13.5.2014

Kamil Baránek a David Konečný obhájili titul ligových mistrů Francie

ROZHOVOR - Obhájit titul ligových mistrů Francie pomohli čeští volejbalisté Kamil Baránek a David Konečný svému klubu z Tours, když ve čtvrtečním jediném finálovém zápase patřili k nejvíce bodujícím hráčům. V Paříži slavili vítězství Tours nad domácím týmem Paris Volley, který porazili  3:1 na sety.

logo

Foto: Volejbalisté Tours, Zdroj: lnv.fr

Odchovanec břeclavského volejbalu, přijímající smečař Kamil Baránek, pochází z volejbalové rodiny a v rozhovoru pro Český volejbalový svaz prozradil, že i tatínek a bráchové sledují jeho zahraniční volejbalové úspěchy, za které pak doma dostává pochvaly.

Jak dlouho se připravuje tak špičkový tým, kterým volejbalové velkoklub Tours bezpochyby je, na finálový zápas o ligový titul?
Naše příprava na finálový zápas, který začínal hned po semifinále, trvala v našem případě týden.

Jaká byla taktika vašeho týmu pro finálový zápas proti Paris Volley?
Taktika byla zaměřena především na ubránění jejich dvou nejlepších hráčů - francouzského univerzála Sidibeho a srbského smečaře Ivoviče. Byl to náš čtvrtý vzájemný zápas, takže bylo dost nepravděpodobné, že bychom jeden druhého něčím zaskočili.

Jak se díváš na francouzské finále, které se hraje pouze na jeden zápas? Je to výhoda či nevýhoda?
Řekl bych, že to byla pro nás výhoda, jelikož se nám zranil náš první nahrávač, pro kterého již tahle sezóna skončila. Tím pádem za něj naskočil do hry náš druhý nahrávač, se kterým bylo jednodušší porazit Paříž v jednom rozhodujícím zápase, než na několik hranných zápasů.

Jste nejlepším týmem Francie, tak bys mohl prozradit, co udělá z dobrého týmu ten nejlepší? Určitě je spousta detailů, kterými se ta špičková družstva liší od těch "dobrých".
Tím nejdůležitějším bodem bude podle mě složení družstva. Musí se vybrat hráči tak, aby se k sobě charakteristicky hodili, a také se navzájem doplňovali v herních činnostech...a k tomu je potřeba mít zkušeného manažera týmu nebo trenéra. Tours Volley je známo tím, že má jedny z nejlepších pracovních podmínek ve Francii - od ubytování, přes kondiční přípravu až po zdravotní péči, a pak už jen stačí trénovat, trénovat a trénovat....

V Tour hraje dlouhodobě český reprezentant David Konečný a strávil jsi po jeho boku již druhou sezonu. Mluvíte na sebe při zápase i česky? Je to jedna z výhod zahraničního angažmá, potkat v týmu Čecha...
Davidem mluvíme česky, ale i francouzsky. Záleží na situaci. Když je potřeba, aby nám ostatní rozuměli, tak mluvíme samozřejmě francouzsky.

Máš v Tours rodinu, manželku a dvě děti, co nejraději podnikáte, když se nehraje volejbal?
Tours je výborné místo pro rodinu. Rádi podnikáme výlety do přírody, parků, místních bazénů, anebo Zoo.

Pocházíš z volejbalové rodiny a jsi nejmladší ze tří bratrů  Baránků.  Sledují bráchové a tatínek, který tě trénoval, tvé zápasy? Mají chuť ti někdy radit? Chválí tě, když se po sezoně vrátíš?
Táta i bráchové sledují převážnou většinu našich zápasů, takže jsem dostal velkou pochvalu.

Sezóna končí, tak se nabízí otázka, jestli nemáš chuť po dvou letech v Tours změnit volejbalové angažmá?
Dvouletá smlouva mně právě končí, klub má ale zájem abych zůstal. Jsou tu výborné podmínky, ale i přesto bych chtěl zkusit něco nového, a kam to bude, na to je stálé příliš brzy.

 

Autor: Jiří Popelka

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018