16.1.2018

Dnes čeká volejbalový Liberec svátek, ale i Karlovarsko a Brno mají atraktivní soupeře

První osmifinálové zápasy našich zástupců v evropských pohárech 2017/18 nás čekají ve středu. Dukla Liberec hostí v CEV Cupu „nadupaný“ tým Calzedonia Verona. V Challenge Cupu se představí na domácí palubovce Karlovarsko, které vyzve švýcarský Biogas Volley Näfels. Jediný náš zástupce, který svou pouť v osmifinále Challenge Cupu začne na půdě soupeře, je Volejbal Brno. Brněnští hráči nastoupí v Itálii proti týmu Bunge Ravenna.

Fanoušci Liberce, ale i diváci u televizních obrazovek se mají na co těšit. V Poháru CEV nastoupí liberecká Dukla proti Veroně - jednomu ze špičkových týmů italské A1. Kádr italského gigantu nabízí plno hvězd, ať už v roli trenéra nebo hráčů. Koučem je bývalá nahrávačská „megastar“ - Srb Nikola Grbič, kapitánem Emanuele Birarelli – blokař, stříbrný medailista z posledních OH v Riu. Na pozici univerzála nastupuje Mitar Djuric – sarajevský rodák, který v minulosti v italském Trentinu nahradil, nyní libereckého, Jana Štokra. Údernou silou je íránský smečař Mohammadjavad Manavinezhad, prvním nahrávačem italský reprezentant Luca Spirito.

Tým Karlovarska hostí švýcarský Näfels, který v boji o osmifinále Challenge Cupu vyřadil rakouský Waldviertel českého trenéra Zdenka Šmejkala. V podstatě to byl souboj dvou českých trenérů, kdy úspěšnější byl ten ve švýcarských službách – Dalibor Polák. Další českou stopou v týmu je smečař Dominik Fořt. Nejvýraznějším hráčem se zdá venezuelský univerzál Martinez Roa. Trenér Karlovarska, Jiří Novák má jasnou představu. „V létě se před ligou pravidelně potkáváme na turnaji v Liberci, to je naše první výhoda. O soupeři máme určitou představu a samozřejmě dobře funguje i výměna videí se zápasy. Možná si pošleme i některé nahrané zápasy navzájem, takže informací bude dost. Näfels je podobný tým jako Záhřeb, v domácím prostředí budou určitě nepříjemní, ale chceme přes ně postoupit," popsal.

K dalšímu zápasu Challenge Cupu odletěli volejbalisté Brna do italské Ravenny. Před odletem brněnský trenér Ondřej Marek uvedl: „Náš soupeř má velikou kvalitu a my do Itálie odjíždíme s tím, že chceme uhrát co nejlepší výsledek. Budeme hrát bez bázně a hany a zkusíme je zatlačit servisem. Uvidíme, nakolik Ravennu dokážeme potrápit. Je to teď trošku kalup a moc času na přípravu není. Myslím si ale, že si to u nás herně začíná sedat. V utkáních s Ravennou se každopádně ukáže, jak si stojíme a také jak je na tom česká liga a jestli vůbec může pomýšlet na zlepšení. Uvidíme samozřejmě, co nám soupeř dovolí.“ Brněnský tým je v kompletní sestavě, i s Michalem Hrazdirou, kterého od posledního utkání extraligy loňského roku trápil zraněný kotník. „Do Itálie se moc těším, doufám, že tam přijede i nějaký známý, samozřejmě by to bylo lepší nebýt mého kotníku. Naštěstí se to každý den lepší, léčba je díky našemu zdravotnímu zázemí úspěšná a až možná nad očekávání rychlá. Bude to těžké, viděli jsme jejich zápasy a víme o síle tohoto týmu, obzvlášť pokud hrají doma. Pokud to ale ustojíme, tak s nimi určitě můžeme bojovat. A tak jako minulý rok s francouzským Tours si minimálně osaháme trošku lepší volejbal,“ zhodnotil kapitán Brna.

 

17. 1. – 18.00 – Dukla Liberec – Calzedonia Verona – záznam utkání od 19.30 hodin na ČTsport

17. 1. – 18.00 – ČEZ Karlovarsko – Biogas Volley Näfels

17. 1. – 20.00 – Bunge Ravenna – Volejbal Brno

 

Autor: Jiří Carba

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018