17.7.2023

V Kolíně startuje druhá polovina reprezentační sezóny mužů

Finální přípravu na letošní vrcholy reprezentační sezóny, evropský šampionát a olympijskou kvalifikaci, zahájí i mužská reprezentace. Pod vedením Jiřího Nováka se bude od 17. července 2023 připravovat v Kolíně. Do přípravy se už zapojí i zkušené opory, Jan Hadrava a Jan Galabov, i „navrátilec“ do reprezentace Donovan Džavoronok.

Nominace reprezentačního týmu mužů na první sraz je osmnáctičlenná. „Protože všechny kluby začínají svoji přípravu později a pro případ, že bude potřeba náš tým obměnit nebo doplnit, je to nezbytné,“ vysvětlil hlavní trenér Jiří Novák.

Do sestavy se oproti první části reprezentační sezóny vrací univerzál Jan Hadrava, blokař Lukáš Trojanowicz a smečaři Jan Galabov a Donovan Džavoronok. „V první části sezóny, kdy jsme dokázali postoupit do Final Four Evropské zlaté ligy, si trenér vyzkoušel nové hráče pro seniorskou reprezentaci. Na nadcházející období se do týmu vrací několik zkušených hráčů, jako jsou Jan Galabov, Jan Hadrava a také Donovan Džavoronok, který přehodnotil svoje postavení k reprezentačnímu dresu a vyjádřil touhu reprezentovat. Jiří Benda, Šimon Bryknar a Jakub Klajmon byli z týmu uvolněni pro kvalifikační turnaj na mistrovství Evropy hráčů do 22 let. Hned po skončení seniorského evropského šampionátu odehraje reprezentace v brazilském Rio de Janeiru kvalifikaci na pařížské olympijské hry 2024. Na kluky tedy čeká přibližně 70 dní společné přípravy,“ vypočítal manažer reprezentačních týmů Miloslav Javůrek.

Plán přípravy na turnaj evropského šampionátu je podle kouče Nováka následující: „V první části přípravy v nové lokalitě v Kolíně se zaměříme na fyzickou část. Pro hráče je to jak příprava na mistrovství Evropy, tak i na klubovou sezónu. Prvních 14 dní bude těžkých, ve třetím týdnu už budeme víc pracovat na souhře, na kolektivních věcech a týden zakončíme přípravnými zápasy proti Estonsku 3. srpna v Kolíně a o den později v Kutné Hoře. V následném týdnu odehrajeme přípravné zápasy v Rumunsku, poslední herní příprava proběhne v Bělehradě proti reprezentaci jednoho z favoritů evropského šampionátu Srbsku.“ Na základní část evropského mistrovství odletí muži 29. srpna do makedonského Skopje.

Kapitánem českého týmu bude zkušený blokař Adam Zajíček, který vloni dovedl mužstvo k titulu v Golden European League. V letošním ročníku soutěže brali volejbalisté 4. místo. „Vrchol nároďácké sezóny je před námi a žádný z hráčů už se ho nemůže dočkat. Ale před námi je spousta práce a já věřím, že ta práce bude vidět jak na hřišti, tak i výsledkově,“ řekl před zahájením přípravy Zajíček.

Nominovaní hráči (17. – 21. 7. 2023 Kolín):

Bartůněk Luboš nahrávač
Janouch Jakub nahrávač
Srb Jiří nahrávač
Hadrava Jan univerzál
Indra Patrik univerzál
Šotola Marek univerzál
Polák Josef blokař
Špulák Petr blokař
Zajíček Adam blokař
Čech Daniel smečař
Džavoronok Donovan smečař
Galabov Jan smečař
Licek Martin smečař
Vašina Lukáš smečař
Kovařík Michael libero
Moník Milan libero
Pfeffer Daniel libero

Realizační tým:

Novák Jiří hlavní trenér
Mascia Stefano asistent trenéra a kondiční trenér
Müller Dardo asistent trenéra a statistik
Sedlák Martin masér
Benda Petr fyzioterapeut
Bendová Eliška fyzioterapeut
Avenarius Jakub lékař
Debnar Martin lékař
Chetin Stanislas týmový vedoucí
Javůrek Miloslav týmový manažer

 

Autor: Štěpán Sedláček

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018