2.11.2010

Volno ve znamení motlitby na kopečku, MS 2010

Z technických důvodů se informace o volném dni našich hráček objevují až těsně před úterním důležitým utkáním s Itálií - snad jim ale volno dodalo sil a odvahy překonat nejen soupeře, ale i sama sebe.LOGO

Volný den rozdělilo vedení týmu na dvě poloviny. Dopoledne výlet, odpoledne trénink.

Nejprve se česká výprava hned poránu vydala do chrámu. Na posvátném místě se totiž den před zápasem průvodce naší reprezentace modlil za české vítězství. Přejete-li si něco na malém kopečku nad Hamamatsu, určitě se vám to vyplní. Alespoň se to tady tak říká.

Není divu, že smečařka Helena Havelková zkusila štěstí a také si něco přála. "Přála," usmívala se. "Ale neřeknu co, nebo se mi to nevyplní."

LOGO

Trenér Jiří Šiller byl poněkud sdílnější. "Japonci jsou strašně milí, pořád se usmívají, na to nejsme z Evropy zvyklí. A jejich modlitba? Zajímavá věc. Příjemná." I kouč českých volejbalistek si na vršku nad městem Hamamtsu cosi přál. "Směřovalo to k zítřku," prohodil neurčitě.logo

Co se bude dít v úterý, je ale volejbalovým fanouškům naprosto jasné. V Hamamatsu aréně se český tým pokusí o překvapení na účet italských hvězd. Žádný turnaj se neobejde bez senzace, ta dnešní by nám určitě přišla vhod. Při dopoledním výletu se mužská část výpravy vykoupala v Tichém oceánu. Dívky poněkud nesměle popocházely po břehu. Voda a volejbalová forma totiž nejdou moc dohromady.

"Já ale bydlela v Řecku na pláži, vlastně jsem se koupala celou sezonu, strašně mi to chybí," poznamenala s nohama jemně namočenýma do vlnek nahrávačka Lucie Mühsteinová. I ona odolala. Do vln se neponořila. Přivezla si totiž do Japonska životní formu a byla by škoda, kdyby kamsi v Tichém oceánu uplavala.

logoZatímco se volejbalistky procházely kolem vody, blokařka Kristyna Pastulová se v nedalekém lesíku pořádně vylekala. Čeho? "Lezl tam strašně veliký zelený pavouk." Nakonec se koupali jen lékař, manažer, oba trenéři a také statistik Martin Gallus.

logoTen už ale i ve vlnách měl na mysli, co naservíruje hráčkám před zápasem s Itálií. Na kterou z Italek bude český tým upozorňovat. "Vycházet budeme převážně ze zápasu Italek s Nizozemkami, tam byly hráčky Itálie donuceny, aby předvedly všechno, co umějí." Taktická porada čeká české volejbalistky až odpoledne japonskéhho času před večerním zápasem.

Utkání Česká republika – Itálie bude zahájeno v 18.45 japonského, to znamená v 10.45 středovropského času.

 

Kamil JÁŠA

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018