14.7.2009

Úspěch reprezentace akademiků v Bělehradě 2009

Dneškem končíme sérii článků, kterou jsem pracovně nazval „Vašinova kronika" a které přinášely bezprostřední dojmy trenéra našeho úspěšného akademického družstva. Před jeho odjezdem do Bělehradu asi nikdo nečekal, že se družstvo bude „prát" až o medailové umístění.

K úspěšnému vstoupení na univerziádě se ještě vrátíme. Dnes tedy jen ještě jednou - a jistě jménem všech volejbalistů:

„Gratulujeme! Byli jste dobří."

 

MEJ

 

logo

10. 7. 2009 - Článek 13

Včera (čtvrtek) jsme viděli hrát našeho dnešního soupeře, Rusy. Asi jsme měli jít raději do města, protože se mi zdá, že jsme získali velký respekt již předem. Rusové totiž hráli excelentní volejbal a na některé akce jsme koukali s otevřenými ústy. No nevadí, posilovna byla dobrá a nálada také; favority určitě nejsme - ukazuje to i sázkový kurz, který je na tento zápas vypsán, a ten byl 1:4. Odjíždíme opět do nejvzdálenější haly do Nového Sadu.

Utkání začíná s hodinovým zpožděním, protože před námi hrající Egypt - po vedení 2:0 - svůj skoro jistý postup s Brazílií ztrácí a prohrává 3:2. Brazílie hraje o zlato a Egypt o bronz. Obě družstva zůstávají na náš zápas, aby viděla svého soupeře do zítřejšího posledního hracího dne.

I přesto, že je na nás vidět snaha a odhodlání, vůbec na Rusy nestačíme. Ti do nás buší hlava nehlava a my nemáme na jejich hodně vysoko hrané míče a hlavně nekompromisní servis žádnou protizbraň.

Poprvé tady na univerziádě prohráváme 3:0 a jestli náš dnešní soupeř bude hrát jako dnes jsem přesvědčen, že zítřejší finálový zápas s Brazílií bude taky dost rychlý.

Zítra hrajeme s Egyptem o třetí místo, jedeme do vesnice skoro o půlnoci a všichni jsme už hodně unavení. Ve vesnici je ještě živo, hodně sportovců už skončilo a tak se baví - je tady pestrá směsice lidí ze stosedmdesáti států.

11. 7. 2009 Článek 14

Snídani a čas na ni jsme zvolili co nejpozději, na čtvrt na deset.

Po snídani jsme na videu dělali rozbor našeho dnešního soupeře z Egypta a po rozboru jsme se šli už jenom pouze protáhnout. Včerejší porážka nám vzala hodně fyzických, ale hlavně psychických sil.

Ulehl i náš fyzioterapeut Milan Slavík, bere antibiotika a nám bude určitě chybět.

Na utkání odjíždíme do bělehradské haly Pionir, kde hrají svá utkání basketbalisté Partizanu Bělehrad. V hale je poměrně dost lidí - přišly nám fandit basketbalistky, které prohrály svoje utkání o bronz s Austrálií. Takže z kolektivních sportů máme možnost získat medaili už pouze my.

První set je na nás znát včerejší zápas z Rusy. Další dva sety jsou vyrovnané, ale hráči z Egypta si zaslouženě odváží z univerziády bronzové medaile. Mají obrovskou radost líbají palubovku. No nic, jsme čtvrtí fantastické umístění, ale …
 
Charakterizoval bych to asi takto „Byli jsme bronzové medaili hrozně blízko, ale vlastně také hodně daleko“. Všechna tři družstva, která skončila před námi, byla fakt lepší a herně jsme na ně neměli.

Večer po zápase si jdeme všichni sednout a asi rozprášíme naši „pínu“ (to jsou různé pokuty, které hráči platili v místní měně). Největšími přispěvovateli byli kladeňáci - Láďa Sobotků a Martin Böhm.

Musím říct, že „pína“ je rozprášena. Nakonec je z toho po našem smutku pěkný večer. Zhodnotili jsme naše účinkování tady v Bělehradě a naše slova byla určitě spíše povzbudivá a děkovná.

12. 7. 2009 Článek 15

Opravdu jsme se sešli až ve dvanáct hodin a po krátké poradě se všichni rozběhli po vesnici navazovat nové kontakty a hlavně vyměňovat trika, vlaječka, odznaky a různé další věci.

Popravdě nejsme moc v kurzu, hodně se vyměňovaly brazilské věci, Čínští sportovci byli v obležení a hloučky byly u afrických států, Japonců, Italů a kupodivu i u Rusů. Ale hodně je dáno i originalitou vyměňovaných věcí. Ještě jdeme nakoupit za zbylé peníze upomínkové předměty a dárečky domů našim známým a pomalu se chystáme na slavnostní zakončení 25. světové univerziády v Bělehradě.

Dnes to asi bude dlouhá noc, a to zítra vstáváme o půl šesté, úklid, předání pokojů a odjezd na letiště. Slavnostní zakončení začíná ve 20.00 hodin. Pár projevů, nástup sportovců se všech 170 zúčastněných zemí na plochu a opravdu parádní závěrečný program zástupců z Číny.

Země, kde bude za dva roky probíhat 26. světová univerziáda. Ukázky z města u moře Shenzenu jsou úchvatné. Už dnes mají hotová všechna sportoviště a celou vesnici.

Vše oficiální končí a přímo na ploše se rozjíždí asi největší diskotéka na světě. Tak ať si to studenti dnešní noc řádně užijí, já jdu spát, abych byl zítra ráno fit.

Bělehrade někdy snad na shledanou!

 

Luboš VAŠINA,
hlavní trenér družstva

Konečné výsledky a statistiky volejbalu jste už jistě našli nebo najdete na
Celkové výsledky a další zajímavosti na.

 

logo

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018