5.10.2010

Na Brazilii zapomenout, s Němci vyhrajeme!

Ondřej Hudeček, kapitán české reprezentace:

„Brazilci byli prostě lepší než Američané, když začnou vést, neustále tlačí soupeře k chybám, jakákoliv ztráta koncentrace v útoku, na přihrávce nebo v poli nás stála mnoho bodů a myslím si, že jsme to nevydrželi až do konce. Já jsem chtěl klukům na hřišti pomoci, protože jsme věděli, že je to zápas o všechno, šel jsem na hřiště s tím, že nemám co ztratit a chtěl jsem předvést své maximum. Druhý a třetí set se podařil, ve čtvrtém setu nás Brazilci začali lépe bránit a přesto, že to bylo tak blízko, tak to na druhou stranu bylo k vítězství ještě hodně daleko. Jakmile si soupeř vytvořil malý náskok, bylo strašně těžké se na něho dotáhnout, protože na ztrátu po příchodu druhého diagonálního hráče začali hrát Brazilci výborně. Zápas proti Brazílii mrzí, my na něho musíme co nejdříve zapomenout, protože zítra jde ještě stále o hodně, bojovat o 5. až 8. místo je stále krásné umístění. Jestli nám tiebreak může pomoci v boji o medaile, jsou pouze spekulace, my musíme s Němci vyhrát“.

Martin Kryštof, libero českého týmu:

„Zápas se zlomil zřejmě v momentě, kdy ze hřiště šel Vissotto, který týmu spíše škodil, a přišel druhý diagonální hráč. Ve čtvrtém setu se Brazilci zklidnili a zpřesnili hru, my jsme naopak měli problém s útokem a to rozhodlo. Samozřejmě, že zápas vzal mnoho sil, ale bylo by to jistě jinak, kdybychom zápas dotáhli do vítězného konce. Nad tím nemůžeme přemýšlet, musíme se dát přes noc rychle dohromady a jít do zápasu proti Němcům nanovo a vyhrát ho“.

Jan Svoboda, trenér české reprezentace:

“Hodnotí se mě samozřejmě špatně, protože jsme zápas prohráli, vítězství jsme byli strašně blízko a také blízko našemu snu, který jsme si tady s družstvem během turnaje v Itálii vysnili. Mrzí mě to, protože si myslím, že jsme ve třech setech byli lepším družstvem, bohužel od poloviny čtvrtého setu si Brazilci neustále drželi dvou- až čtyřbodový odskok, který dotáhli až do konce setu. Výborně jim v této fázi zahráli oba krajní smečaři Dante a Murilo. V tiebreaku Brazilci dokázali, proč jsou dvojnásobnými mistry světa a proč deset let kralují světovému volejbalu. Tiebreak odehráli odvážně a prakticky bez chyby. Ondra Hudeček vstoupil do zápasu výborně, Brazilci ho prakticky nedokázali ubránit, dokázal pomoci jak na přihrávce, tak v poli. Mým úkolem bude, aby se družstvo z porážky otřepalo, nastoupilo na Němce, porazilo je a my postoupili dál. Všechny sety až na tiebreak byly vyrovnané, takže naše bilance po prvním utkání bude mírně záporná. My jdeme do zápasu s Německem za vítězstvím a potom budeme čekat, co bude dál.

Jan Štokr, diagonální hráč:

„Bohužel se mi na začátku čtvrtého setu nepodařilo uhrát důležité míče, které se projevily v konečném rozdílu na konci setu. Do pátého setu jsme pak vstoupili úplně špatně, nic v útoku, nic v poli, nic na přihrávce i na servisu. Chtěli jsme je zatlačit, ale Brazilci poté ukázali, proč jsou mistři světa. Brazilci si s námi v obraně po celou dobu nevěděli rady, hlavně Ondra Hudeček si obranou soupeře procházel, jak chtěl. Možná, kdybych zahrál lépe, tak by výsledek vypadal jinak. Typičtí Italové, zítra už v 17 hodin hrajeme s Němci, my můžeme být naštvaní, ale musíme se s tím vyrovnat, prostě to tak je. Pokud budeme hrát proti Němcům stejně jako druhý a třetí set, tak je určitě porazíme“.

Foto web FIVB

logo

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018