1.7.2014

Jakub Veselý: Klíčová byla bojovnost!

logo

ROZHOVOR - Český národní tým volejbalistů opět předvedl, jak bojovného ducha během letošního reprezentačního cyklu má. Při prvním domácím utkání Světové ligy s Portugalskem zvládl otočit nepříznivou dvousetovou ztrátu, v tom druhém zase v první sadě prohrával 3:11, nicméně stejně ji vybojoval ve svůj prospěch. Dvě výhry a zisk pěti bodů vrátil Českou republiku do boje o postup do další fáze. Za to je rád i nejvyšší český hráč Jakub Veselý.

Jakube, jaké bylo z vašeho pohledu druhé utkání?
Pro mě je to taková satisfakce dvakrát vyhrát doma nad Portugalskem. Tam jsme jednou vyhráli a jednou prohráli, takže to bylo zlepšení. Je to jenom pozitivní.

Bylo něco, co jste měli oproti prvnímu duelu v Opavě změnit?
Určitě začátky setu, protože tam nám utíká hodně bodů, a to by se nemělo stávat. Ale pozitivní je, že se nám to povedlo otočit zpátky a tím vyhraným setem jsme se nakopli do druhé sady, kde jsme je poté smázli 25:14.

S Portugalskem tedy máte kladnou bilanci v základní skupině. Je ten jejich styl právě ten, který vám nejvíce vyhovoval?
Já nevím... (směje se) Další otázka!

Co bylo ve druhém zápase klíčové?
Klíčová byla bojovnost, kterou jsme od pátku nastolili. Podle mě jsme je zlomili tím, jak jsme je v prvním zápase přehráli ze stavu 0:2 na sety. A i v sobotu jsme to v prvním setu nevzdali a otočili z výsledku 3:11. Je to klišé, ale ta bojovnost byla spojená s taktikou a herní disciplínou, kterou se nám v zápase dařilo plnit.

Říká se, že za stavu 2:0 je nejtěžší vyhrát třetí set. Proč to tak je?
Bylo to kvůli tomu, že jsme v prvním duelu odehráli pět setů a všichni byli fyzicky unavení. To můžete dělat co chcete, ale je to tak. O to jsem ale víc rád, že jsme se ještě dokázali vzchopit a najít v sobě zbytky sil. (usmívá se)

Byla nějak znát absence Michala Kriška?
Michal (Finger, pozn. autora) ho zastoupil výborně! Je to mladý kluk, popasoval se s tím skvěle a splnil svůj úkol.

Dá se teď mluvit o boji o postup ze skupiny?
Ono to tak je. Je to skutečnost, realita. Je hezké, že skupina není rozhodnutá a dohrává se až do finále. Máme šanci, ale jestli se nám v Rotterdamu podaří dvakrát zvítězit, na to si netroufám odpovědět.

A co říkáte na atmosféru v Opavě?
Skvělá! Zase to byla parádní show, organizátorsky perfektně zvládnuté. Radost hrát. (usmívá se)

 

Autor:  Lukáš Dvořák

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018