristýna Adamčíková, Zuzana Malinkovičová, diagonální hráčky Anna Suchá a Lucie Kalhousová, blokařky Pavla Šimáňová, Lucie Nová a Eva Hudylivová a na postu libera bude Českou republiku reprezentovat Klára Uhlířová.
Utkání z ME kadetek 2013 můžete sledovat na webu www.laola1.tv.

Chtěl bych vám, vážení čtenáři webu ČVS, formou minirozhovorů představit dvanáctku reprezentantek, které jednohlasně vyslovily cíl pro mistrovství Evropy.

Chceme se umístit do šestého místa a kvalifikovat se na světový šampionát do Thajska!

Tady jsou!


logoPavla Šimáňová – kapitánka týmu - blokařka

Co se v týmu událo od úspěšné kvalifikace na mistrovství Evropy? Co bude pro vás na blížícím se evropském šampionátu úspěchem?
Trochu se obměnil hráčský kádr, na mistrovství Evropy nepojedeme ve složení, ve kterém jsme vybojovali postup. Jinak nic, trenéři na nás mají stejné nároky. Moje cíle? Skončit do šestého místa a pak poletíme do Thajska.

Víš teď hned z hlavy termín konání finále mistroství Evropy?
Finále mistrovství Evropy se hraje v Černé hoře, ale nevím kdy. Nechci totiž předbíhat, kladu si postupné cíle. Asi 6. dubna (napovídají spoluhráčky).


logoMarie Kurková - nahrávačka

Co je nejsilnější stránkou realizačního týmu kadetek ČR?
Jsou to určitě vtípky naše hlavního trenéra pan Chalupy, který dokáže každou vážnou situaci odlehčit. No a pak je to naše paní Zlatíčko (Zlatka Dufková), protože to je taková naše maminka.

Máš ráda rychlou hru. To přináší určitá rizika. Co tě napadne jako první, když nahraješ krásnou vystřelenou nahrávku a míč prolítne kolem smečařky a skončí na tribuně?
Tak bych ji v první chvíli utrhla hlavu (smích). Vůbec nepřemýšlím nad tím, že to je moje chyba. Pokud se mi nahrávka podaří a smečařka ji promáchne, tak většinou ji v následující výměně pošlu ještě rychlejší nahrávku, aby zrychlila.


logo

Kateřina Valková - nahrávačka

Co ti volejbal dal a co vzal?
Voljebal mi dal spousty kamarádů a spousty zážitků, které bych určtě v normálním životě nepotkala. Vzal mi klid a čas dělat hlouposti.

Jaké číslo dresu máš? Nese ti toto číslo štěstí?
Mám trojku a nijak na čísle dresu nelpím. S druhou Kateřinou v týmu máme stejný přívěšek s písmenem K a ten si vždy beru jako talisman.

 


logoMichaela Mlejnková - smečařka

Smečařka českého národního týmu se přípravných utkání v Dippoldiswalde nezúčastnila. Velká naděje českého volejbalu plnila v dresu PVK Olymp Praha klubové povinnosti v extralize žen a přispěla k dvojnásobnému vítězství svého týmu v derby nad Slávii.
Michaela Mlejnková se narodila 26. července 1996, hraje na postu smečařky, na zádech nosí šestnáctku, v minulém roce pomohla juniorkám jablonecké Bižuterky k postupu do extraligy a v letošním ročníku okusí ženskou extraligu v pražském Olympu. Míša, které spoluhráčky neřeknou jinak než „Majkl“, se ve svém volném čase věnuje jízdě na kole, v zimě snowboardu a ráda si posedí se svými přáteli. Míša žádný talisman pro štěstí nenosí, ale „ráda si poslechnu před zápasem muziku a občas mám pomalované nehty v barvách české vlajky,“ říká sympatická smečařka českého národního týmu, která si k obědu dá nejraději těstoviny s kuřecím masem a sýrovou omáčkou. Míša Mlejnková si vrcholový volejbal nevybrala náhodou: „Můj táta hrál volejbal u už od dětství mě k němu vedl. Chtěla jsem jít v jeho šlépějích, a proto jsem si vybrala právě tento sport,“ říká jedna z nejmladších hráček juniorského národního týmu.
S volejbalem začala v Turnově, kde ji trénoval tatínek, na dalším volejbalovém růstu Míši Mlejnkové se podíleli liberečtí trenéři Stanislav Václavík a Luboš Bednář. Nejsilnější zbraní Míši je – jak sama říká – útok z pipu, zatímco na přihrávce v zóně I je ještě třeba hodně zapracovat. „Umístění do šestého místa by byl veliký úspěch, každé lepší umístění by byla jen třešničkou na dortu,“ říká na závěr smečařka české reprezentace Michaela Mlejnková.


logoKristýna Adamčíková - smečařka

Máte maskota, který vám přinese štěstí na mistrovství Evropy?
Maskota jsme si zatím nevybrali, ale na něco určitě přijdeme.

Kdo si myslíš, že má i přes rozdělení rolí v týmu největší slovo v týmu? Za kým tým nejvíce jde?
Myslím si, že je to naše kapitánka Šimi (Pavla Šimáňová). Ne proto, že je kapitánkou týmu. Já poslouchám prostě ji.

 

 


logoZuzana Malinkovičová - smečařka

Vyměnila bys medaili v extralize kadetek za místo v základní sestavě reprezentace?
Na to nejde odpovědět. Na oba cíle je třeba velmi dobře a intenzivně pracovat. Jsem v kategorii kadetek posledním rokem, takže by pro mě extraligová medaile znamenala hodně. Pro mě už bude úspěchem, když se do kádru na mistrovství Evropy vůbec dostanu.

Bereš si sebou učení na mistrovství Evropy?
Určitě. Z davu je slyšet – vždyť můžeš mít jen dvacet kilo. Už tak jsem zameškala hodně ve škole a učitelé to nesnáší příliš dobře. Pokud budu chybět další dva týdny, tak si učení rozhodně vezmu s sebou. Ale nejsem si jistá, jestli ho otevřu.


logoLucie Kalhousová – smečařka, diagonální hráčka

Proč u tebe zvítězil zrovna volejbal?
Miluju volejbal, protože mi dává hodně nových zážitků a hlavně poznávám spousty nových lidí.

Na kvalifikaci mistrovství Evropy jsi ze zdravotních důvodů chyběla a do přípravy týmu jsi naskočila až před několika dny. Co tě na týmu nejvíce zaujalo po prvních dnech?
Máme tu pět vyrovnaných smečařek a na šampionát pojedou pouze čtyři. Kdybych byla trenérkou, tak bych sama nevěděla, koho vybrat. Myslím si, že jsme dobrý tým, dokážeme držet při sobě a v tom vidím největší sílu týmu.


logoKateřina Slámová - smečařka

Kdo to z realizačního týmu dotáhl ve volejbale nejdále?
Asi Kačka Svobodová. Nevím, jakou soutěž přesně hrála, ale vždy s námi trénuje a je vidět, že volejbal hrála velmi dobře.

Kvůli národnímu týmu zanedbáváš hodně školu. Spočítala bys počet dnů, kdy jsi školu zanedbala z důvodu účasti v reprezentačním družstvu? Mrzí tě to?
Kvůli reprezentaci mě to rozhodně nemrzí. Myslím si, že kdybychom sečetli dny naší absence, že by to vyšlo na měsíc a půl.


logoEva Hudylivová - blokařka

Máš nějaké zaběhnuté zaběhnuté rituály?
Ne, já si musím jen stáhnout pořádně culík. Jakmile nemám pevné vlasy, tak nemohu prostě hrát. A když vstupuju do hřiště, tak vždy pravou nohou.

Co víš o Černé Hoře?
Je někde pod Chorvatskem, jedeme tam na Evropu a je tam moře.

 


logoLucie Nová - blokařka

Jaké talismany si bereš na mistrovství Evropy?
Já na talismany příliš nevěřím, takže žádný nevím. Na mistrovství Evropy však udělám výjimku, vezmu si něco od naší nahrávačky Karolíny Vaňkové, která na poslední chvíli vypadla z nominace. Zatím nevím co, ale něco vymyslíme?

Jaký máš smečařský dosah a v jaké výšce se hraje současný vrcholový ženský volejbal?
Jako kam vyskočím? Vyskočím tři metry a ženský volejbal bude hrát asi ve 340 centimetrech (výbuch smíchu).


logoAnna Suchá zvaný Showman – diagonální hráčka

Kdo je největší šoumen týmu?
Hodně se střídáme, ale protože jsem tady nejmladší, tak jsem to často já. Není to sice o šoumenství jako takovém, ale protože jsem nejmladší, tak si ze mě holky nejvíce utahují. Ale nevadí mně to, užijeme si tu zábavu.

Znáš pravidla oranžového minivolejbalu?
No já mám s těmi barvami docela problémy. Oranžový minivolejbal? Tam se může hrát pouze bagrem, ne? Nebo jak to je? Nepletu si to se žlutým? Vůbec netuším.


logoKlára Uhlířová – libero

Jak se ti líbí role libera, když si chodíš do hřiště pouze pro rány a nemůžeš si do soupeře zasmečovat?
Hraju na postu libera již dva roky a na tuto roli jsem zvyklá. Nevadí mně chodit si pro rány, protože vím, že mohu připravit bod pro svůj tým a kvůli tomu to také dělám.

Jaký pokřik má reprezentační tým kadetek a proč?
„Dživilájo Džim“ – tento pokřik vymyslela hned na prvním turnaji naše nahrávačka Kája Vaňková, zalíbil se nám a tak ho používáme dodnes.

 

Holky, hodně štěstí !

realizační tým    
Leoš Chalupa
- hlavní trenér


logo
Kateřina Svobodová
- asistentka trenéra


logo
Zdeněk Čech
- lékař týmu

logo

 Radek Krpač

Jan Vobr
- manažér týmu


logo
Adam Šimonek
- statistik


logo
Zlatka Dufková
- masér

logo
Krátké zprávyArchiv
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Novým trenérem VK ČEZ Karlovarsko je Ital Stefano Mascia, který poslední sezóny působil jako asistent trenéra ve francouzském týmu Chaumont...

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Největší údernou sílu posledních sezón ztrácí Dukla Liberec, slovenská univerzálka Nikola Kvapilová bude nově hájit barvy VK Prostějov.

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Z Odoleny Vody odchází smečař Jan Svoboda, jehož novým chlebodárcem bude Dukla Liberec.

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Martina Demara vystřídá na lavičce volejbalistů liberecké Dukly Alessandro Lodi. Italský světoběžník, který střídavě vedl muže nebo ženy ve...

 
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018