8.6.2016

Nominace žen pro druhý turnaj World Grand Prix v Olomouci

České volejbalistky si už o tomto víkendu zahrají před zraky domácích diváků v Olomouci prestižní turnaj World Grand Prix, na který se připravují od začátku května. Ve dnech 10.–12. června budou bojovat postupně s Kanadou, Bulharskem a Dominikánskou republikou. S kanadským týmem si přitom český výběr zahrál již minulý víkend na úvodním turnaji WGP v Polsku a byl to jediný tým, který se českým volejbalistkám podařilo překonat. „Kanada má velmi bojovného ducha, takže zápas doma nesmíme podcenit,“ poznamenal hlavní kouč českých reprezentantek Alexander Waibl. „Velmi silná je Dominikánská republika a v mezinárodních utkáních umí skvěle zabojovat, společně s Bulharskem to podle mě bude favorit nadcházejícího víkendu,“ zhodnotil ostatní soupeře Waibl.

S výkonem svých svěřenkyň na prvním turnaji World Grand Prix v Polsku byl Alexander Waibl spokojený: „Dopadli jsme lépe, než jsem očekával,“ řekl. „Úvodní zápas proti Portoriku byl velmi specifický, protože byl vlastně první ostrou zkouškou našeho týmu. V druhém utkání s Polskem jsme hodně zlepšili bloky a obranu. A v posledním duelu jsme proti Kanadě odehráli velmi dobře úvodní dva sety a v koncovce třetího dokázali skvěle zabojovat, takže jsme si na své konto připsali první velmi cenné vítězství,“ zhodnotil hlavní trenér uplynulé zápasy.

Hráčkou víkendu na World Grand Prix v Polsku byla vyhlášena česká kapitánka Tereza Rossi. „Naše družstvo se sehrává a je jen otázkou času, kdy se ještě více zautomatizují trénované mechanismy,“ uvedla po úvodním turnaji. „Už se moc těším na české fanoušky. Očekávám, že olomoucké publikum vytvoří na World Grand Prix skvělou atmosféru tak, jak si ji pamatuji před lety, a že nám díky tomu přibyde „jeden hráč navíc“,“ těší se na nadcházející utkání Rossi.

Pro turnaj v Olomouci má Waibl k dispozici kádr čítající 14 jmen. Evu Rutarovou nahradí na bloku Klára Vyklická. „Klára s námi absolvovala celou přípravu, a tak jsem jí chtěl dát šanci získat v Olomouci cenné mezinárodní zkušenosti,“ uvedl k tomu Waibl. „Na soupisce můžeme mít jenom čtyři blokařky, proto stojím pokaždé před těžkým rozhodováním, koho vybrat,“ dodal. 

Rozpis utkání na 2. turnaji World Grand Prix v Olomouci:

10.6. Bulharsko – Dominikánská republika 15:00

10.6. ČR – Kanada 18:00

11.6. Dominikánská republika – Kanada 15:00

11.6. ČR – Bulhrasko 18:00

12.6. Kanada – Bulharsko 15:00

12.6. ČR – Dominikánská republika 18:00

Nominace na 2. turnaj World Grand Prix v Olomouci: 

Dostálová Veronika

PVK Olymp Praha

Libero

Hodanová Eva

PVK Olymp Praha

Smečařka

Kojdová Petra

TJ Ostrava

Smečařka

Kojdová Helena

TS Volley Düdingen

Smečařka

Kossányiová Andrea

Impel Wroclaw

Smečařka

Mlejnková Michaela

Allianz MTV Stuttgart

Smečařka

Nachmilnerová Iva

TJ Ostrava

Blokařka

Purchartová Barbora

NawaRo Straubing

Blokařka

Rossi Tereza

Pomi Casalmaggiore

Univerzálka

Smutná Lucie

Halkbank Women Sport Club

Nahrávačka

Toufarová Marie

TJ Ostrava

Smečařka

Trnková Veronika

VfB 91 Suhl e.V.

Blokařka

Vincourová Pavla

Budowlani Lodz

Nahrávačka

Vyklická Klára

PVK Olymp Praha

Blokařka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Novináři se mohou na turnaj World Grand Prix akreditovat prostřednictvím oficiálních webových stránek Českého volejbalového svazu: na stránce www.cvf.cz/media je k dispozici odkaz Akreditace, kde je potřeba vyplnit vyplnit a odeslat kontaktní formulář.

Reprezentační celek žen se na WGP připravuje celý tento týden v Olomouci. V případě zájmu o možnost individuálních rozhovorů s hráčkami, případně členy realizačního týmu, prosím kontaktujte Barboru Mertovou, Lukáše Kozáčka nebo Michala Mezeru (kontakty: ZDE).

 

Autor: Barbora Mertová, Michal Mezera

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018