11.5.2016

Vyjádření k 18-ti členné nominaci mužské volejbalové reprezentace

Vzhledem k množství dotazů a reakcí ze strany volejbalové veřejnosti, týkající se zúžení kádru mužské volejbalové reprezentace, mi dovolte v následujících odstavcích reagovat a pokusit se danou situaci vysvětlit.

Dle předpisů FIVB pro Světovou ligu musela být povinně do 6. května potvrzena nominace přesně 21 hráčů. Trenéři měli nominaci připravenou již na konci ligové sezóny - dlouhodobě se jednalo pouze s Janem Štokrem a Lukášem Ticháčkem. S Ticháčkem jednal hlavní kouč Miguel Falasca, se Štokrem já osobně. Následkem čtyř zranění a jednoho náhlého odmítnutí z osobních důvodů se nominace musela lehce přestavět. Hráč Sobotka si natrhl lýtko, hráči Habr a Beer si udělali větší výron. Tito volejbalisti jsou v současné době s reprezentačním družstvem a věříme, že brzy naskočí zpátky do přípravy. Hráč Leikep má dlouhodobé větší problémy se zády, takže bylo po dohodě s reprezentačním lékařem a lékařem Dukly Liberec rozhodnuto, že se jarní části přípravy nezúčastní. Trenéři s ním ale dále počítají na podzim. Karel Linz odmítl účast v reprezentaci z osobních důvodů několik dní před začátkem přípravy. Trenéři na to museli reagovat a výběr padl na Jiřího Vašíčka. V hledáčku byli ještě hráči Kuliha a Fila, ale jednoho čeká operace a druhý má lehčí problémy se zády. V hledáčku trenérů byl dlouhodobě i hráč Hrazdira, který však odmítl z důvodu zranění kolena.

Pro přípravu v Brně, která začala 9. května, bylo již několik týdnu dopředu dohodnuto, že se začne pouze s 18 hráči. Důvody byly ekonomické, organizační (menší hala) i sportovní (nový tým, který se musí dát dohromady a méně času na přípravu). Přesto trenér musel nejdříve nominovat 21 hráčů a pak kádr zúžit na hráčů 18. Hráčům, kteří nebyli nominováni do zúženého výběru bylo vysvětleno, z jakého je to důvodu. Filip Křesťan je v nominaci jako třetí univerzál za dvojicí Hadrava a Finger a je připraven naskočit v případě potřeby. Lubomír Staněk zase reprezentaci pomohl v těžké chvíli, kdy se zranilo několik středových hráčů a trenéři se s ním domluvili, jak bude vypadat další spolupráce. Totéž se týká libera Václava Kopáčka. Zmíněným třem hráčům moc děkujeme za jejich ochotu.

Osobně bych chtěl velmi poděkovat všem hráčům, kteří chtějí reprezentovat - ať už se do konečných nominací dostanou nebo ne. Poděkování samozřejmě patří i klubům, které je do reprezentace uvolňují.

 

Autor: Jakub Novotný

Vedoucí úseku seniorských reprezentací

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018