23.7.2012

Čeští reprezentanti v přípravě na evropskou kvalifikaci. Názor některých mých spoluhráčů nereprezentovat rozhodně nesdílím, říká kapitán národního týmu Ondřej Hudeček

Dovolená skončila, vzhůru do práce!

Čeští volejbaloví reprezentanti se ve středu po krátké přestávce opět sešli, aby nabrali síly k zvládnutí nejdůležitějšího cíle letošního roku. Tím je pro Bernardův tým jednoznačně postup na mistrovství Evropy, které v příštím roce pořádá Polsko a Dánsko.

Novým útočištěm pro přípravu na zářijovou kvalifikaci se pro český národní tým stala městská hala v Mladé Boleslavi, která splňuje veškeré podmínky pro kvalitní trénink našich reprezentantů. Tři kurty s dostatečnou vzdáleností za koncovými čarami jsou jedním z požadavků nizozemského trenéra, který si často libuje v individuální práci českých hráčů na technice jednotlivých herních dovedností. 

Od začátku soustředění se o kondiční trénink Stewartových svěřenců stará Miro Vavák. Slovenský kondiční specialista dohlíží nejen na atletickou připravenost našich reprezentantů, ale také na správné provedení silových cvičení v posilovně.
Skladba tréninků se oproti minulým létům změnila. Dříve jsme v létě pracovali prvních čtrnáct dní bez míčů, přednost dostal kondiční trénink. Trenér však udělal změnu, chce, abychom i v této fázi přípravy přišli do styku s míčem,“ vysvětluje kapitán českého reprezentačního týmu Ondřej Hudeček.

logo

Do Mladé Boleslavi dorazilo ve středu čtrnáct reprezentantů, David Konečný a Martin Kryštof se k týmu připojili v pondělí. Neúspěch v olympijské kvalifikaci české reprezentanty mrzí ještě dnes, účast na olympiádě byla příliš blízko.

logoZa sebe mohu říci, že mě to velmi mrzí. Byl sestaven nový realizační tým a neúčast některých hráčů postup zkomplikoval. Je to škoda, byli jsme postupu velmi blízko,“ říká kapitán české reprezentace.
O to větší motivaci máme teď, chceme postoupit na mistrovství Evropy. Trenér Bernard týmu věří, kdo chce reprezentovat, ten tu je a bojuje dál. Noví hráči nasbírali zkušenosti v zápasech Evropské ligy, takže první cíl byl splněn. Teď však jdeme za postupem,“ říká jednoznačně kapitán reprezentace Ondřej Hudeček.

logo

Jiný přístup lodivoda českého týmu Stewarta Bernarda v tréninkovém procesu některým českým reprezentantům nevyhovoval, ti na základně vlastního rozhodnutí reprezentační činnost ukončili.
Akceptuji rozhodnutí některých spoluhráčů. Každý nechce trávit šest hodin denně v hale a pro některé z nich byla zátěž neúnosná. Já však tento názor nesdílím. Jsem spokojen s tím, jak družstvo pracuje a rozhodně udělalo pod Bernardem velký pokrok. Tréninková dřina se v našem herním pojetí rozhodně projevila. Nelze po pár měsících spolupráce dělat definitivní závěry. Na to je podle mého názoru příliš brzy. Přes neúčast některých hráčů máme stále velmi silný tým, a teprve po delší době zjistíme, jestli jdeme kupředu, či nikoliv,“ říká Ondřej Hudeček.

V rámci přípravy na kvalifikaci sehrají Češi tři série přípravných utkání. První absolvují Stewartovi svěřenci v Řecku, poté se přesunou do Portugalska. Poslední fázi herní přípravy absolvují Češi doma v utkáních proti Francii, kterou vede bývalý kouč české reprezentace Tillie.   

Trenér Stewart má v Mladé Boleslavi k dispozici:
nahrávače Boulu, Habra a Janoucha,
diagonální hráče Štokra, Konečného a Kriška,
blokaře Krále, Holubce a Sobotku,
přihrávající smečaře Hudečka, Linze, Hýského, Správku a Bartoše a
libera Kryštofa a Kopáčka.

Čeští reprezentanti se v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy utkají s týmy Makedonie, Chorvatska a Rakouska. Hraje se systémem každý s každým ve dvou turnajích (Ostrava, Rakousko). Na šampionát, který pořádá Polsko a Dánsko, postoupí přímo pouze vítěz skupiny, druhý tým postoupí do dodatkové kvalifikace, která se hraje vyřazovacím způsobem.

 

Radek Krpač

 

logo

 

 

logo

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018