8.7.2009

Mají, co si zasloužili - postup

Akademici mají, co si zasloužili! I když už postoupili, "Vašinova kronika" ještě zachycuje události dnů předchozích; těch, které definitivně vedly k vítězství ve skupině. Tak, ať se jim daří i nadále!

OoOoOoOoO

6. 7. 09 - Článek 9

logo Dnešní den začal jako každý druhý. V 9.00 hodin jsme se odebrali snídat. Nevím, jestli se nám to jen zdá, ale úroveň stravování jde rapidně dolů. Po „vydatné“ snídani nás čekalo balení na zápas. Boty, trenky, dres a fičíme do haly Smeredevo, kde nás čeká univerzitní tým Hongkongu. Kluci ze země mnoha možností byli od pohledu velice sympatičtí. Jejich vzrůst jim nebyl zrovna výhodou, ale veškeré takové své nedostatky nahrazovali neskutečnou bojovností.

Pro nás byl zápas velice obtížný, jelikož my vyhrát museli, zatímco oni si jen chtěli zahrát. Po hodině a 9 minutách jsme ukončili třetí sadu esem a splnili tak papírové předpoklady výhrou 3:0 po setech 25:16, 25:12, 25:19.

 

Po zápase jsme se přátelsky se soupeři vyfotili a popovídali. Takto bych si představoval Coubertinovu myšlenku „není důležité vyhrát, ale zúčastnit se“!

Ani nás nemrzelo, že jsme nestihli oběd, protože stejně většina z nás měla v úmyslu zajít na jídlo podle své chuti. V okolí vesnice je spousta možností, jak se dobře a levně najíst.

Formu večerního tréninku jsme zvolili ve vesnici. Nejprve jsme využili posilovny k udržení výbušné síly, která bude nezbytně nutná do závěrečné fáze turnaje. Závěr tréninku ve vesnici jsme ukončili strečinkem (blízko velkého podia, kde se koná každý den několik koncertů), při kterém nás doprovázela živá hudba v podání revivalové skupiny Beatles.

Zítra nás čeká poslední zápas ve skupině se Spojenými arabskými emiráty a pokud vyhrajeme absolvujeme základní skupinu bez porážky Naše vítězství v silné základní skupině bude patřit k jednomu z největších překvapení dosavadního průběhu univerzitního turnaje.

7. 7. 09 Článek 10

logoTak dneska máme rekord v doprovodu policejních vozidel. Při každém výjezdu z vesnice jak na trénink, tak na zápas nás doprovází jedna nebo více policejních eskort. Smysl je jak ochrana účastníků, tak hladký průběh cesty zacpanými bělehradskými ulicemi.

Dnes jsme jeli opět do nové haly blízko Bělehradu, městečko se jmenovalo Stará Pazova. Po příjezdu pro nás bylo připraveno malé pohoštění, které pro nás připravili místní volejbalisté. Trénink byl sice krátký, ale intenzivní.

Po tréninku oběd, hodinka a půl času na odpočinek a už vyjíždíme k poslednímu zápasu základní skupiny opět do Smedereva. Našim soupeřem je družstvo Spojených arabských emirátů, které má na svém kontě zatím dvě vítězství. Všichni věříme, že u toho zůstane i po našem zápase.

Soupeř z nás má obrovský respekt, i když rozcvička byla varující (Arabové s míčem mlátili jako o život). Vyjma druhého setu, kdy soupeř hodně riskoval a téměř vše mu vycházelo, jsme měli zápas pod kontrolou a vítězíme 3:0 po setech 25:18, 25:21,25:14 v rekordním čase 1 hodina a 4 minuty.

 

Cesta do vesnice je bouřlivá a radostná. Vyhráli jsme bez porážky jednu ze čtyř šestičlenných skupin, po dobrých až excelentních výkonech a hlavně volejbal jsme si všichni užívali. I proto jsme tady na univerziádě získali mnoho příznivců.

Zítra máme poslední volný den, tak jsme chvilku poseděli, krátce jsme zhodnotili dosavadní působení na univerziádě, ale samozřejmě bylo cítit, že každý myslí na obrovsky důležité utkání o postup mezi čtyři nejlepší celky na univerziádním turnaji. Ještě to nevíme na 100 %, ale zřejmě narazíme na družstvo Turecka, které vyhrálo poslední dvě univerziády. Nevadí, chuť hrát je a my máme vůli se s tímto faktem poprat, tady už si můžeme těžko vybírat soupeře. Do osmičky s námi postoupilo Rusko, Srbsko, Egypt, Polsko, Kanada, Brazílie a zmíněné Turecko. Jsme opravdu ve volejbalové světové elitě.

Držte nám palce do dalších bojů!

 

Luboš VAŠINA

 logo

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018